ama sonuçta normal ayakta yaptığın hammer kadar ağır giremezsin doğru mu ?Kisiden kisiye degisir cevabi yok bu sorunun
oturarak dediğin normal mi incline yani eğimli benchte mi yapıyorsun ?[DOUBLEPOST=1398317155][/DOUBLEPOST]Ben şahsen nedense ayakta yaptığım hammer curlden istediğim verimi alamıyorum ayaktayken 12.5 kilo basabiliyorsam oturarak yaptığımda 7.5-10 civarı basıyorum ama kolum tamamen gerilmiş halde oluyor yani hammer curl'u ben oturarak çalışıyorum tabi kişiden kişiye değişir bu
bende hammer da sıkıntı yok 15 le nizami çalışıyorum dirsekleri oynatmadan fakat benimde aynı sıkıntı barbell curlde. Ne yapsam ne etsem dirseklerim sabit kalmıyorDaha hafif girersin incline de. Ama ister ayakta ister incline olsun duzgun yapmak önemli. Eskiden 14 kg ile yapiyordum yarı duzgun formda. Artik nizami tam hissederek yapiyorum . Yukari direk kaldirmiyorum bicepsten kaldiriyorum 7.5 kg ile yapiyorum simdi.
anladım momentumdan kaynaklı olabiir.[DOUBLEPOST=1398329043][/DOUBLEPOST]Normal benchte yapıyorum daha etkili oluyor sanırım ayakta yaparken hareketin formunu bozuyorum ancak oturunca hiçbir şekilde formda bozulma olmuyor
anladım teşekkürler değerli yorumlarınız içinTabii ki normal hammer curl kadar ağır girilemez. 15 kilo ile hammer curl yapabilen biri 10 kilo ile yapabilir, ama tabii ki bunlar ortalama tahminler kişinden kişiye değişmekle birlikte mutlaka daha düşük olur hammer curl hareketine göre.