Kaç saat uyuyorsunuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oric
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hafta içi akşamları kaç saat uyuyorsunuz

• Total voters
    1.101
Hafta içi 3 saat civarında uyuyorum... En fazla 4 saat.. Hafta sonları en fazla 5-6 saat olur.. Daha fazla uyursam baş ağrısı çekiyorum.. Süreyi az da olsa artırmak istiyorum.. Huzurlu bir evlilik iyi gelir belki de :))

Uyku ihtiyacı kişiden kişiye göre değişiyor ama ben günde 6 saat dahi uyusam bile gün boyu çok halsiz oluyorum bu durum antrenmanlarıma da yansıyor. Her gün 8 saat uyumak en ideali diye düşünüyorum.

kafein hassasiyetim olduğu için kafein almadığım günler gece 11.30 da uyuyuorum 6.45 gibi okula gideceğim için kalkıyorum....eğer öğleden sonra 1 kupa dahi kahve içersem o gece uyumam 2-3 ü çok rahat buluyor....bir keresinde 8 kupa kahve içtim 48 saat uyuyamadım ve antrenmanlarada gidip geldim....ama kaliteli uyuduğum ve az kahve içtiğim gün müthiş enerjik antrenmanlar çıkarıyorum dozajını kaçırmadığım sürece kafein hassasiyeti güzel bişey.....bizim arkadaş gece 3-4 koyu kahve içiti yarım saat sonra horul horul yattı....kişiden kişiye çok farklılık gösteriyo gerçekten.....kaliteli uyku için 11.30 - 03.30 arasında uyku olmalı kişi......hatta bana kalırsa 23.00-7.00 arası en iyi zamanlama...

Liseden önce uyumayı hiç sevmeyen birisiydim yani 14-15 yaşlarından önce en fazla 8-9 saat uyurdum ama lise bittikten sonra çok değiştim, moralim bozuk ve birşeyleri sorun edince uyumak istiyorum çünkü uyuyunca insanlar kendine ızdırap veren gerçeklerden ve çözemediği sorunları düşünmekten uzaklaşıyor, ve herşey kapanıyor sanki biraz ölü oluyorsun. Uykunun ölüme yakın bir tat olduğunu söylerler, gerçeklerden ve kendinen kaçıyorsun. Artık en az günde 10 saat uyuyorum, az uyumayı seven insanlarda yapacak çok eğlenceli şeyleri olan, mutlu olan ve enerjik olup onları hayata bağlayan sevgilileri veya zevk veren şeyleri olan kişiler bence çünkü; çocukken insanlar saf olur ve oynamaktan zevk alır, salakça şeylerden tatmin olur o yüzden çok uyumayı sevmezler uyumayı sevmeyen yetişkinlerde hayatta yeterince tatmin olanlar kategorisindeler bence

en az 7, en çok 8

normalde 10 saat en az (şaka değil). üniversite ya da iş olduğu dönemlerde bile 8-9 saat uyumaya çalışıyorum.

konusu açılmışken size sormak istediğim bi soru var ben işim gereği bi gece uyuyabiliyorum ama diğer gece çalışıyorum bu uyku sorunu testesteron seviyemi ne derecede etkiler ve bu çalışma sistemine yönelik nasıl bi idman programı yapmalıyım şimdilik akşamına uyuyabileceğim günler idman yapıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Çoğunlukla 6.5 - 7 saat arasında değişiyor bazende tam 8 saat uyuyorum...

Fazla uyuyan arkadaşlara tavsiyem 6-8 saat arası uyumaları bende özellikle yazın 10-15 saate yakın uyuduğum halde dayak yemiş gibi kalkıyordum.. Tabi bu uyku saatlari kişiden kişiye göre değişir ama aşırı uyumaktan yada uykusuzluktan kaçınmak en iyisi...

2-3 saat bazen 4 de oluyor

8-9 saatten fazla uyuyabilenlere imreniyorum
zira 8 saat bile uyusam acayip güzel oluyor
normalde 6-7saat.

tatil günlerinde 12 saat bıraksalar 24 saat boyunca uyuyabilme yeteğeni bu uyku düzeniyle ne yapacağımı bilemiyorum acil indirmem lazım varmı yardım edecek olan nasıl düzeltebilirim :D :D ?

Bizler için gerekli olan hormonlar 10:30 ila 01:00 arası salgılanıyor. Bizim bunlardan en iyi şekilde faydalanmamız ve vücudumuzun dengesini bozmamamız için bu saaatlerde mutlaka uyku evresinde olmamız gerekli. Yetişkinler için günlük ideal uyku 8 saatlik uykudur. Yani 10:30 gibi yatıp 11:00 de uyuyabilsek 07:00 kalkıp 2 bardak su ile güne başlayıp en geç 07:30 gibi protein destekli kahvaltımızı yapıyor olmalıyız.

Bizler için gerekli olan hormonlar 10:30 ila 01:00 arası salgılanıyor. Bizim bunlardan en iyi şekilde faydalanmamız ve vücudumuzun dengesini bozmamamız için bu saaatlerde mutlaka uyku evresinde olmamız gerekli. Yetişkinler için günlük ideal uyku 8 saatlik uykudur. Yani 10:30 gibi yatıp 11:00 de uyuyabilsek 07:00 kalkıp 2 bardak su ile güne başlayıp en geç 07:30 gibi protein destekli kahvaltımızı yapıyor olmalıyız.

Ben 2 günde 1 akşam 22:00'den sabah 10:00'a kadar çalışıyorum. Kısacası hiçbir zaman saat 22:30'da yatağa girme şansım yok... ben ne yapacağım?!

Sen yine 8 saat uyu arkadaşım. Böyle durumlarda işi bırakma gibi şansın olmadığından vücudunu uyuyacağın saat aralığına alıştırman gerekli. Ama senin işin daha da zor süreklilik yok. Bu sebeple 8 saat uykunu al. Ama V.g. yapıyorsan uyumaya yakın zaman yiyeceğin son öğün ve uyandıktan sonra ki ilk öğün protein ağırlıklı olsun.

Back
Yukarı