MertSelcuk ;MertSelcuk dedi:Bana sorarsan hacmin kralı bu şekilde alınır ama dinlenme gün içinde kendini yorma çok önemli...
Karın antremanı nereye gitti ?
daffy arkadasım ben ıkı defa denedım bu antrenman seklını ama sonuc hep aynı husran oldu.belkı senın vucudun aynı tepkıyı vermeyebılır.DaFFy dedi:arkadaşlar bu konuda ne düsünüosunuz ? mesela ;
pazartesi : gögüs
salı : biceps
carsamba : kanat
persembe : triceps
cuma : omuz
cumartesi : bacak
sizce bu sekilde calısmayla hacim alınır mı ? yorumlarınızı bekliorum![]()
guardbody dedi:daffy arkadasım ben ıkı defa denedım bu antrenman seklını ama sonuc hep aynı husran oldu.belkı senın vucudun aynı tepkıyı vermeyebılır.DaFFy dedi:arkadaşlar bu konuda ne düsünüosunuz ? mesela ;
tabi dene ama unutmakı verım alacagın program zaten kısa surede kendını gosterır.bosunanhdı olacak dıye aylarca calısma yanı.benım bır zamanlar favorı antrenman seklım 4*10 ıdı.ara dınlenmelerı 2 dakıka alıyordum.verım superdı ama cok ıyı bır beslenme ıstıyor.ıstersen daha sonra bır dene.DaFFy dedi:guardbody dedi:daffy arkadasım ben ıkı defa denedım bu antrenman seklını ama sonuc hep aynı husran oldu.belkı senın vucudun aynı tepkıyı vermeyebılır.DaFFy dedi:arkadaşlar bu konuda ne düsünüosunuz ? mesela ;
hadi bea :!: hic mi katkısı olmadı sana :?: napalım heves ettik bi kere denicez olmazsa doneriz eski sisteme
2 ay kayıp soz konusu oldugunda hıcte kısa sayılmaz.antrenmana uyumun mumkunse bence daha kısa zamanda kendını gosterır.4*10 calısma duzenımde proteın alımım yuksektı.bırcok sporcuya dınlenme surem sacma gelmıstı ama ben kazandım sonucta.3 hareket gırıyorsam ıkısı 4*10 oluyordu.ucuncu hareket ya 3*8 yada 3*10 oluyordu.vucut yapına gore ıkı harekette olabılır.DaFFy dedi:en fazla 2 ay denerim
her kas grubu icin tum setler mi 4*10 du ?
guardbody dedi:2 ay kayıp soz konusu oldugunda hıcte kısa sayılmaz.antrenmana uyumun mumkunse bence daha kısa zamanda kendını gosterır.4*10 calısma duzenımde proteın alımım yuksektı.bırcok sporcuya dınlenme surem sacma gelmıstı ama ben kazandım sonucta.3 hareket gırıyorsam ıkısı 4*10 oluyordu.ucuncu hareket ya 3*8 yada 3*10 oluyordu.vucut yapına gore ıkı harekette olabılır.DaFFy dedi:en fazla 2 ay denerim
her kas grubu icin tum setler mi 4*10 du ?
PANZEHIR dedi:Hacmin Babasi basligi beni biraz düsündürür ama program cok rahatlikla tavsiye edilebilir ve uygulanabilir. Bu programla büyük hacimlere kavusan insanlarda vardir ayni zamanda cok büyük etki görmeyen insanlarda olmustur. Bunun sebebi vücudun cabuk dinlenilmesi ve yapilan hareketlerin yeterince kas hacmine ulasmamasidir. Bunun önlemi icin bazilari hareket sayisini ve setleri artirmistir ama bu seferde Kuvvette artis meydana gelmis ama bazi kas kütlesinde yeterince gelisme saglanamamistir.
pazartesi: Gögüs (3 hareket) toplam 10 set)
sali : Trizeps (2 Hareket toplam 6 set)
Mide ( 2 hareket toplam 6 set)
Carsamba: Sirt (3 hareket toplam 10 set)
Persembe: Bizeps (2 hareket toplam 6set)
Cuma: Omuz( 2 hareket toplam 6 set)
trapez ( 1 hareket toplam 3 set)
Cumartesi: bacaklar ( 4 hareket toplam 12 set)
pazar : DINLENME (esneme hareketleri uygulanabilir)
cok dogru bır konuya degınmıssın.sadece ızmır degıl bırcok sehırde durum aynı.ben hemen hemen tum buyuk sehırlerı gezdım ve sporcular yıllarca calısıp kendılerı farkına vardıktan sonra calısıyorlar.antrenorlerın sırt hareketı verdıgı falan yok.benım dıger bır gozlemımde arka omuz kasının bırcok sporcuda hıc olmaması.on omuz yanında ozurlu bır gorunum saglıyor olmaması.PANZEHIR dedi:Siralama önemli degildir. Sadece benim anlamadigim konu nicin Sirt yerine Türkiyede Kanat kelimesi kullanilmaktadir. genelde kanat calismasi diye adlandiriliyor ve hakikaten de sirt tamamen calisilmadan ziyade sadece kanatlara önem veriliyor. Oysa kanat bölgesi sirti olusturuyor ve sirt gelistirildiginde kanatlarda gelismis oluyor. Türkiyede özellikle Izmir sehrinde cogu gittigim Fitness stüdyolarinda Kanat calismasi yapiliyor ve gelen müsterilere kanat programi veriliyor. Bu kadar kanatlara önem verdigimizi bilmiyordum. Yakinda dikey ucusa gececegiz![]()
Cok tekrar yapmanin daha cok ic kaslari etkilemesi ve vücutta yag yakma gibi formülleri ön plana cikarmasi faydali görülebilir. Cok tekrarlarla calismak genelde fitness bölümüne dahil olmaktadir ve kaslara yeterince pompalama gücü saglamaktadir. Bu vücudun formunu korumaktadir.
Ama mesele Maksimum kas kütlkesi olusturmak ve bunu mümkün oldukca minimum az yagla gelistirmek ise, o zaman agir calisilmali ve standart tekrarlar secilmelidir.
Mesela 6-8 tekrarlar yapilabilir. Fakat bu tekrarlar her harekette ve sette uygulanilmamalidir. Mesela basit bir örnek ile Gögüs Press'i ele alalim.
Uzun Barla yatarak Gögüs Press;
1.set 40kg 20 tekrar (isinma)
2.set 65kg 12 tekrar (isinma)
1.set 125kg 6 tekrar(maksimum kaldiris)
2.set 90kg 8-10 tekrar
3.set 85kg 8-10 tekrar
yada;
1.set 130kg 2-4 tekrar(maksimum kaldiris)
2.set 65kg kaslara kramf girene kadar (maksimum)
3.set 65kg kaslara kramf girene kadar (maksimum)
(Not: son verdigim örnek yeni antreman programidir. Bu yeni bulustur. Cok faydali bir yaklasimdir. Önce maksimum kuvvetinizi kullaniyorsunuz ve kalbinizin kaslara asiri kan pompalanmasini önceden sagliyorsunuz üstelik kuvvetinizin artmasini da bu ölcüde saglamis oluyorsunuz. Daha sonra uygulanan 2 setlerde maksimum agirligin %50 sini kullanarak 15 yada 20 hic fark etmeden cok hizli bir sekilde tekrarlar yapiyorsunuz. Böylece definasyon ve maksimum kas kütlesi olusturmada büyük rol oynuyor.)
Tavsiye olunur.