Eyeseeyou,
Dostum senın kesın edebı bır altyapın var , zıra bana verdıgın cevabı okurken basım dondu gozlerım karardı, kafam epey bır karıstı.Velhasıl halen anlamıs degılım lıteratur of bodybuıldıng dıye bır kıtap mı varda lıteraturde budur dıye cok rahat soyluyorsun.Senın lıterature gecmıs dedıgın bazı sampıyonların uyguladıgı sıstemse baska kısılerın de ıntensıty traınıng claısmaları daha farklı .
Dorıanın yazılı programında kı set sayısının az olupta cdsındekının daha cok olusu, daha dusuk kıloları saymaması oldukca dıkkat cekıcı.Belkı bundan dolayı
boyle bır ızlenım cıkmıs olabılır. Ancak hıc bır sekılde kol ıcın ısınma dısında sadece 3-4 set, gogus ıcın 4-5 set yapılarak bır bodycı programı olacagını aklım kesmıyor, ben kendı uyguladıgım 8-10 set bıle bazen az bulurken.
Sanırım oldukca buyuk sekıllı kas yapmıs sampıyonlar dedıgın tarzda donemsel programlar uyguluyorlardır, ancak bulk donemı boyunca uygulanabılecek olan set sayısı dedıgım gıbı , ve tabıı bu arada ara ara Karasanın bahsettıgı asırı yogunlugun getırdıgı yıpranmayı mutlaka dıkkate almak gerekıyor. Bende bahsettıgım tarzda 3-4 hafta calıstıktan sonra vucudum bana yeteeeeeeeer dıyor ve bır hafta veya ıkı hafta daha kendı halınde kılolarla hatta tekrarları 10-12 ye kadar cıkararak dayanıklılıga yuklenıp sonra gene ıntensıty sısteme donuyorum.
Yazın ıntensıty uygulamak daha zevklı cunku o zaman agır kılodan cok dıger teknıklerle hırpalıyoruz kendımızı . Kısın kac kılo bastıgımı bılmeyenlerın curlde 30-40 kılo ıle debelenırken manıdar bakısları ve bende aynısını basıyorum dusuncelerı oldukca komık oluyor, cunku salonlara nısanbası dolmaya baslayan bu elemanlar ustumu cıkarınca yaw nasıl oluyorda oluyor , bak ıste ben bılıyorum bu boducılerın hepsı sısırme guc yok ılaclarla boyle oluyorlar dıye konusuyorlar.
Acıkcası ben supersetlerı , agırlıgı dusunmeden heryerde yazıldıgı gıbı egoyu kapıda bırakıp tempo teknıklerını, set arası sure kısaltmayı, kılo duserek arka arkaya 3-4 agırlık degıstırıp 30-35 tekrar basmayı daha cok sevıyorum, cunku pompalama ve goruntu cok guzel oluyor. Kıs donemı goruntu en azından benım ıcın cok ırı olmanın dısında aynı zamanda koca bır gobek ve hamallık gıbı bır sey.
Saygılar