Kaç saat uyuduğumuzmu yoksa kaçta yattığımızmı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre94
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Emre94

Üye
kaç saat uyuduğumuzmu yoksa saat kaçta yatıp kaçta kalktığımızmı önemli yani diyelimki saat 04:00'da yatıyoruz öğlen 12'de kalkıyoruz.Yada 22:00'da yatıyoruz sabah 6:00'da kalkıyoruz arasında fark varmıdır...

fark var tabiki, 22:00 da yatıp uykuya daldığında vucut için gerekli olan ve sadece gece belli bi saatte salgılanan hormonlar vucut tarafından salınır. 04:00 te uyuduğunda bu hormonlardan mahrum kalırsın daha uzun süre uyusanda baş ağrısı ve yorgunluk belirtileri ortaya çıkar.

saol dikkate alıcam artık daha erken yatmaya çalışcam benim için biraz zor olucak ama=)

Askerden yeni geldim, gececiydim ve sabah 9 gibi yatıp öğlen 3-4 gibi kalkıyordum. Şöyle söyleyim, sivile döndüğümde o zamana kadar hiç uyumamış gibiydim. Gece, doğru saatte uyumak gibisi yok...

• Like
Reactions: Azi
23.00 - 03.00 arası kaliteli uyku aralığıdır....

2side önemli. melatonin hormonu karanlıkta uyurken salgılanır .gündüz uyursan melatoninden mahrum kalırsın. kaç saat uyuduğunda önemlidir tabi ama 2si farklı şeyler

eğer spor yapıyorsanız saat 23:00 ü geçirmemeye dikkat edin. Sporda yıpranan kaslar geceleri onarıma girer. zamanında uyumadığınızda GH büyüme hormonu salgılarında dengesizlik oluşur. Buda kasların tam onarılamamasına neden olur.

meselenin özü biyolojik saatinize riayet etmekte ki insanlar bu düzenle doğuyorlar..
akşamdan itibaren (ki özellikle akşam 9.dan sonra sindirim durma noktasına geliyor diyor kaynaklar midede..) metabolizma uyku düzenine geçmeye başlıyor ve bu süreç sabah 6.sularına kadar devam ediyor..gece özellikle derin uykuda zhu.zhg'nin de dediği gibi karanlıkta melatonin salınımı yüksek oluyor ve bu hormon büyüme hormonu ile direk ilişkili..

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kronobiyoloji-biyolojik-saatimiz-t12058p2.html

sonuç olarak ne kadar uyuduğun değil nezaman ne kadar uyuduğun önem li?

• Like
Reactions: Azi
Back
Yukarı