itiraf edelim - rahatlayalim (beslenme ile ilgili)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ayaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
2 gün önce gece 1:30 da yatmadan önce dolabı açtım bir ne göreyim çiğ köfte bitirene kadar yedim patlıyacak gibi oldum sonra çok pişman oldum ama neye yarar

Beslenmeyi bir öğün bozdum

Arkadaşlar ben yaklaşık 3 haftadır dikkatli şekilde definasyon uyguluyordum ayrıca 30 dakika kardiyo ve six pack antrenmanı kilom fazla değil ama six pack için vücuttaki yağ oranı %7 8 olmalıymış boyum:170 kilo:64

Dün dayanamadım çarşıda gezerken arkadaşlarım kanıma girdi kendine iyilik yap bir menü ye dedi bende whopper menü aldım portakal suyu aldım afiyetle yedim fakat yaklaşık yarım saat 1 saat sonra midemde yanma başladı midem bulandı inanılmaz bi ağrı ağzım kurumaya başladı.Eve geldim yattım uyuyamıyorum karnımda şişlik ağrı sanırım bir daha yiyemiycem fast food zaten tiksindim kaçamak yaparsamda tavuk döner yerim daha iyi :(

az once sole bir dolaba goz atiyim nevar ne yok dedim bide ne goriyim ikbalin kiloluk sucuklarindan tabi dayanamadim hemen yarisi kestim kizarttim tvnin karsisinda bir guzel indirdim miydeye pismanim cok sucluluk duygusu duyuyorum ama yapcak birsey yok bence haftada birgun istedigimizi yeme hakkimiz olmali ama tum hafta diyetine saglik kaliyosun adam gibi kalorili yagli seyler yemiyosun millet yerken bakiyosun haftada birgunde bizim gunumuz olmali bence haksizmiyim

ben kilo almak istiyorum ve bunun için herşeyi yapıyprum hayatımda yaptığım en büyük ayılık ise şu; sabah kahvaltıda 2tam yumurta 1 ekmek 2 kupa süt bir tava sucuk (15 dilim) 100gr peynir 10 zeytin biraz kaşar salam üstüne düzenli olarak kullandığım vitamin ve saat 12 oldu öğlen çıkım dışarı bir aile boyu doritosu tek başıma pepsi cola ile götürdüm sonra açlık hissettim ve çiğköfticiye gittim çift lavaşa dürüm 2 adet biri ayranla biri kolayla nese tahmin edebileceğiniz gibi tuvalte gittim ve saat 3 oldu. arkim bize gelmiş ve poşette alman çikolatsı vardı 250 gr çikolata üstüne bir bardak su . akşama doğru ise mC donalds a gittik ve 1 mC turco acılı jumbo boy kızartma ve kola yetmedi bir big mac yanında jumbo patates içeceksiz . tatlı olarakta dondurma aldım . saat 7 oldu ve evde yemek yapmış annem mantı ve kabak dolması 3 kabak dolmasının üstüne 1 tabak bol yağlı mantıyı ayranla beraber gtürdüm ve puding yedim üstüne . yine tuvalet molası verdim saat 9 oldu uykum geldi :D ama uyanık olmam lazım arkim bizde ve yatıya kaldı senede 1 kere geliyor zaten ps kapıştık ardından dominostan pizza söyledik 2 adet orta boy ve 1 lt kola onuda bitirdik uykum geldi üstüne bol şekerli kahve içtim ve sabah kalktım normal kahvaltı ve salona gitim inanamazsınız 4 kg almışım ertesi gün ise eski kiloma döndüm

ben kilo almak istiyorum ve bunun için herşeyi yapıyprum hayatımda yaptığım en büyük ayılık ise şu; sabah kahvaltıda 2tam yumurta 1 ekmek 2 kupa süt bir tava sucuk (15 dilim) 100gr peynir 10 zeytin biraz kaşar salam üstüne düzenli olarak kullandığım vitamin ve saat 12 oldu öğlen çıkım dışarı bir aile boyu doritosu tek başıma pepsi cola ile götürdüm sonra açlık hissettim ve çiğköfticiye gittim çift lavaşa dürüm 2 adet biri ayranla biri kolayla nese tahmin edebileceğiniz gibi tuvalte gittim ve saat 3 oldu. arkim bize gelmiş ve poşette alman çikolatsı vardı 250 gr çikolata üstüne bir bardak su . akşama doğru ise mC donalds a gittik ve 1 mC turco acılı jumbo boy kızartma ve kola yetmedi bir big mac yanında jumbo patates içeceksiz . tatlı olarakta dondurma aldım . saat 7 oldu ve evde yemek yapmış annem mantı ve kabak dolması 3 kabak dolmasının üstüne 1 tabak bol yağlı mantıyı ayranla beraber gtürdüm ve puding yedim üstüne . yine tuvalet molası verdim saat 9 oldu uykum geldi :D ama uyanık olmam lazım arkim bizde ve yatıya kaldı senede 1 kere geliyor zaten ps kapıştık ardından dominostan pizza söyledik 2 adet orta boy ve 1 lt kola onuda bitirdik uykum geldi üstüne bol şekerli kahve içtim ve sabah kalktım normal kahvaltı ve salona gitim inanamazsınız 4 kg almışım ertesi gün ise eski kiloma döndüm

abi yuh diyorum ya maşallah ben senin saydıklarını 4 5 ayda bir yiyorum :D

edit : kurallar gereği kişilere nickleri ile hitap ediniz!

Son düzenleyen: Moderatör:

Maşallahın var dostum hiç miden ağrımadı mı hyper_

hacker yuh abi yaaaa yedigin yemek taburu doyurur :D:D ama kilo almak derken yagsiz kaliteli kilo almaya calisman lazim senin yediklerinin yuzde 90 i abur cubur ve sana faydadan cok zarar verecek seyler bu arada az once bende cikolatali sufle goturdum bitane cok pismanim :D oh be rahatladim

Bugün canım öyle bir sıkıldı dı ki...

Akşam yemeğinde soluğu Burger King de aldım...En büyük boy whooper menu aldım yanında ne sos bulursam aldım.Restorandaki herkes bana bakıyor gibiydi hayvan gibi menü

İşin kötüsü tüm menüyü mideye indirdikten sonra bir de spor salonuna gittim

Çok pişmanım :(

aga hiç unutmuyorum bi gün okulda basket maçından sonra 3 tane yarım ekmek döner yedim 2 lt ayran ama accayip acıkmıstım yahu alibeyköyde oturanlar bilir ram-mar die bi market var doymadım gittim oraya bütün ekmek arası salam bi cola sonra bi baktım benm mide ramazan çadırına dönmüş bizim orda bi bayır vadır gittim orayı kosarak 5-6 kez çıktım belki yarısını eritti hala aklıma geldikçe gülüyorum 2 sene önce biraz pişman oldum çünkü ondan sonra midemde ekşimeler olmaya basladı:)

Dün evde kimse yokken saat 9 civarında bi tabak mercimek çorbası ( 2dilim beyaz ekmekle) ardından karnabahar aradan 15-20 dakika geçince de çilek reçeli yedim.Vicdanım sızlıyo hele ki plato dönemine girmişken hepten kendi kendime şevkimi kırıyorum ama dayanamadım o an.Çok pişmanım :o

Nestle sikayetim var !

Gecenlerde her ne kadar almamaya ozen gosteriyorsamda Nestle yeni cikar urunu gozume takildi kucuk kucuk parca parca yerim diye aldim Nestle Gold Lait Nougat ...

Dun arkadasim odaya ugradi internet mevzusu yuzunden odasini degistirme isini ona cozum sunacagimi soyledigim halde yokusa surdu o gidince dusundum ve canim sIkIldI gercekten dolapta duran 100 gr Nestleyi yedim arkasindan da Neste Cikolata getirmistim tr den son paketti onu da ictim .

Daha iyi hissediorum ama hala sinirliyim !

Pismanim ama guzeldi :D
Nasi yakicam ben simdi o kadar extra kaloriyi kafa_ gghhhhrrrrrr

eheheheh definasyonun icine etmis bulunmaktayim :D:D tam karin kaslarini gormeye baslamisken yeniden gobegi gormeye basladim :D:D isin kotusu bikere kacirdinmi geri toparliyamiyosun ben tam 2 haftadir kacirdim ne bulsam yiyorum yarin yeniden toplamaya karar verdim :D

haziran başı itibariyle işi bırakıyorum, kiloyu ve yağ oranını baya indirdim son zamanlarda..sıkı idman öncesi son 1 hafta daha diet yaparım derken , başka sebeplerden oluşan stres sebebiyle 2 gündür kötü yiyorum..

bugün öğlen mega mac + cheeseburger + büyük patates
akşam dışarıda pide döner eve gelince de 3 dilim laz böreği...çatlayabilirim..

2 aylık diyetten sonra büyük alışveriş merkezlerinden birinde sinemaya gittim..Öğle yemeğinde ne yesem diye dolanıp dururken kfc ye rastladım..Gittim yarım kilo tavuk yedim..ordan çıktım burger king e girip dondurma yedim..Ordan sinemaya girip büyük boy popcorn yedim..Çıktım 1 adet magnum yedim..2 saat sonra tavuk şinitzeli indirdim miğdeye..akşam 10 da 1 bardak mısır yedim..Gece yatmadan yarım kilo erik yedim..Ertesi gün 2 büyük boy buzlu içinde 2 çeşit meyvenin bulunduğu şekerli bir içecek içtim..3 adet algida dondurma yedim..içli köfte yedim..2 gün boyunca 2 aylık diyetin hıcını çıkardım..sonra tekrar diyete döndüm..ve şimdi bel ölçüme baktım 10 gün sonra 5 cm incelmiş..Aslına bakarsanız diyet yaparken ayda 1 veya 2 gün gönlünüzce yiyin bence sonra tekrar başlayın..bu gerekli çünkü metabolizmayı şaşırtmak gerekiyor..yoksa platoya takılıp kalıyorsunuz..

2 aylık diyetten sonra büyük alışveriş merkezlerinden birinde sinemaya gittim..Öğle yemeğinde ne yesem diye dolanıp dururken kfc ye rastladım..Gittim yarım kilo tavuk yedim..ordan çıktım burger king e girip dondurma yedim..Ordan sinemaya girip büyük boy popcorn yedim..Çıktım 1 adet magnum yedim..2 saat sonra tavuk şinitzeli indirdim miğdeye..akşam 10 da 1 bardak mısır yedim..Gece yatmadan yarım kilo erik yedim..Ertesi gün 2 büyük boy buzlu içinde 2 çeşit meyvenin bulunduğu şekerli bir içecek içtim..3 adet algida dondurma yedim..içli köfte yedim..2 gün boyunca 2 aylık diyetin hıcını çıkardım..sonra tekrar diyete döndüm..ve şimdi bel ölçüme baktım 10 gün sonra 5 cm incelmiş..Aslına bakarsanız diyet yaparken ayda 1 veya 2 gün gönlünüzce yiyin bence sonra tekrar başlayın..bu gerekli çünkü metabolizmayı şaşırtmak gerekiyor..yoksa platoya takılıp kalıyorsunuz..
Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz.
Sizin örnek tabi biraz uç olmuş ama vücut gerçekten çok akıllı bir organizma :)

Bu konuyu birçok başlıkta vurguluyorum.
İdman şeklinizi, beslenme ve dinlenme düzeninizi dönemsel olarak değiştirmeniz gelişimin hızlanması adına çok önemli.

Kısa dönemlerde ters piramit sistemi uygulamak, her zamanki idman saatlerinizi birkaç antrenman için çok farklı zaman dilimlerine kaydırmak, 1-2 haftalık dinlenme dönemleri yaratmak, beslenmenizde çeşitliliğe gitmek ve zaman zaman protein alımını azaltarak artırmak gibi yöntemler tamamen vücudun düzene adapte olmasını engellemek ve etkilere verdiği tepkilerin azalmasını engellemek içindir.

Bu konu birçok sporcu tarafından dile getirilir, neden gelişmem durdu veya istediğim noktaya ulaşamıyorum sorularıyla.
Bu durumlarda mevcut düzeninizi sorgulamakta ve mümkünse düzeninizde geçici değişiklikler yapmanızda çok büyük fayda olabilir.

3 tane tavuklu dürüm ve 1 bütün doğum günü pastası az önce 10dk içinde. Doğum günü benim. 3 tane pasta almış arkadaşlar vah vah. 2 si de yarına miğdeye iner.

3 tane tavuklu dürüm ve 1 bütün doğum günü pastası az önce 10dk içinde. Doğum günü benim. 3 tane pasta almış arkadaşlar vah vah. 2 si de yarına miğdeye iner.

3 adet pastanın sana maliyeti yaklaşık 1 ay cardio dur..Oda en iyi ihtimalle..Pastada bolca margarin şeker vs var..Bence diğer ikisini hiç elleme..

yaklasık 2 saat once ant oncekı kompleks karbonhıdartları almak ıcın mutfaga gırdım tam bulguru ısıtıcam ne gorım annem en sevdıgım boreklerden 2 sını yapmıs pısmanım ama yarım tepsı borek yedım az once

aslında bulktayım ama bu kadarıda fazla

Back
Yukarı