kafam çok karisti lütfen yardim

Yasim 15 boyum 164 kilom 43 fitnisa 1 aydir gidiyorum. Önceden antremandan sonra tavuk borusu yiyordum eve geç gittiğim için biraktim lor shake geçtim antremandan sonra karbonhidrat alimi insülün salgilatiyor ve büyüme hormonu salgilamasini surduyor dediler sadece lor ve su içmeye basladim EE dedilerki antremandan sonra aldgin karbonhidrat sana kilo alarak döner dediler ne yapayim kafam karisti yardim edin
 
43 kilosun , bence normal olarak kilo almak isteyeceksindir diye düşünüyorum. Bu amaçla 'gainer' kullanıyorlar , ben kullanmadım ama birkaç şey biliyorum. Öncelikle kilo almak mı istiyorsun bunu yazarsan iyi olur , ona göre karbonhidrat kilo vs. konusunda bir şeyler diyelim. Bir de tavuk borusu nedir :)

Lor shake içinde muzdan gelen karbonhidrat yok mu sadece? Bu da gayet iyi , zaten antrenman sonrasında basit şeker alınması gerektiği de söylenir.

İnsülin - growth hormon ilişkisine gelecek ollursak , bu ikisi antogonist yani zıt çalışırlar. İnsülin azaldığında hipofiz bezlerinden daha fazla büyüme hormonu salgılanır. Bununla ilgili tarçını mesela yatmadan önce kullanırlar ,şeker iyice düşer ve gece gh salgılanması daha da artar derler , yatmadan 1-2 saat önce kullananları biliyorum.

https://www.bodyforumtr.com/threads/büyüme-hormonu-hakkında-herşey.28692/

Burada büyüme hormonuyla ilgili doğru bilgileri bulabilirsin bak.

Ha bir de sana tavsiyem henüz 15 yaşındasın , fitness'ın boy gelişimini olumsuz etkileyeceğine eminim. Senin yerinde olsam yüzme ve basketbola yazılırdım. Yüzerek omuzlarını açmanı tavsiye ederim , yaş geçtikten sonra ciddi anlamda zor. Basketbol da boyunu olumlu etkileyecektir , 3 santim fazladan boy alsan eminim çok daha farklı olur.
Güzel ve doğru beslen , böyle ufak şeylerle de kafanı yorma derim.
 
Zayifliktan oluyorum burama kadar geldi en son fitnisa yazildim amacim kilo değil saglikli hafif kasli hacim kasli vücut yani tavuk gogusu demek istemiştim
 
Gainer al , şuan için başka supplement ihtiyacın kesinlikle yok. Sadece protein ile kilo alman zor , hacim ve kilo için "gainer" diye satılan ürünleri almalısın. Ki bu bile şart değil , beslenme ile eğer yiyebiliyorsan buna da ihtiyaç yok.

Ayrıca kimseye kulak asma , lor shake te aldığın yegane karbonhidrat muzdan geliyor. Lorda minimal düzeyde bu karbonhidrat miktarı. Bu aldığını da kesinlikle al , senin için çok daha yararlı olacaktır.

En azından bir süre günlük alman gereken kalori miktarının üzerine çıkmalısın ki kilo artışı olsun. Yararlı yağlar (ceviz , zeytin yağı , fındık yağı) , uzun süreli karbonhidratlar (Yulaf , kepekli bulgur) yemelisin. Spor yapacaksın sonuçta , iyi beslen zengin beslen. Kilo alıyorum yağlanıyorum diyerek korkma , zaten güzel şekilde spor yaptığında şekilsiz bir yağlanma görülmeyecektir çekinme hiç. Günlük aldığın protein ve karbonhidrat miktarına dikkat et , yüksek tut. Zamanla zaten göre okuya sen de öğreneceksin ne yapılmalı ne yapılmamalı :)
 
Öğünlerinin zamanlarına çok dikkat et. Öğünlerin için biraz para harca ve her öğününe et ve sebze ekle. Günde en az 4 öğünün olsun. Gece yatmadan önce ballı süt öneririm (Bir zamanlar bende çok zayıftım bende çok işe yaradı ballı süt) Spor salonunda biraz kilo alana kadar güç idmanlarına gir. Supplementlerden vücudun toparlanana kadar uzak dur. Bol bol su tüket ve gereksiz yere hareket etmekten (günlük yaşantında) kaçın
 
Büyüme hormonu ile yagin ne alakasi var?
Tamam antremandan hemen sonra Lor&su yaparım 1 saat sonra karonhidrat yerim?

Büyüme hormonu yağ yakan en önemli hormonlardan biridir. Bu alaka var. Yemek zaten spordan 1 saat sonra ye karb agirlikli bir miktarda protein
 
Back
Yukarı