El Diablo
Üye
El Diablo;
başka bir başlıkta whey proteinin hızlı sindirildiği için çok tüketilmemesi, sadece antrenmandan sonra alınması gerektiğini ( çünkü vücut basit sindirilen proteinlere alışıyor ve besinden protein alımında zorlanıyor ), ancak amino asit haplarının istenilen her öğünde alınabilceğinden bahsetmiştin.
Amino asit hapları da hızlı sindirilmiyor mu? Hatta bildiğim kadarıyla whey protein tozundan bile hızlı..

Evet whey'in sadece antrenman sonrası ( belkide kahvıldıda ) alınmasını doğru buluyorum. Bu yazığım whey protinin sindirim hızı ile ilgisi yok.
Evet amino hapları daha hızlı sindiriliyor çünkü whey vücutta ( diğer proteinlerde) aminoasitlere parçalanıp hücrelere götürülüyorlar.
Amino her öğünden sonra tavsiye etmem hızlı kana karışmalrından ziyade öğünlerden protein değerini yükseltmek. Örenk 100gr kuru fasulyede %50 protein var ama vücut bunun %50 sini protein olarak algılamıyor, çünkü bazı aminoasitler eksik. Böylece çok az bir miktarı protein olarak algılanıyor.
Öğünlere aminoasit ekleyerek eksik olan aminoasit zincirini tamamlayıp protein değerini arttıarabiliriz.
Son düzenleme: