baris
Özel Üye
ladasamara dedi:pump sen hiç overtraining olmamışsın. çünkü over olduğunda bunu kesinlikle anlarsıntabii bununda seviyeleri var. atlas güzel anlatmış. ancak salona istemeye istemeye gitmek ayrı gidecek durumda olmamak ayrı. günlük işlerinizi aksatacak kadar acı veya ağrı,rutin antrenman periyodunuzda kullanılan kiloların azalması over belirtisidir.
overtrain hakkındaki görüşlerine katılıyorum..overtrain olmak gerçekten çok zor bir durum..bende daha önce overtrain olmadım..ama çok denemek istediğim bir tecrübe..çevremdeki insanlardan biliyorum..ayrıca şöyle bir gercekte söz konusu overtrain çok farklı bir durum..bu durum ne salona gitmekteki isteksizliğiniz nede kilolarınızdaki ve tekrarlarınızdaki düşüştür...
lada samaranın da dediği gibi overtrain olduğunuz zaman kesinlikle anlarsınız..ama bu duruma gelebilmek içinde sürekli ve çok şiddetli bir idman sürecinden geçmelisiniz.zaten bunu yapabilmek içinde çok büyük bir iradeye sahip olmak gerekir..buda overtrainingin çok kolay olmayacağının bir göstergesidir..diğer adıda sürantrene olmaktır..bu süreç içerisinde kilo kaybı yaşanır..bu süreci kısaltmanın tek yoluda dinlenmektir..
örneğin antreman sürelerinizi gereğinden fazla uzatırsanız,bu vücudunuzu daha fazla deformasyona uğratacaktır ve yenilenmesi için gerekli zamanı bulamayacaktır..bu durum sizde, antreman performansında düşüşe ve antremana karşı isteksizliğe neden olacaktır..ama bu durum overtrain demek değildir..sadece vücudun kendini hızlı bir şekilde yenileyememesidir..bir kaç günlük dinlenmeden sonra bu durum aşılabilir..eğerki siz bu antremanların şiddetini dahada artırabilecek ve uzatabilecek iradeye sahipseniz(ki bu çok zor bir mesele) ozaman vücudunuz kesinlikle kendini kısa bir zamanda toparlayamayacaktır.ve belirtlileride çok farklı olur..