Zaten ülkemizde dram olan olay "supplement"leri ucuz yoldan almamaktan ziyade, bence kaliteli besinlere kolay şekilde erişilememekte. Besinlere kimse odaklanmıyor, misal "yau protein tozunu ucuzdan alamıyoruz, nasıl spor yapacağız" dan ziyade, 1 kilo kırmızı etin kilosu 36 lira niye bu kadar pahalı ya da 1 kilo somonun fiyatı neden 35 lira diye şikayet etmeliyiz bence. Bizi büyüten ek besin değil ki, besinler. Yine aynı şekilde paralel olarak, ürün olsa da çeşitlilik yok. Dediğiniz gibi calve en iyisi, mecbur bırakıyor(almayabiriz de gerçi ama), yine de diğer muadillerine bakınca yine komik bir durum ortaya çıkıyor. Şu ülkede zor olan, kaliteli ve hormonsuz besinlere kolay şekilde erişememek bence. Supplement vs değil olay. Zaten işin ana olayını kavramış kimse varsa, çok iyi anlayabilir ne demek istediğimi.
Kanola yağını nereden tedarik ediyorsunuz? Ayrıca, keten tohumunu nasıl tüketiyorsunuz? Daha önce hiç almadım, yağ kapsülleri vs. var da onlar da erişmesi zor. Çeşitlilik açısından soruyorum. Misal ben hiç avakado yiyemiyorum, tadı çok iğrenç geliyor. 3 yıldır şeker kullanmıyorum, çayı, kahveyi(siyah) şekersiz içiyorum ama misal avakado bana çok kötü geliyor.
Son olarak bir şey soracağım, vücudunuzda yağ olduğunu düşündüğünüz yerleri mıncıkladığında, pütür pütür yağ tabakaları geliyor mu? Daha önce çok sertti yağ, belki hareketlilik kazanıyordur, iyiye işaret olarak düşünüyorum. Sizde bu durum nasıl?
Ayrıca, ketonun başlarında brain fog denilen, sisli kafa sendromonu yaşadınız mı? Ben ilk hafta biraz kafası güzel biri gibi, düşünce pratikliği yönünden sorunlar yaşadım. Sınavlarım vardı, çok zorlandım açıkçası mental açıdan. Enerji olarak sorunum yok ama.
--- Mesaj birleştirildi, 31 Ağustos 2014 ---
Bu da özellikle keto da(ya da kalori açığıyla diet yapan herkeste) sık rastlanabilecek durumun, Lyle Mcdonald tarafından izah edilmiş makalesi. Yağların tabir-i caizse bıngıl bıngıl ya da vıcık vıcık olması iyiye işaret diyor.
Yağ hücrelerini içi yağ dolu balonlar gibi düşünürsek, ilk etapta trigliseridler(yağ asitleri) yağ hücresini terk ediyor ve yerlerine yani yağ hücresinin içine su giriyor. Böylece sıkı yağ hücreleri, içi yağ asitleri yerine, su ile dolduğu için vıcık vıcık bir hal kazanıyor. Makalede bu yağların diyetin devamıyla gideceğine ve derinin bir süre sonra sıkılaşacağına değinmiş. Paylaşmak istedim, olur da keto yaparım diyenler için.
http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/of-whooshes-and-squishy-fat.htmlGenişletmek için tıkla...