Hiit Training Nedir

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan bagaje
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
EyeSeeYou dedi:
evet ama bu sınırlamayı yapan ben değilim, klasik HIT'in kendisi böyle (hatta 2 değil tek set ile bile sınırlandıranlar da var), benim yaptığım sadece bu olgudan bahsetmek, herhangi bir sınırlandırma vs koymak değil...

evet, güzel fikir sahibi oldu soruyu soran...

evet oldu beyler.sağolun.
 
Eyeseeyou,

Dostum senın kesın edebı bır altyapın var , zıra bana verdıgın cevabı okurken basım dondu gozlerım karardı, kafam epey bır karıstı.Velhasıl halen anlamıs degılım lıteratur of bodybuıldıng dıye bır kıtap mı varda lıteraturde budur dıye cok rahat soyluyorsun.Senın lıterature gecmıs dedıgın bazı sampıyonların uyguladıgı sıstemse baska kısılerın de ıntensıty traınıng claısmaları daha farklı .

Dorıanın yazılı programında kı set sayısının az olupta cdsındekının daha cok olusu, daha dusuk kıloları saymaması oldukca dıkkat cekıcı.Belkı bundan dolayı
boyle bır ızlenım cıkmıs olabılır. Ancak hıc bır sekılde kol ıcın ısınma dısında sadece 3-4 set, gogus ıcın 4-5 set yapılarak bır bodycı programı olacagını aklım kesmıyor, ben kendı uyguladıgım 8-10 set bıle bazen az bulurken.

Sanırım oldukca buyuk sekıllı kas yapmıs sampıyonlar dedıgın tarzda donemsel programlar uyguluyorlardır, ancak bulk donemı boyunca uygulanabılecek olan set sayısı dedıgım gıbı , ve tabıı bu arada ara ara Karasanın bahsettıgı asırı yogunlugun getırdıgı yıpranmayı mutlaka dıkkate almak gerekıyor. Bende bahsettıgım tarzda 3-4 hafta calıstıktan sonra vucudum bana yeteeeeeeeer dıyor ve bır hafta veya ıkı hafta daha kendı halınde kılolarla hatta tekrarları 10-12 ye kadar cıkararak dayanıklılıga yuklenıp sonra gene ıntensıty sısteme donuyorum.

Yazın ıntensıty uygulamak daha zevklı cunku o zaman agır kılodan cok dıger teknıklerle hırpalıyoruz kendımızı . Kısın kac kılo bastıgımı bılmeyenlerın curlde 30-40 kılo ıle debelenırken manıdar bakısları ve bende aynısını basıyorum dusuncelerı oldukca komık oluyor, cunku salonlara nısanbası dolmaya baslayan bu elemanlar ustumu cıkarınca yaw nasıl oluyorda oluyor , bak ıste ben bılıyorum bu boducılerın hepsı sısırme guc yok ılaclarla boyle oluyorlar dıye konusuyorlar.
Acıkcası ben supersetlerı , agırlıgı dusunmeden heryerde yazıldıgı gıbı egoyu kapıda bırakıp tempo teknıklerını, set arası sure kısaltmayı, kılo duserek arka arkaya 3-4 agırlık degıstırıp 30-35 tekrar basmayı daha cok sevıyorum, cunku pompalama ve goruntu cok guzel oluyor. Kıs donemı goruntu en azından benım ıcın cok ırı olmanın dısında aynı zamanda koca bır gobek ve hamallık gıbı bır sey.

Saygılar
 
"literatür" ile kastım, genel kabul görmüş kaynaklar topluluğu...sadece belli bir kitap, kaynak ya da birisinin çalışma şekli değil...yazdıklarımda kafa karıştıracak birşey yok...herhangi bir kurallama ya da sabitleme yapmadım...literatür diye tanımladığım çerçevede ne belirtiliyorsa onu aktardım...özetlemek gerekirse; sizin söylediklerinizden farklı söylediğim pek birşey de yok aslında...sadece "HIT'de set sayısı daha az" dedim..."set sayısı daha az olmalıdır" şeklinde kişisel bir yorum yapmadım...
 
masteer dedi:
kılo duserek arka arkaya 3-4 agırlık degıstırıp 30-35 tekrar basmayı daha cok sevıyorum, cunku pompalama ve goruntu cok guzel oluyor.
Saygılar
masteer bu tekniği ben de yeni öğrendim hocamdan ve severek uyguluyorum. Örneğin lateral raise i bu şekilde çalışıyorum. 30 veya 40 tekrar hiç durmadan her 10 tekrarda 2,5ar kg. düşürerek yapıyorum. Bu teknik ne işe yarar? Daha çok hacim mi sağlar, yoksa definisyona yönelik mi? Ben hacim ağırlıklı çalışmak istiyorum eğer bu çalışma hacim ağırlıklı değilse yani kaslarımı daha az büyütecekse (bol dinlenmeli 3*8 yapmaktan) tekrar eski sistemime döneceğim.
 
Arkadaş belli HITi sormuş ama HIITi de açıklayalım karışıklık olmasın.
hiit = High Intensity Interval Training (Yüksek Yoğulukta Kademeli Antreman)

Bir kardiyo antremanıdır. Kısa bir süre içinde kalbi hızla attırmaya ve gün boyu metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olması ve kondisyonu arttırması ile bilinir. Mesela 5 dakikalık bir ısınma koşusundan sonra 15 saniye depar atıyoruz, burda depar derken arkanızdan pitbull kovalıyormuş gibi bir depar diyorum. ondan sonra 45 saniye çok hafif koşu. Bu setleri 4-5 kere tekrarladıktan sonra bir 5 dakikalık hafif koşu/yürüyüş ile kalbi tekrar yavaşlatıyoruz. Çalışma yaklaşık 15 dakika sürüyor. Salona gidilen günlerde yapılması önerilmiyor, bu antremana klasik kardiyo gibi değilde sanki ağırlık antremanı gibi yaklaşmak lazım diyorlar. Yani aç karnına yapılmaması, ve en fazla haftada iki kere yapılması gerekirmiş (ağırlık antremanı da varken). Bu tip kardiyonun sabah 30 dakikalık kardiyodan yağ yakma konusunda daha yararlı olduğuna dair bilimsel araştırmalar da var.

http://www.wannabebig.com/article.php?articleid=165 HIIT olayını anlatan bir yazı (İngilizce)
 
konu iyice dağılmaya başladı...en başta sorulan soruya gereken cevaplar verildi...soruyu soran kişi de yeterince bilgi aldığını teyit etti...konu kilitlenmiştir...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı