Yağ başkadır göbek başkadır ne demek? Hayatımda duyduğum en komik laf. Karın bölgesindeki yağ kütlesine göbek denir.
Göbek nedir o zaman? Kas değil, size göre yağ değil, e kemik de değil, literatüre yeni bir vücut kütlesi ekleyelim, göbek :badgrin:
Yağ sıfır olacak yoksa karın kasları gözükmez demedim. Yağ oranın yüksekse bu karın bölgen yağlı demektir. Yağ oranı yüksek bir insanın karın kası kolay kolay gözükmez.
Senin yağ oranın düşük. %8. Bizim bahsettiğimiz insanların yağ oranları minimum %15'ten başlar %25'lere gider. %12-13'te dahi karın kaslarını göremeyen insanlar var.
Karın kasları hacim almaz da demedim. İyi oku. Karın kası, vücudundaki diğer kaslar gibi bir kastır. Şimdi düşün, bacak kaslarının, kolunun çevresi yağ içerisinde, sen şişirip duruyorsun, kas kütlelerin ne kadar define gözükecek?
Yağ oranınız yüksekken karın kası çalışıp, geliştirebilirsiniz. Ama bütün insanlarda amaç, karın kasını güçlendirmek değil, karın kaslarını ortaya çıkarmak, daha sonra daha estetik gözükmelerini sağlamaya çalışmak. Bunun içinde önce yağ oranı düşecek.
Spor yapan insanda göbek oluşmaz da tamamıyla hatalı bir cümle. Sen kola iç, basit şekerlere dayan, irileşeceğim diye kompleks karbonhidrata aban, kısacası ye, ye, ye sonra "spor yaptım, bende oluşmaz". Basit şeker doğru zamanda tüketilmezse yağ olarak depolanır. Kompleks karbonhidrat ihtiyaçtan fazla tüketilirse yağ olarak depolanır. Protein, ihtiyaçtan fazla tüketilirse yağ olarak depolanır. Yaktığından çok daha fazla kaloriyi, yanlış kaynaklarla tüketiyorsan, yine yağlı bir vücuda sahip olursun. Bulk olmaya çalışan insanlar senden daha çok spor yapıyorlar. Neden sadece kas olarak kütle artışı olmuyor da, hem yağlanıp, hem kas geliştiriyorlar, bunu bir düşün. Yanlış bilgi vermeyin.
Yağ oranı düşürülmeden, kas geliştirmeye çalışıldığı zaman sadece iriyarı, hantal görünümlü bir adam olursunuz, o kadar.