Jelatin nedir ?

ondandır ki eski çağlarda insanlar arsındaki salgın hastalıklar veremler bağırsak kanserleri kemik kanserleri başta olmak uzere bulunan bulgular. sen bu arda oyle beslende bakalım ne olacaksın gorelim. çiğ çiğ et tuket coyote sen. unutmaki bir evrimin sureciyiz. ve sonucta bu noktadayız. bazı enzimleri , midede o çiğ urunleri imha edecek bazı asitleri vucudumuz yıllar suren bu surecte yitirdi. ve bu duruma heldik. eski insanların boyları uzunluklarıda bir çok hikayelere efsanelere konu olmustur. ama buda zamanla deişti beslenmede oyle. sen o çağlara fazla takılıp kalma ama dengeli bir şekilde herşeyden tuket. sonuçta yaşam senin sen o şekilde rahatsan devam et. iyi geliyor yada yarıyorsa devam et aksini soylemiyorum. iyi çalışmalar saygılarımla...
 
tarif bulabilen var mı hammadde olarak aldım nasıl kullanacağız sıcak suda blender'la karıştırıp kullansak doğru mudur?
 
Gerçekten eminmisin, insanlar ateşi icad edene kadar o zaman yedikleri canlı canlı ürünler ne olacak?

Eskimolar ateşi bulmadan önce balıkları canlı canlı yiyolardı.

Sonuç itibarı ile vücudumuz yaşayan canlı organizmaları daha iyi parçalıyor.

Bunu en kötü tıp doktoru dahil biliyor.

Ancak insanlar ateşi keşfettikten sonra besinlerin bu şekilde daha lezzetli olduğunu fark ettiler.

Ateşi ısınmak için kullanıyorlardı fakat nasıl yemek pişirmek için kullanmaya başladıkları muamma.

Dolayısıyla yiyecekleri az pişiriyorlardı. Ateşin içinde proteinin kömür gibi olmasını bekleyemessınız. Balık olsun yada et olsun insanlar uzun yıllar bunlarla beslendi.

Bunun temelinde ise proteinlerin yaşayan canlı organizmalar olduğu yatıyor.

Bir protein maddesini yüksek ısıya maruz bıraktıgınızda canlı organizmaları öldürüyorsunuz.

O yüzden besinleri pişirmenin en iyi yolu ya buğulama yöntemidir( brülör)

Yada daha düşük sıcaklıklarda kaynatma.

yada düşük ateşte besinleri pişirmektir. pişirmek derken kızartmaya uygun yağlarda, ya ızgara yapılır yada kızartma yapılır.


bu devirde hala bu taş devri masallarına inananları görmek komik valla :) . fred çakmaktaş barni moloztaş küçükken çizgi flimleri fazla kaçırmış galiba. İnsan dünyaya geldiğinde herşey öğretilerek gönderildi ateşi keşfetmesine ne gerek var. çiğ etlerin zararlı bakteri ve virüs içerdiklerinide unutmamak lazım.
 
Meyve suyunu kaynatıp içine 25 gram jelatin koydum dolapta donduktan sonra yedim jelibon gibi oldu,suda kaynatıp tüketmek zor kemik kokusu geliyor
 
dirseklerim ağır çalışmaya dayanamadığı için ağrıyor
bir sığır jelatini deneyeceğim
nereden bulabilirim?
 
id9c.jpg
 
Back
Yukarı