Siralama önemli degildir. Sadece benim anlamadigim konu nicin Sirt yerine Türkiyede Kanat kelimesi kullanilmaktadir. genelde kanat calismasi diye adlandiriliyor ve hakikaten de sirt tamamen calisilmadan ziyade sadece kanatlara önem veriliyor. Oysa kanat bölgesi sirti olusturuyor ve sirt gelistirildiginde kanatlarda gelismis oluyor. Türkiyede özellikle Izmir sehrinde cogu gittigim Fitness stüdyolarinda Kanat calismasi yapiliyor ve gelen müsterilere kanat programi veriliyor. Bu kadar kanatlara önem verdigimizi bilmiyordum. Yakinda dikey ucusa gececegiz
Cok tekrar yapmanin daha cok ic kaslari etkilemesi ve vücutta yag yakma gibi formülleri ön plana cikarmasi faydali görülebilir. Cok tekrarlarla calismak genelde fitness bölümüne dahil olmaktadir ve kaslara yeterince pompalama gücü saglamaktadir. Bu vücudun formunu korumaktadir.
Ama mesele Maksimum kas kütlkesi olusturmak ve bunu mümkün oldukca minimum az yagla gelistirmek ise, o zaman agir calisilmali ve standart tekrarlar secilmelidir.
Mesela 6-8 tekrarlar yapilabilir. Fakat bu tekrarlar her harekette ve sette uygulanilmamalidir. Mesela basit bir örnek ile Gögüs Press'i ele alalim.
Uzun Barla yatarak Gögüs Press;
1.set 40kg 20 tekrar (isinma)
2.set 65kg 12 tekrar (isinma)
1.set 125kg 6 tekrar(maksimum kaldiris)
2.set 90kg 8-10 tekrar
3.set 85kg 8-10 tekrar
yada;
1.set 130kg 2-4 tekrar(maksimum kaldiris)
2.set 65kg kaslara kramf girene kadar (maksimum)
3.set 65kg kaslara kramf girene kadar (maksimum)
(Not: son verdigim örnek yeni antreman programidir. Bu yeni bulustur. Cok faydali bir yaklasimdir. Önce maksimum kuvvetinizi kullaniyorsunuz ve kalbinizin kaslara asiri kan pompalanmasini önceden sagliyorsunuz üstelik kuvvetinizin artmasini da bu ölcüde saglamis oluyorsunuz. Daha sonra uygulanan 2 setlerde maksimum agirligin %50 sini kullanarak 15 yada 20 hic fark etmeden cok hizli bir sekilde tekrarlar yapiyorsunuz. Böylece definasyon ve maksimum kas kütlesi olusturmada büyük rol oynuyor.)
Tavsiye olunur.
Genişletmek için tıkla...