günde kaç adet yumurta?

onur04

Üye
merhaba arkadaşlar,arama yaptım fakat bu tarz bir konu bulamadım.merak ettiğim şey günde kaç tane yumurta beyazı yersek bir zararı olmaz.bu ara 2 tane beyaz 1 tane tam yiyorum.bu sayı az geliyo 5-6 veya 7-8 e çıkarsam herhangi birşey olur mu?kükürt var falan deniyo pek bilemiyorum siz ne yapıyorsunuz?

Onur04 ben günde 2 tam 6 beyaz yiyorum yemeğe çalışıyorum. Ben bi zararını görmedim sende yavaş yavaş artirabilirsin

Dokora gitmeden bunu kimse bilemez , herkezin bünyesi ya da hastalıgı varsa hastalıgı ayrı olabilir. Biri 10 tane yiyor diye sana 10 tane ye demesi cok sacma cünkü karşındakının alerjısı olup olmadıgı ya da herhangı bır hastalıgının olup olmadıgını bılmeden ye demesı cok sacma ve kabul edılebılır bısey degildir.
Safra kesen sağlamsa bence yiyebilirsin 5-6 tane ama yinede birr doktora gidip günde kaç yumurta beyazı ve sarısı yemeliyim maksimum demelisin. Doktorun üstüne laf söylenemez millet 10 tane yıyor bişey olmuyor diye birşey olmayacagı anlamına gelmez. Sporu yapıyorsakda saglıklı yapmak onemlıdır. Herşeyin fazlası zarardır.

Ben 4 tane tam yiyorum. Yumurta beyazı 6 ya kadar zararı olduğunu duymadım yanlız bir ara bende sadece beyaz yiyordum çok yiyordum 7-8 tane sonra vücudda hani 1 günde çıkan uzun kalın kıl vardır ya onlardan çok fazla çıkıyor yumurta beyazı fazla tüketiminde dikkatli ol.

Şu ana kadar beyazi yla ilgili sorun yaşayan duymadım. Yukarda dediğim gibi yavaş yavaş artirabilirsin fakat sarisina dikkat et 3 ü geçmesin bu benim kanaatim çünkü 5 den fazla yumurta sarisinin zehirledigini duymuştum tabi ki bunyeden bünyeye değişir. Tehlikeli olan kısım sarısı yani. Sen genede yavaş yavaş beyaz ini artirabilirsin

Kulaktan dolma bilgilerle sana tavsiye verenleri dikkate alma. Sarısını birlikte tüket, kolestrol içermediğini bir çok kez söylediler. Tabii alerji gibi bir durum söz konusu ise fazla tüketmemek gerek

Sarisinin faydali olduğunu televizyonlarda sıkça söylüyorlar ama onların kastettigi günde 1-2 yumurta için geçerli. Kalkıp günde 9 10 yumurta beyazi yiyene için geçerli değil. Bizim koyde 10 tam yumurta yiyen abiler var onlara bi şey diyemem bünyelerinde alışık. Ben yesem he her tarafım sivilce olurdu midem filan bozulur du heralde neyse benim kanaatim 5 i geçmemen. Cunku Yumurta sarisi çok faydalı ve cok kuvvetli Ve kuvvetli olduğu için zehirleyebilir bunyeniz alışık değilse. Ayrıyeten 1 yumurta sarisinda 1.5 gram doymuş yag var buda ayrı bi konu. Yani 10 tam yumurta da 15 gram doymuş yag var yani buda günlük alacağımız doymuş yag miktarının yüzde 65 70 ini oluşturur. Yani sarisinda dikkatli ol

Doymuş yağın faydalı olduğu forumda tartışıldı, yumurtanın biyolojik değeri çok yüksek ve o profesörler normal insanlar için konuşuyorlar. Ayrıca televizyona çıkan profesörleri ciddiye almamak lazım bu gözler lahmacun en sağlıklı besinler diyen insanı gördü.

Durum sarisi faydalimi zararlimi konusuna döndü zaten üyelerimiz buna tartismis .ararsanız bulursunuz orda herkes kendi fikrini söylüyor. Benim burda söylemek istediğim kolestrol değil yumurta sarisinin kuvvetli olduğu ve her bunyenin kaldirabilcegi bi durum değil. Yani arkadaşımız 1 tam 2 beyaz yiyormus. Ertesi sabah kalkıp 5 6 tane tam yumurta yerse zehirlenebilir.

Kimse sana laf atmadı.Benim attığım iki kaynaktada tam yumurtanın güvenilirliğinden bahsediliyor.Sen demişsinki 5 6 yumurta yerse zehirlenebilir buna bir kanıt kaynak gösterebilir misin ?

Beyazinda protein sarisinda vitamin, yag oldugunu biliyoruz. Fakat fazla vitamin alerjik reaksiyonlara, deri rahatsizliklarina yol acabilir, diger yandan soylendigi gibi yumurta sarisi agir bir besindir. Agir gelebilir. Gerek doktor, gerek antrenor olsun, musabakalara katilmis bir bodyci bile ikiden fazla sari yeme gunde diyor konustugum. Beyazi ise istedigin kadar ye derler fakat onu da abartmamak lazim. Proteinkaynaklarini farkli kaynaklardan almak daha mantiklidir biliyorsunuz. Kaldi ki yok su kadar gram protein almaliyim soyle yapmaliyim olaylarini bu kadar sabitlestirneyin gozunuzde. Her metabolizma farklidir, deger tutturacagim diye kendinize zarar verirsiniz.

Birçok yorumda denildiği gibi kimsenin tavsiyesine uymamak gerek. Ben kronik bağırsak hastasıyım. Kilo almam durumu haliyle daha zor. Diyete başladım bugün 15. günüm bitti. Günde 3 tam 10 beyaz yiyorum şimdilik sıkıntı yok Allaha bin şükür. Yakın zamanda böbrek ve karaciğer testi yaptırıcam değerler normal mi bakmak lazım. Tek değişiklik 15 gündür aşırı yiyorum hiç terlemezken çok terlemeye başladım.

Gürbüz1 yanlış anlasildiysam kusura bakma büyüğumsün Özür dilerim. Yumurta sarisinda en fazla A, D, E vitaminleri var ve bu vitaminler fazla alındığında vitamin zehirlenmesi olabilir.sizin bunyeniz alışmış ona bi şey diyemem

Birçok yorumda denildiği gibi kimsenin tavsiyesine uymamak gerek. Ben kronik bağırsak hastasıyım. Kilo almam durumu haliyle daha zor. Diyete başladım bugün 15. günüm bitti. Günde 3 tam 10 beyaz yiyorum şimdilik sıkıntı yok Allaha bin şükür. Yakın zamanda böbrek ve karaciğer testi yaptırıcam değerler normal mi bakmak lazım. Tek değişiklik 15 gündür aşırı yiyorum. Hiç terlemezken çok terlemeye başladım.
Bak hastayim, su kadar yiyorum, yakinda tahlil var vs demissin. Demek ki fazla yumurtanin bobreklerini yorabileceginden korkuyorsun. Su yeterliyse bobrek protein suzmede sorun yasamamali eger bi hastalik yoksa. Fakat abi gerek var mi endiselenerek yasamaya. Iri olmussun da saglikli olamamissin ne fayda. Tofas motorlu ferrari misali :P nasil motivasyon bizi ilerletiyor, yani is kafada bitiyor. Kafan rahat olmali, bu yuzden bir an once gitmelisin doktora

vitamin zehirlenmesi sadece yumurtadan olacağına inanıyor musun sen? Diyette bile 7-8 tam yumurta tüketiyorum ne hikmetse çeşitli Vit hapları, multi vit kullanıyorum hala zehirlenmedim. Yumurtada ki Vit ten zehirleneni görmedim.

Back
Yukarı