Köfte Zararlımı

zero59

Üye
Arkadaşlar Sade Kırmızı Etten %100 Köfte Kızartıyorum ZeytinYağında Zararı Olurmu Arada Genelde Haşlama Tavuk Göğsü Yiyorumda Bir Sorayım Dedim

Oncelikle kiyma guvenilir bir yerden olmali. Teflon tavada az yagla kizartirsan cok yaglida olmaz. birde yaninda yesillik yedigin zaman birsey olacagini sanmam. Yaglanma sikintisi olur diye dusunuyosanda ekmek yeme yaninda.
Ne kadar dogru ne kadar yanlis bilmem ama bunlar benim fikirlerim.

Son düzenleme:
Ya boyle bir soru nasil bi mantikla sorulur ya et anasini bsatayim et
Kurban oldugum allahin verdigi insana en buyu en faydali nimetlerden biri faydasi saymakla bitmez pisirme yontemi diosan dusunerek kendinde bulurdun eger az yag almak istiyosan firinla veya hasla ama yaglanma problemin yoksa agzinin tadina gore abartmadan yap ye
GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Etli bir yemegin hakki tahildan kisilmaz tahildan tahil etden et kisilir ornegin proteini aldin ayrica 20 gr yag aldin yogurdu yagsiz yersin veya peyniri sutu

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

A kan gurubuysan sorun olur, 0 isen sorun olmaz; ama definasyonda isen asla olmaz. Ayrıca sindirim açısından protein + karbonhidrat içerdiğinden dolayı saf proteine göre daha geç sindirilir.

Ekmek içeriyorsa çok fazla tüketmemek lazım. Uzak durman gereken şey karbonhidrat, özellikle de tahıl. Yağ, hele de et yağı gayet faydalı.

Yapılan araştırmaya göre A kan grubuna sahip bireyler 0 kadar kırmızı eti tolere edemezler. Bazı vücutçular da kan grubuna göre besleniyor zaten.

Bunu bende duymuştum bu aralar. 0 grubunda protein fazla alınabilir yaģ yapmaz demişti birisi B grubundada karbonhidratlar . Bunu nerden duydun bir kaynak varmı ?

Bunu bende duymuştum bu aralar. 0 grubunda protein fazla alınabilir yaģ yapmaz demişti birisi B grubundada karbonhidratlar . Bunu nerden duydun bir kaynak varmı ?

Bunla ilgili kaynak çok. Yaz arama motoruna kan grubuna göre nasıl besleneceğim diye çıksın, kitapları da mevcut. Kitap istersen Dr. Öz tavsiyeli kitap ve Mehmet Ali Bulut'un kitabını öneririm. Hatta biraz iddialı olacak ama şöyle bir duyumum var: Çok yanlış besleniyoruz aslında profesyonellerin bile 3 katı, 4 katı kadar proteine ihtiyacı yok. Bu tamamen sektör odaklı bir politika, biz daha fazla ek besin alalım ki zengin olsunlar ceplerini doldursunlar. Eğer kan grubuna uygun proteini alırsak en verimli şekilde vücudumuz onu kullanacağı için yüksek dozda proteinle vücudumuzu boğmamız gerekmez. Hatta bununla ilgili yanılmıyorsam makale de hazırlanmıştı istersen bulur paylaşırım. Arnold'un ve bazı vücutçuların çoğu zaman vücutlarına söylenilen kadar protein almadıklarında dahi kas kaybetmediklerini söyledikleri bir yazı...

Kan grubu diyetiyle ilgili herhangi bir bilimsel çalışma yok.
No evidence currently exists to validate the purported health benefits of blood type diets. To validate these claims, studies are required that compare the health outcomes between participants adhering to a particular blood type diet (experimental group) and participants continuing a standard diet (control group) within a particular blood type population.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23697707

Kan grubu diyetiyle ilgili herhangi bir bilimsel çalışma yok.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23697707

Kan grubuyla ilgili bilimsel kaynak yok; ama bu konuda saygı duyulacak kişilerin kitapları açıklamaları var, ayrıca mistik doğu felsefesinde de geçen bir olgu. Felsefe klüplerinde ideal beslenme, yaratılışa uygun beslenme diye ufak kitaplar basılmış bizzat kendim gittiğimde gördüm. Kan grubuna göre beslenmeyi aptalca bulan da var, gerekli olduğunu savunan da. Bu kurala uyan vücut geliştirmeciler de mevcut. Kısacası tartışmaya çok açık bir konu; isteyen uyar isteyen uymaz. Fakat ben kilo verme aşamasında montignac ile birleştirilen kan grubu diyetinin çok hızlı sonuçlar verdiğini bizzat deneyip gördüm. Hacim alma gibi bir durumu henüz yaşamadığım için sonucu nolur bilmiyorum fakat yakın zamanda deneyip foruma da beslenme programımı koyarım.

Kan grubuyla ilgili bilimsel kaynak yok; ama bu konuda saygı duyulacak kişilerin kitapları açıklamaları var, ayrıca mistik doğu felsefesinde de geçen bir olgu. Felsefe klüplerinde ideal beslenme, yaratılışa uygun beslenme diye ufak kitaplar basılmış bizzat kendim gittiğimde gördüm. Kan grubuna göre beslenmeyi aptalca bulan da var, gerekli olduğunu savunan da. Bu kurala uyan vücut geliştirmeciler de mevcut. Kısacası tartışmaya çok açık bir konu; isteyen uyar isteyen uymaz. Fakat ben kilo verme aşamasında montignac ile birleştirilen kan grubu diyetinin çok hızlı sonuçlar verdiğini bizzat deneyip gördüm. Hacim alma gibi bir durumu henüz yaşamadığım için sonucu nolur bilmiyorum fakat yakın zamanda deneyip foruma da beslenme programımı koyarım.

Kan grubuna gore beslenmede baskin kan grubumuzu mu baz alacagiz, sonucta genetik olarak farklilikta gostermekte kan gruplari. A0 var AA var bunun bir farki varmidir beslenmede sizce?

Beacon Hills'den gönderildi.

Kan grubuna gore beslenmede baskin kan grubumuzu mu baz alacagiz, sonucta genetik olarak farklilikta gostermekte kan gruplari. A0 var AA var bunun bir farki varmidir beslenmede sizce?

A0 veya AA'dan kastın anne A baba 0 veya ikisi de A grubu şeklinde olmasından mı bahsediyorsun ve senin de A grubu olduğunu varsayıyorum?

A0 veya AA'dan kastın anne A baba 0 veya ikisi de A grubu şeklinde olmasından mı bahsediyorsun ve senin de A grubu olduğunu varsayıyorum?

Cekinik olan kisimdan bahsettim,genetikte fark yaratiyor diye dusunuyorum kucuk farklar bile. Yanlis anlasilmasin amacim kafa karistirmak degil de hic rastladinizmi bu konuda bilgiye diye sordum.

Cekinik olan kisimdan bahsettim,genetikte fark yaratiyor diye dusunuyorum kucuk farklar bile. Yanlis anlasilmasin amacim kafa karistirmak degil de hic rastladinizmi bu konuda bilgiye diye sordum.

Eğer siz A grubuysanız anneniz ve babanız da A grubuysa saf olarak A grubu olduğunuzdan dolayı A grubuna göre beslenmeniz önerilir; ama eğer siz A grubuyken Anneniz A babanız 0 ise (Böyle bir şey kan grubu çaprazlamasına göre mümkün mü bilmiyorum sağlamasını yapmadım.) o zaman saf A grubu olmuyorsunuz ve haftanın 1, 2 günü O kan grubuna ait besinlerden de abartmamak kaydıyla tüketebileceğiniz söyleniyor. Vücut bunu tolere edebilir çünkü. Yani haftanın bir günü akşam yemeğinde kırmızı et yemek gibi, veya maden suyu içmek gibi, domatesli yemek yemek gibi. A kan grubunun en büyük handikapı domates yasak, domates yasak olunca yemeklerden tat alınamıyor; avantajı ise karbonhidratı tolere etmede 0 kan grubuna göre daha avantajlı, yani beyaz ekmek yese bile 0 kan grubu kadar etkilenmiyor. Çekiniklik durumunu da yukarda bahsettiğim gibi değerlendirebilirsiniz, ayrıca pozitif nagatif faktörleri kan grubu beslenmesinde etkili faktörler değildir.

Back
Yukarı