Kaç saat uyuyorsunuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oric
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hafta içi akşamları kaç saat uyuyorsunuz

• Total voters
    1.101
15 saat uyuyp az önce uyandım şu an berbat bi durumdayım

ben hıc uyuyamıyorum eskiden kalma aliskanliklar biraz heraldee gün isigini gormeden yatamıyorum ikinci ogretim ogrencisi oldugum için 1 e kdar filan uyuyabiliyorum sizce yeterlimi BB de uyku ve beslenme cok onemli bunların esikligini aminoyla doldurabilirmiyim. Çünkü ne kadar ugrassamda dogru düzgün beslenemiyor ve dinlenemiyorum :S

ben 6 saat falan uyuyabiliyourum en fazla 6 saat.bazen hiç uyumadan okula gittiğimde oluyo ben bide gelişimi henüz tamamadım 19 yaşıma girdim.amma elimden bişe gelmiy**ok uyunak istiyorum sürekli yazılılara çalışyorum antemanlara bu uykusuzluk yüzünden katılamıyorum.

7-8 saat uyuyorum..öğlenleri de, antrenmana gitmeden önce 1-1.5 saat uyuyorum gh ı artırmak için..

Vardiyalı çalıştığım için uyku düzenim berbat.Misal bu hafta gece vardiyasındayım.Bugün iyi uyudum sayılır ama.09:15 te yattım.17:15 te uyandım.Gündüz uykusu için iyi.

Gece 00,30 gibi yatıyorum 6/6,30 gibi kalıyorum okuldan 12,30'da gelip 13,30'a kadar yemek yer şöyle bi nete girerim sonra 13,30'dan 18,00'e kadar bi daha uyurum bilmiyorum ne kadar doğru yaptığım...

Valla ben ortalama olarak gece 01:00 civarında yatıyorum ve sabahlarıda 07:30-08:00 civarında kalkıyorum. Gerçi tam bu mesajı yazarken saate baktımda 01:32 olmuş duh haftasonları ise eğer çok önemli bir plan yoksa 10-11 saat garanti. peki uyuma süresinin gelişim sürecine etkisi konusunda en ideali (tabiki aşağı yukarı) nedir ? Yani fizyolojik farklılıkları ortalama bir seviyede kabul edersek...

yapilan arastirmalara gore dunyadaki butun basarili is adamlari 5 saatten fazla uyumuyor. bu arastirmaya cok kafam takilmisti, o gun bugundur hep erken kalkarim..

ben de gece 5 saat, oglen de 1 saat uyurum...

sitede yaptigim incelemeler sonucu uyumanin body buildinge pozitif yönde etki edecegini okumustum.kaslarin biz dinlenirken gelistigi hakkinda cok makale de inceledim.bu yüzden 8 saatin ideal oldugunu düsünüyorum.daha azinin negatif yönde etki edecegini tahmin ediyorum.

zaten biliyordum ama 2 gün önce bir programda da duydum : ideal uyku süresi 8 saat arkadaşlar. bazı yerlerden 6-7 duyabilirsiniz itibar etmeyin. adamlar araştırmış 7 yerine 8 saat uyumak gün içindeki verimliliğinizi çok daha arttırıyor. zaten 60 yaşında falan değilseniz 6 saat uykuyla küfür ede ede güne başlsınız.

gerçi askerliğini yapmış yani saçma sapan uyku düzenine alışan insanlara 7 saat uyku ideal gibi gelebilir ama 8 saat uymakta fayda var. tabi bu nekadar çok uyursak o kadar çok faydası var demek değil. üniversiteyi 2. öğretim okuyanlar bilir 12 saat gibi hayvani rekorlar kırarsanız karabasan görürsünüzi. bizzat defalarca denedim onayladım. 9 saatten sonra vücut sapıtıyor hatta palarizasyon durumunu bile hissettiğiniz günler oluyo. öyle kasılıyosunuz yatakta berbat bişey, karabasan dan bile berbat :S

yapilan arastirmalara gore dunyadaki butun basarili is adamlari 5 saatten fazla uyumuyor. bu arastirmaya cok kafam takilmisti, o gun bugundur hep erken kalkarim..

ben de gece 5 saat, oglen de 1 saat uyurum...

İşadamlarının az uyuyor olmalarının sebebi bence uykuya olabildiğince az vakit ayırarak işleriyle ilgilenecekleri vakti maksimuma çıkarmak. Yoksa az uykunun beyin faaliyeti üzerinde pozitif bir etkisi yok. Tersine, uykusuzluk dikkat dağınıklığı ve unutkanlık gibi bir çok negatif etki gösterebiliyor.

Back
Yukarı