legolas246
Üye
Herkese merhabalar,
Bundan önceki diğer incelemelerimi yine sırasıyla paylaşayım:
Supplementler.com Whey https://www.bodyforumtr.com/threads/supplementler-com-whey-protein-Çikolata-İncelemem.143580/#post-1194992
Bigjoy Bcaa Pro Ripped https://www.bodyforumtr.com/threads/big-joy-bcaa-pro-4-1-1-ripped-ananas-İncelemem.143299/
ESN Designer Whey https://www.bodyforumtr.com/threads/esn-designer-whey-protein-Çilekli-İncelemem.144170/3
Hardline Whey 3Matrix Çilekli https://www.bodyforumtr.com/threads/hardline-whey-3matrix-Çilekli-İncelemem.144839/
Hardline Whey 3Matrix Sahlep https://www.bodyforumtr.com/threads/hardline-whey-3matrix-tar%C3%A7%C4%B1nl%C4%B1-sahlep-%C4%B0ncelemem.145203/
BCAA supplementler konusunda benim en önemsediklerimin başında geliyor. Hem antrenman esnasındaki motivasyonu artırması hem de antrenman sonrası toparlanma sürecini kısaltmasını ben çok önemsiyorum. Tabiki olmazsa olmaz değil. Zaten hiç bir supplement olmazsa olmaz değil. İnşallah yanlış anlaşılmıyordur yazdıklarım.
İÇERİKİçerikten önce şu tüysüz BCAA meselesine gelelim. Forumda supplementler.com'un bcaa'sı altında @ftck sayesinde benim de bilgim oldu bu tüy meselesinden. Yaptığım ufak araştırma sonucu bir kaç bilgi sizinle paylaşayım.
Supplement firmaları, aminoasit üretirken özellikle BCAA üretiminde farklı hammaddeler kullanabiliyorlar. Kimya mühendisi veya gıda mühendisi olmadığım için konuyu çok detaylı araştırıp vakit kaybetmedim. Ama şunu söyleyeyim BCAA üretiminde en yaygın olarak kullanılan hammadde insan saçı ve kümes hayvanları tüyü. Şimdi ben de bunu öğrenince içim sıkıldı. Tabiki kıl, saç bir çok işlemden geçtiği için artık yapısını kaybediyor, ama insan yine de bir tuhaf hissediyor.
Bodybuilding'de de bununla alakalı başlık var, orda da bu konudan rahatsız olanlar var. Firmalara yazınca genelde size söylüyorlar, mesela Optimum kümes hayvanı tüyü kullandığını söylüyor. Scivation Xtend'de çok büyük ihtimalle hayvan tüyü kullanıyor. Ben bunu öğrendiğimde Scivation kullanıyordum, fakat okuduğumdan etkilendim muhtemelen antrenmandan sonra ne zaman geğirsem ağzıma hayvansı bir tat geliyor gibi oldu.
Hal böyle olunca kutuyu bitirdim, ama bundan sonra hangisi tüysüz onu öğreneyim bari diyerek bir kaç firmaya yazdım, forumları okudum. Anladığım kadarıyla Scivation Xtend ve Optimum Bcaa kesin tüylü Bcaa. Literatüre yeni bir kavram ekledim, tüylü Bcaa, tüysüz Bcaa
Hardline, supplementler.com ve başlıkta yer alan ürün ise fermente. Her hangi bir hayvan veya insan kılı kullanılmamış yani. Öte yandan Bigjoy BCAA ise muamma. Kendilerine bu konu hakkında mail attım cevap vermediler. Ben alıp kullanmam bundan sonra. Hardline 'a yazdım bir kaç dakika içerisinde cevap geldi fermente olduğuyla alakalı. Arkadaşlar araştırırken karşıma çıkan bir başka kavram ise AJİPURE BCAA idi. En saf form olanı anladığım kadarıyla bu. En iyi sindirilebilen. Fakat bu aminoları kullanan çok az firma var. Yanlış hatırlamıyorsam Dymatize Bcaa ajipure kullanıyormuş. Yani bulabiliyorsanız Ajipure olanını tercih edin.
Greanade Defend'de ise arkasında özellikle belirtilmiş; fermente edilmiştir, hiç bir şekilde ördek tüyü yoktur gibi bir ifade yer alıyor. Öyle olunca bir de bir indirim yakaladım 150 liraya denk geliyordu aldım.
Şimdi ürünün bir ölçeği 13 gr ve 13 gr içinde 7gr Bcaa 1gr Glutamin bulunuyor. Onun dışında 500mg hindistan cevizi suyu, 325mg elektrolit karışımı ve bazı B vitaminleri mevcut. Detaylarına zaten internetten de bakabilirsiniz. Şu an evde değilim ürün evde, içindekiler bölümünü de yazardım yoksa. Merak eden varsa eve gidince yazayım, yorum olarak ekleyin siz.
Bu aralar tüm protein ürünlerinde yüksek oranda B6 vitamini eklenmeye başlandı, birden fazla supplement kullananlar için bu bir risk mi bilmiyorum. İnşallah başımıza bir iş gelmez. Sürekli B6 vitamini almak durumunda kalıyor insan ister istemez. Ben içeriği genel olarak beğendim diyebilirim. Kafein olmaması özellikle benim gibi çok kahve tüketenler için güzel bir artı. Fakat içerik bağımlılarını 13gr üründe 8gr protein olması rahatsız edebilir. Onlar başka ürünlere yönelsinler. Çünkü bu ürün intra kullanmak için üretildiğinden tadı harika, haliyle içinde aroma mevcut o da haliyle bir ölçek içindeki protein miktarını düşürüyor. Bunları daha öncede yazmıştım. Acaba içeriğinde ne olsaydı 5 verirdim onu da bilmiyorum, ama daha iyisi yapılabilir gibi hissediyorum. Dediğim gibi bir eksiği yok, ama tam puanı hakedecek ekstra bir şey de yok.
İçerik Puanım: 4/5
Etki Puanım: 4/5
Yani direk markaya karşı bir sempati duymaya başladım. Markaya bakışım değişti. Ne olursa olsun Bcaa ürünlerine tat konusunda tam puan vermek zor demiştim bir zaman. Lafımı geri alıyorum olabiliyormuş.
Tat Puanım: 5/5
Öte yandan Hardline da toz formda 3 adet ürün bulunuyor. Alıp denemedim tatları nasıldır bilmiyorum ama fiyatları bu ürüne kıyasla çok daha uygun. Benim bir sonraki tercihim çok yüksek ihtimal Hardline olur. Her ne kadar Bcaa oranı çok düşük olsada Matrix olanı merak ediyorum. Fusion da olabilir ama 10 gr da 7gr protein tadı kötüdür izlenimi uyandırıyor bakalım. Onun dışında içerik bağımlıları da Hardline Bcaa Fusion'a ya da Hardline 4:1:1 Bcaa'ya bakabilirler. Bunlar hep fermente. Fakat 4:1:1 saf form, aromasız. Bir şeye karıştırmadan içilmesi imkansız gibidir diye tahmin ediyorum uyarayım. Bcaa tadı Glutamin gibi değil, aklınıza gelmesin ben glutamin saf içiyorum Bcaa'da içerim diye. Yani özetlersek fiyatı ortada diyebiliriz. Ya da diyemeyiz emin olamadım. Hani Weider'a 1 puan versek bu ürüne kaç vermek gerekir acaba. Hani 200 sınırını aşsa kesin 2 felan verirdim ama şu durumda 3 uygun gibi.
Fiyat Puanım: 3/5
Yani eğer fiyatını sorun etmiyorsanız, BCAA'da kullanmayı seviyorsanız intra olarak, bu ürünü denemenizi öneririm.
Bundan önceki diğer incelemelerimi yine sırasıyla paylaşayım:
Supplementler.com Whey https://www.bodyforumtr.com/threads/supplementler-com-whey-protein-Çikolata-İncelemem.143580/#post-1194992
Bigjoy Bcaa Pro Ripped https://www.bodyforumtr.com/threads/big-joy-bcaa-pro-4-1-1-ripped-ananas-İncelemem.143299/
ESN Designer Whey https://www.bodyforumtr.com/threads/esn-designer-whey-protein-Çilekli-İncelemem.144170/3
Hardline Whey 3Matrix Çilekli https://www.bodyforumtr.com/threads/hardline-whey-3matrix-Çilekli-İncelemem.144839/
Hardline Whey 3Matrix Sahlep https://www.bodyforumtr.com/threads/hardline-whey-3matrix-tar%C3%A7%C4%B1nl%C4%B1-sahlep-%C4%B0ncelemem.145203/
BCAA supplementler konusunda benim en önemsediklerimin başında geliyor. Hem antrenman esnasındaki motivasyonu artırması hem de antrenman sonrası toparlanma sürecini kısaltmasını ben çok önemsiyorum. Tabiki olmazsa olmaz değil. Zaten hiç bir supplement olmazsa olmaz değil. İnşallah yanlış anlaşılmıyordur yazdıklarım.

İÇERİK
Supplement firmaları, aminoasit üretirken özellikle BCAA üretiminde farklı hammaddeler kullanabiliyorlar. Kimya mühendisi veya gıda mühendisi olmadığım için konuyu çok detaylı araştırıp vakit kaybetmedim. Ama şunu söyleyeyim BCAA üretiminde en yaygın olarak kullanılan hammadde insan saçı ve kümes hayvanları tüyü. Şimdi ben de bunu öğrenince içim sıkıldı. Tabiki kıl, saç bir çok işlemden geçtiği için artık yapısını kaybediyor, ama insan yine de bir tuhaf hissediyor.
Bodybuilding'de de bununla alakalı başlık var, orda da bu konudan rahatsız olanlar var. Firmalara yazınca genelde size söylüyorlar, mesela Optimum kümes hayvanı tüyü kullandığını söylüyor. Scivation Xtend'de çok büyük ihtimalle hayvan tüyü kullanıyor. Ben bunu öğrendiğimde Scivation kullanıyordum, fakat okuduğumdan etkilendim muhtemelen antrenmandan sonra ne zaman geğirsem ağzıma hayvansı bir tat geliyor gibi oldu.

Hardline, supplementler.com ve başlıkta yer alan ürün ise fermente. Her hangi bir hayvan veya insan kılı kullanılmamış yani. Öte yandan Bigjoy BCAA ise muamma. Kendilerine bu konu hakkında mail attım cevap vermediler. Ben alıp kullanmam bundan sonra. Hardline 'a yazdım bir kaç dakika içerisinde cevap geldi fermente olduğuyla alakalı. Arkadaşlar araştırırken karşıma çıkan bir başka kavram ise AJİPURE BCAA idi. En saf form olanı anladığım kadarıyla bu. En iyi sindirilebilen. Fakat bu aminoları kullanan çok az firma var. Yanlış hatırlamıyorsam Dymatize Bcaa ajipure kullanıyormuş. Yani bulabiliyorsanız Ajipure olanını tercih edin.
Greanade Defend'de ise arkasında özellikle belirtilmiş; fermente edilmiştir, hiç bir şekilde ördek tüyü yoktur gibi bir ifade yer alıyor. Öyle olunca bir de bir indirim yakaladım 150 liraya denk geliyordu aldım.
Şimdi ürünün bir ölçeği 13 gr ve 13 gr içinde 7gr Bcaa 1gr Glutamin bulunuyor. Onun dışında 500mg hindistan cevizi suyu, 325mg elektrolit karışımı ve bazı B vitaminleri mevcut. Detaylarına zaten internetten de bakabilirsiniz. Şu an evde değilim ürün evde, içindekiler bölümünü de yazardım yoksa. Merak eden varsa eve gidince yazayım, yorum olarak ekleyin siz.
Bu aralar tüm protein ürünlerinde yüksek oranda B6 vitamini eklenmeye başlandı, birden fazla supplement kullananlar için bu bir risk mi bilmiyorum. İnşallah başımıza bir iş gelmez. Sürekli B6 vitamini almak durumunda kalıyor insan ister istemez. Ben içeriği genel olarak beğendim diyebilirim. Kafein olmaması özellikle benim gibi çok kahve tüketenler için güzel bir artı. Fakat içerik bağımlılarını 13gr üründe 8gr protein olması rahatsız edebilir. Onlar başka ürünlere yönelsinler. Çünkü bu ürün intra kullanmak için üretildiğinden tadı harika, haliyle içinde aroma mevcut o da haliyle bir ölçek içindeki protein miktarını düşürüyor. Bunları daha öncede yazmıştım. Acaba içeriğinde ne olsaydı 5 verirdim onu da bilmiyorum, ama daha iyisi yapılabilir gibi hissediyorum. Dediğim gibi bir eksiği yok, ama tam puanı hakedecek ekstra bir şey de yok.
İçerik Puanım: 4/5
Etki
Etki konusunu olabildiğince net ifade etmek istiyorum, inşallah yapabilirim. Meraklı arkadaşlar merak ettiklerini sorsunlar söyleyeyim. Ürün antrenman sonrasında toparlanma sürecini kısaltıyor ve antrenmanda biraz daha kolay pump olmanızı sağlıyor olabilir. Zaten dediğim gibi çok öyle aman aman bir etki beklemeyin. Eğer öyle bir beklentiniz varsa Citrulline, Arginine alın tek olarak. Bir de pump ürünü alın. Bu üçünü size uygun doz ayarıyla kullanın 6gr citrulline 5gr arginine'i geçmeyecek şekilde güzel etki alırsınız. Bcaa ürünlerinde öyle ani etki beklemeyin. Ben yine de bir 4 puan vereyim. Çünkü bir parça etkisi hissediliyor. Şimdi 3 versem negatif algılanır. Genelde de herkesin önemsediği kısım bu etki oluyor, ama ben de hiç hoşlanmıyorum burayı yazmaktan.Etki Puanım: 4/5
Tat
Geldik antrenman esnasında içilen ürünler için en önemli bölüme. Ürünün 500-1000ml su ile karıştırılması tavsiye ediliyor. Ben 1 litre ile karıştırıyorum. Bcaa'ların kendi yapısı acı olduğu için mükemmel Bcaa tadı olmaz olamaz olarak düşünüyordum hep. Scivation Elma da her ne kadar içerken harika gelse de içtikten sonra ağıza kötü tatlar gelebiliyor mideden. Fakat Greanade Defend Bcaa bugüne kadar içtiğim en güzel Bcaa'ydı. İçtikten sonra da rahatsız etmedi, tadı da hiç baymıyor. 1 litre su ile gayet güzel, ki bence 1.5 litre daha da güzel olabilir. Aroma, tatlandırıcı dengesi gayet güzel. Çok tatlı olup baymıyor, aroması yapay bir tat da bırakmıyor. Ayrıca su ile pet şişe yardımıyla gayet güzel karışıyor. Ben pet şişenin içine iki ölçek atıp (2 ölçek 13gr oluyor kafa karışmasın) çantama koyuyorum çalkalamadan. Spora gittiğimde harika karışmış oluyorum.Yani direk markaya karşı bir sempati duymaya başladım. Markaya bakışım değişti. Ne olursa olsun Bcaa ürünlerine tat konusunda tam puan vermek zor demiştim bir zaman. Lafımı geri alıyorum olabiliyormuş.
Tat Puanım: 5/5
Fiyat
Fiyatı bence öyle aman aman uygun değil. Ben 150 tl'ye aldım ama supplementler.com fiyatına göre konuşacağım. Weider Premium Bcaa'ya göre fiyatı tabiki uygun. Ama Weider'a kıyasen her ürün uygun. Öte yandan Bigjoy mesajıma cevap vermediği için içimde tüylü kuşkusu uyandırdığından onu da fiyat konusunda karşılaştırmaya almıyorum. Ama tüysüz ürünlerde bu fiyatlardan daha uyguna Supplementler.com Bcaa var. Karpuzlu diye ben tercih edemiyorum. Çünkü ürün içeriği ve aroması Musclepharm Bcaa karpuz ile birebir aynı. Ki kendisi içtiğim tadı en bozuk supplementlerden biridir. Haliyle cesaret edip alamadım. İsterseniz alıp deneyin, hem fermente hem de tadı çok uygun bence tercih edilebilir. Öte yandan Hardline da toz formda 3 adet ürün bulunuyor. Alıp denemedim tatları nasıldır bilmiyorum ama fiyatları bu ürüne kıyasla çok daha uygun. Benim bir sonraki tercihim çok yüksek ihtimal Hardline olur. Her ne kadar Bcaa oranı çok düşük olsada Matrix olanı merak ediyorum. Fusion da olabilir ama 10 gr da 7gr protein tadı kötüdür izlenimi uyandırıyor bakalım. Onun dışında içerik bağımlıları da Hardline Bcaa Fusion'a ya da Hardline 4:1:1 Bcaa'ya bakabilirler. Bunlar hep fermente. Fakat 4:1:1 saf form, aromasız. Bir şeye karıştırmadan içilmesi imkansız gibidir diye tahmin ediyorum uyarayım. Bcaa tadı Glutamin gibi değil, aklınıza gelmesin ben glutamin saf içiyorum Bcaa'da içerim diye. Yani özetlersek fiyatı ortada diyebiliriz. Ya da diyemeyiz emin olamadım. Hani Weider'a 1 puan versek bu ürüne kaç vermek gerekir acaba. Hani 200 sınırını aşsa kesin 2 felan verirdim ama şu durumda 3 uygun gibi.
Fiyat Puanım: 3/5
Yani eğer fiyatını sorun etmiyorsanız, BCAA'da kullanmayı seviyorsanız intra olarak, bu ürünü denemenizi öneririm.
Son düzenleme: