itiraf edelim - rahatlayalim (beslenme ile ilgili)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ayaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Pazar gününden beri(3 gün oldu) acayip katı bir diyete başladım yağ yakıcı ve ventolin takviyesi ile ve gayet halimden memnundum. ev arkadaşlarım litrelerce cola ve kilolarca cips almalarına rağmen onlara hayır demeyi başardım ama sabah buz dolabında tahin helvasını görünce kendimi kaybettim 150-200gr kadar yemişimdir ve o şekerin verdiği garip tat hala vicdan azabımı dürtüyor:(( Ama kararlıyım bir daha bozmayacağım yağ oranımı %10 un altına çekeceğim:) Moral konuşması gibi oldu:)))

süper ..ben kendimi tek sanıyordum taa ki üsttekileri okuyana kadar...:)
üniversitedeyken yine bigün diyetteyim..o zmanlar zayıf ve güzeldim ..gençlik işte...neyime diyet yapıyorsam..çeyrek köfte ve 1 ayran istedik arkadaşlarla..sonra doymadık tabi.. birer tana daha..derken bi tane daha yine birer tane derken 4 ayran ve 4 çeyrek köfte yedik.bu arada hepimiz bayanız...köfteci koptu tabi...

hiç bi şekilde kasmıyorum canım ne isterse yiyorum amma velakin hiç tatlı sevmem fast fooddan hiç hazzetmem ağır yemeklerden hoşlanmam :) o yuzden sanırım 3 yıldır kilom gram oynamadı :)

Ben bu sene tekrar üniversite sınavına hazırlanıyorum. Gün geliyor 9 saat ders çalıştığım oluyor ve beyinde şekere ihtiyaç duyuyor. Şeker , fastfood tarzı şeyler yiyorum(günlük beslenmemin dışında). Tabi idman dışında çok çok aktif olamıyorum. Bu kirli beslenme dolayısıyla bel oldu 94cm 4 aydır vicdan azabı çekiyorum :S

Saat 3.30 da sucuklu yumurta yaptım kesmedi saat 04 de karışık tost yaptım kesmedi saat 05 sıralarında 2 tabak makarna yedim :D

Geçen gün okulda çıkan Fındıklı Keşkülü yedim o kadar büyük bi pişmanlık sayılmayabilir ama uzun süredir şeker sürmüyodum ağzıma bi anda yiyince bi garip hissettim :)

Öncelikle çok güzel bir konu... 4 aydır diyetteyim. 9 kilo verdim. O kadar çok kaçamak yaptım ki hangisini sayayim:) Pizzasından iskenderine, adasına kadar diyetimi bozucak bir çok şeyler tükettim.. Tabi ertesi gün idmanda bunun acısını çıkararar kendini cezalandırmak ruhumu dinlendiriyor :)

Dün antremandan çıkınca arkadaşla burgera gittik.

2 tane king boy double king chicken menü yanında 12 li çıtır soğan çok iyi gitti. Pişman mıyım ?

Hala karar veremedim :D

Bugün neden bukadar yedim bende anlamadım :) Sabah 3 yumurtalı sucuklu yumurta , portakal suyu , yulaf ve bal ile ceviz yedim , öğlen 1 profeterol ve deminde 2 tabak mantı götürdüm görünen karın kaslarım şuan yok oldu :) neyse sabaha gene normale dönerler :)

Çoook pişmanım çok.Gül gibi formumu yitirdim.Nasıl mı dersiziniz,geçen sene üniv. sınavlarına hazırlandık;şükür hedefi tutturduk.Araya haftada ortalama birkez genel sıcak tutma çalışması yaptım.Ne cardio ne bulk,hiçbir hedefim yoktu amacım sadece kendimi bu seneye hazırlamaktı.Herneyse,yaz geldi boş geçti.Okula başladım,başladığım yer de bu konuda cennet.Çok komik rakamlara olimpik havuz,sauna,donanımlı bir salon kullanabiliyordum.Yaklaşık 4kg kadar verdim,abs'larım sıkmadan sayılır hale gelmişti ki sınav dönemi girdi,ben astım çalışmayı.Sonra tatile geldik,verdiğim kiloları geri aldım.Çook çok pişmanım,gece yarısında bütün bütün çikolatalar.Kola,cips,bol bol alkol kısacası nanay.

Fakat şöyle bir silkelendim,dedim ne oluyoruz.Yaz geliyor.Birde genetik olarak toto kısmından çok kilo alırım.Göbek çıkmaz,geçen baktım boy aynasına şöyle profilden,sinirlerim tepeme çıktı,içimde bir burukluk:D...

Tekrar toparlanayım dedim geçenlerde,abur cuburu kestim.Beslenmemi düzenli hale soktum.Çok müthiş hamlamışım,kondüsyonum çok düşmüş.Biraz koştum,hafiften çalışmalara başladım.3-4 güne kalmaz geçiyorum okul tarafına,artık başlamak lazım biryerden.Bugün miladım,haziran 16 ilk çeyrek.Haziran 16'ya kadar yaklaşık dört ay var.8kg verme gibi bir hedefim var,her ne kadar kilo aldıysam da kas kütlesi bakımından görünürde pek değişme yok.Asıl amacım onları canlandırıp,kilo vermek.Fakat bıktım artık her sene böyle olmaya,geçen seneden önceki seneler de böyleydi.Baktım yaz geliyor hemen çalışmaya başla...Böyle olunca pek birşeyler katamadım kendime.Fakat bundan sonra hem hayatım eskisine göre çok düzenli hem de önümde çalışmamı engelleyecek birşey yok.Hedeflerime ulaşacağım inşallah...

Ekleme:Kilomu da yazayım bari de,ilk çeyrek geldiğinde bakayım mesaja hedef tutmuş mu diye.Şu an 85.5 görünüyorum evdeki tartıda.17 Haziran günü bir daha aynı tartıda tartınıp yazayım kendimi:D

Hedef 77kg!

Son düzenleme:
Sabahtan beri karbonhidratı, proteini falan çok dengeli aldım bugün ağır squatlar gireceğim için. Antreman sonrası bitkinlikten uyuya kalmışım. Birkaç sonra annem geldi ve elinde 200gr kadar çikolata. İlk gördüğümdeki düşünce: bir parça alayım bari o kadar antreman yaptım hakkettim ben bunu:) 10 dakika sonrası: Şimdi film izlerken ne güzel olur o çikolata. 30 dakika sonrası: Offf!!! Koca paket bitmiş :((( 1000 kaloriyi gömdüm kendime offf!!!
Sabah ilk iş bu acıdan ve ağrıdan sızlayan bacaklarla yürüyeceğim. Yanlış anlaşılmasın dertliyim annem yüzünden:( Ne zaman anne 1-2 kilo vermişim desem akşama 1 pasta veya 1 kg profiterol, çikolata birşeyler alıp geliyor resmen bana karşı sabotaj :D

1 haftadır 0 şeker ile devam eden bünyem bugün resmen isyan etti. Ama dayandım. Evde kardeşimle oturuyoruz ve sohbet aynen böyle oldu:
Ben: Oğlum şimdi bir pasta olacak varya dümdüz girerim.
Kardeşim: Abi diyettesin boşver.
Ben: Ya çikolatalı yada böğürtlenli olsun yemişim diyetini:)
Kardeşim: Git meyve falan ye yoksa kafayı yiycen.
Ben: Yada böğürtlen sosu alıp protein tozuyla karıştıralım. Çikolatalı böğürtlenli protein tozu içeriz:)
Kardeşim: Abi dur meyveni ben getiriyim.

Bu muhabbetten 1 saat sonra annem ilahi bir mesaj almış gibi elinde çikolatalı böğürtlenli pastayla geldi :D

Kardeşim: Abi Allah'tan başka birşey isteseymişin lan:)

Tabii o pastanın yarısından biraz fazlasını metforminimi alıp yedim. Pişmanmıyım 30 dakikadır kusmaya çalışıyorum tık yok :( Jackass deki en igrenç sahneleri izledim, 1lt su diktim, küçük dilime dokunmayı geçtim mıncıkladım ama tık yok :(

draft afiyet olsun dostum :D

uzulme arada hepimizin boyle kacamakları oluyor.
bugun bende guzelce bı tatlı yedim maalesef..

1 haftadır 0 şeker ile devam eden bünyem bugün resmen isyan etti. Ama dayandım. Evde kardeşimle oturuyoruz ve sohbet aynen böyle oldu:
Ben: Oğlum şimdi bir pasta olacak varya dümdüz girerim.
Kardeşim: Abi diyettesin boşver.
Ben: Ya çikolatalı yada böğürtlenli olsun yemişim diyetini:)
Kardeşim: Git meyve falan ye yoksa kafayı yiycen.
Ben: Yada böğürtlen sosu alıp protein tozuyla karıştıralım. Çikolatalı böğürtlenli protein tozu içeriz:)
Kardeşim: Abi dur meyveni ben getiriyim.

Bu muhabbetten 1 saat sonra annem ilahi bir mesaj almış gibi elinde çikolatalı böğürtlenli pastayla geldi :D

Kardeşim: Abi Allah'tan başka birşey isteseymişin lan:)

Tabii o pastanın yarısından biraz fazlasını metforminimi alıp yedim. Pişmanmıyım 30 dakikadır kusmaya çalışıyorum tık yok :( Jackass deki en igrenç sahneleri izledim, 1lt su diktim, küçük dilime dokunmayı geçtim mıncıkladım ama tık yok :(

alemsin draft :D bisi demiyorum :D

aslında yedikten sonra pisman olmussanız biraz zorlayarak kusabilirsiniz yediginizi ben cok pisman olursam yapıyorum acıkcası :)

2 gün önce aldığım halley bana,ben de ona bakıyorum. şimdilik platonik gidiyoruz bakalım:D

Arkadaşlar bende 3 aydır Diyetteyim 11 kilo verdim bu kaçamaklar olduğu halde Diyete başladığımdan beri Cumartesi veya 1 günü Kendime ayırıyorum yemek olsun içmek olsun neyse gelelim dün akşama Canım 1 haftadır lahmacun çekiyordu Ve hafta sonu geldi çattı 5 tane lahmacun yedim ondan 2 saat sonra pc de Film izlerken 1 supangle 1 2 dilim çikolata kek yedim Tam yatarken dolapta Bir tane daha supangle olduğunu biliyordum 1 kaşık alıyım bari dedim demez olaydım Tv karşısına geçtim onuda miğdeye indirdim Pişmanmıyım Sanırım biraz ama haftada 1 de olsa ot gibi yaşamaktan kurtluyorum Bakalım önümüzdeki hafta sonu neler olucak :):)

Back
Yukarı