Kaç saat uyuyorsunuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oric
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hafta içi akşamları kaç saat uyuyorsunuz

• Total voters
    1.101
Hafta İçi Ve hAfta Sonu Değişiyor

Hafata iç. 6-7 Hafata sonu 9-10 (:

8 saat ile 100 saat arası uyurum

Ben Tatilde 12 saat kadar uyuyorum...
Okul zamanı 7 - 7.5 saat kadar.. eğer 7 saat uyuyorsam çok iyi geçiyor günüm dinç oluyorum yataktan fırlıyabiliyorum ancak 8-9 a çıkarsa okul zamanı bu uyku ölü gibi oluyorum garip bir durum.:D

uyku konusu benım konum yatınca hıckalkmıyorum 20 saatlık bı uyuma rekorum var fazlasınıda yapabılırm bende kansızlık var belkıondandır bılmıyom ama işe gıtmedıgımgunler veya okula gece 12 de yatıyom oglen 2 gıbı felan kalkıyom 14 saat uyuyom uyumak guzel ya yatcan uyuycan abı bos ver :)

cumartesi günü, benim için en zor geçen ve en çok geliştirmek istediğim göğüs ve kol antremanına özellikle denk getiriyorum ki ertesi gün geç kalkarak iyice dinlenebiliyim..
Şahsen akşam 12,00 de yatsam bile sabah 11,30 dan evvel kalkamıyorum...

hafta içi karışık değişiyo genelde 7,5-8 saat ama haftasonu en az 10 :D

8 aralıksız saat uyursam harika bir gün geçiriyorum. Fakat çok uyuanırsam gece ki bazen 3-4 defa oluyor o uykudan hayır gelmiyor. şöyle deliksiz 7-8 saat harika oluyor :)

1,5; 3; 4,5 veya 6 saatlik zaman dilimlerinden birine göre planlayınız. Çalar saat kurma ihtiyacı hissediyorsanız, alarmı bu 90 dakikalık devrelerin sonuna denk gelecek şe*kilde kurunuz. Uyku devrenizin tam ortasında uyanırsanız, kendinizi halsiz, yorgun ve dağınık hisset*me ihtimaliniz artar.

Bukadarı alıntıladım. 4 evre var uykuda. herbiri 90 dk. her evrenin tamamlanmasına özen göstermeliyiz. En verimlisi 6 saatlik uyku..

GENÇ ERİŞKİNDE UYKU EVRELERİNİN TOTAL UYKUYA ORANI
NonREM % 75
Evre 1 % 5
Evre 2 % 45
Evre 3 % 12
Evre 4 % 13
REM % 25

uykuyu cidden sevmeyenlerdenim :D zaman kaybı olarak görürüm çoğu zaman. uyumayı sevenler kızmasın :D ama tabi uyku da bir ihtiyaç, ben 6-8 saat arası uyuyorum, yazın bu daha da düşüyor :D

Saat 11:00 gibi yatağıma giriyorum. Kitap ya da gazete okuyarak uyumaya çalışırım. Gözlerim kapanınca üstümü örtüp mışıl mışıl uyurum. Sabah saat 6:05'de uyanırım. Okulum olduğundan adam gibi uyuyamıyorum yani...Bu arada sayenizde bir şey öğrendim. Artık her gün yatmadan önce bir bardak soğuk süt içeceğim, boyumun uzamasına da kaslarımın gelişmesine de yardımcı olur umarım.

Back
Yukarı