GÜNDE TEK KAS GRUBU

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MK #7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
salondaki hocam tarafından arkadaşlar onerilen program soyle :
ptesi - gogus
salı - biceps
çarş . - triceps
perş - sırt
cuma - omuz
ctesi - bacak ve kalf
bu sistemle çalışanların (yada benzeri) yorumlarını bekliyorum. verim açısından ve dinlenme sureleri bir haftayı bulduğu için hacim açısından katkıları nelerdir. bide bu programda kafama takılan bir itiş birde çekiş prensibiyle hazırlanmış gibi gorunuyor. ancak kollar sırt ve omuzdan once ki gunler giriliyor overt. yapma riskimizde var gibi. yani gogusun peşine sırt ve omuzu koyup kolları sonraya bırakalım dedim. bu seferde goguse yeteri kadar dinlenme suresi veremezsin dedi. bakalım nasıl yapacaz. yorumlarınızı bekliyorum.

overtraining olmaz beslenme iyiyse. Göğüste triceps yoruluyor ertesi gün zaten biceps var sırttan onceki gün boş biceps için oda iyi sorun olmaz bence programi güzel hazırlamış hocanız

banada mantıklı geldi ama buyuk adaleleri once basmak adına soylede yapılabilir (ki bu bana daha mantıklı geldi) sırasıyla : bacak ve kalf - sırt - gogus - biceps - omuz - triceps
şeklinde deiştirmeyi düşünüyorum. bir yerlede bacak çalışmasından sonra vucudun daha fazla growth salgıladığını okumuştum. o zaman bacağı başa almak bu açıdan doğpru olsa gerek. saygilarimla ...

ptesi den iibaren buna baslayalım bakalım. bir çok kişi bu programın yazın kullanılabileceğini soyluyor ama bence tam tersi. cunku yazın 6 gun salona giderek baya bi kutleden kaybede biliriz. yazın en iyi sistemler haftada ucgun olanları bence. bu çalışma sistemiyle ilgili eleştirileri bekliyoruz .

Olayın ruhsal boyutu nasıl bileem ama haftada 3 ağirlik 2 de kardio idmandan fazla yapmam.

Beyin ve ruh sağlığıda çok önemli.

aslında ben haftada dort gun çalışan biriyim coyote. ptesi - salı - perş - cumartesi gunleri. aaslında memnunumda. ancak bunu düşünmemein sebebi haftada bir gun tek adaleye 40 dk. kadar max. gucumu verebilirim diye dusundum. ne kadar doğrudur o tartışılır. bu sistemle çalışanlarda epey fazladır bilgin olsun. ama başka bir endişemde vucutta tembellik yaparmı acaba diye dusunuyorum. mesela kol yaptın bir dahaki tam bir hafta sonra. yani iyi dinlendiriyor ama fazlamı dinlendiriyor acaba diye dusunuyorum. cunku adale kendine ortalama 48 yada 72 saatte yeniler. bu da ayrı bir soru işareti. en azından 1 ay deneyip gormek lazım. yoksa klasik sisteme geri donerim. yorumların için teşekkürler. saygilarimla ...

göğüs

omuz

biceps + triceps

bacak

kanat

...

göğüs

omuz
.
.
.

Bana sorarsan programını revize etmen daha iyi olacaktır. Göğüs hareketlerinde omuz da çalışmaktadır. Sen de benim gibi salona 5 gün gidiyorsun. Şu şekilde bir sıralama daha faydalı olacaktır:

1. gün : biceps + triceps + karın
2. gün : ön bacak (quadriceps) + kalf
3. gün : omuz + arka bacak(hamstrings) + karın
4. gün : off
5. gün : sırt + trapez + arka omuz ( tek hareket , eğilerek yana açış )
6. gün : göğüs + karın
7. gün : off

Bu şekilde tüm kas grupları dinlenmektedir. En azından ben öyle hissediyorum. Diğer arkadaşlar da yorum yaparsa sevinirim.

neden olması bu tek kas sistemi aslında tam verimli gelmedi bana. ben yine eski sistemime donucem. haftada iki kere ve farklı açılardan kası uyarmak en iyisi bence. ben şu anda şu şekilde çalışmaktayım :
ptesi - gogus (10) omuz (8) triceps (6)
salı - bacak (12) sırt (12) biceps (6)
çarş - off
perş - ptesi programı
cuma - off
ctesi - salı programı
pazar off not : parantez içeindekiler set sayıları. idman suresi max. 45 dk. karın yazmadım idman sonunda 10 - 7dk ile sınırlıdır. bu program en iyi çalıştığım ve dinlendiğim program tavsiye ederim. saygilarimla ...

Back
Yukarı