Fullbody programim dogru mu?

umut3504

Üye
Boy 1,85kilo 59 haftanin 3 gunu yapiyorum bu programi sizce uygun mu
1.gun
Ust gogus sinav
Bench press 10-8-8-8
Squat 14-12-10-8-6
Deadlift(sirt) 15-12-10-10
Dambell curl 10-8-8-8
Dips max-12-12-12
Shoulder press 10-8-8-8
Calf 3*30
2.gun
Nizami sinav
Dambell flyes 10-8-8-8
Adimlama 14-12-10-6
Deadlift(bacak) 14-12-10-8
Hammer curl 10-8-8-8
Yarim curl 8*3
90 derece durup sirt calis 4*8
Barfiks max-4-3-3

3.gun
1. Gunle ayni

Sizce nasil

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

2.gün için :
Dumbell fly izole dir ve göğüs için ağırlıklı şınav ı seçmen yeterli olacaktır fazlasına gerek yok. Barfiks yada Bent over row dan birini seçmelisin aynı gün büyük kasa 2 hareket seçemezsin.
1.Gün için :
Eğer dips triceps içinse okay fakat göğüs için koyduysan yine üstteki sebepten dolayı çıkar yani benchi yada onu seç.

Yani bana dediklerinden uygun bi prpgram yazar misin tam anlamadimda

bence 1 omuz hareketi az yani en azından benim açımdan az geliyor herkesin anatomisi farklı ben 1 ay tek hareket yaptım ama fazla sonuç alamadım 2. Ayımda shoulder pres ve yana açış yaptım sadece ve çok daha etkili, bu benim görüşüm, senin kafana hangisi yatarsa onu yap

bence 1 omuz hareketi az yani en azından benim açımdan az geliyor herkesin anatomisi farklı ben 1 ay tek hareket yaptım ama fazla sonuç alamadım 2. Ayımda shoulder pres ve yana açış yaptım sadece ve çok daha etkili, bu benim görüşüm, senin kafana hangisi yatarsa onu yap
Aslında az değil yeterli. 2. bir izole hareket te fazla değil sadece gereksiz. Ya tabi senin dediğinde doğru. Eğer kendin o şekilde iyi geliştiğini hissediyosan öyle devam ediceksin. Kendini tanımak çok önemli bu sporda

Onun yerine acaba sey yapsam 1.gun gogus-biceps
2.gun bacak-triceps
3.gun sirt-omuz

Onun yerine acaba sey yapsam 1.gun gogus-biceps
2.gun bacak-triceps
3.gun sirt-omuz

Olabilir. Dene dene ve dene. Hangisine daha iyi tepki veriyorsan devam et ona. Çok sıkta değiştirme ama en az 2 ay bir programa sabit kal baktın olmuyor yenisini dene.

ilk başlarda en saçma program bile sonuç verir sonra araştırırsın bilinçlenirsin ve program oluşturursun burada kolay kolay şu program sana yarar yada yaramaz denilemez herkese her program farklı tepki verir 6 ile 8 hafta deneyip göreceksin yani deneme yanılma yoluyla doğruyu bulacaksın

Ya bu 2 gun ayni yaptigim program zprlayici cok fena yipratio beni buda antrenmana isteksiz gitmeme neden oluyo ne yapabilirm

Ya blader sende her yazdigima kil kil yorumlar yapma afedersin ama git sen catlayana patlayana kadar ye ic afiyet olsun ben yiyemiyorm senin kadar afedersin ama sendeki kadar iskembe yok bende bana gorede sen cok insan disi besleniyosun allah allah ya

Ya bu 2 gun ayni yaptigim program zprlayici cok fena yipratio beni buda antrenmana isteksiz gitmeme neden oluyo ne yapabilirm

Bu konu aslında Fullbodynin en sıkıntılı olduğu nokta, Squat Deadlift Bench Row Press
Bu 5 hareketler belki düşük ağırlıklarla haftada 3 kez yapılabilir ama maksimum kg ler ile yaptığın sürece vücudun kendini toplaması çok zor olacak. Bu nedenle Ptesi, Çarş, Cuma tekrar sayılarını değiştirip ağırlıkları azaltmak en iyi çare olur. Yada Alternatif düşük kilolu hareketler mesela bench ptesi ise, çarşamba incline, cuma dips gibi.

Ya blader sende her yazdigima kil kil yorumlar yapma afedersin ama git sen catlayana patlayana kadar ye ic afiyet olsun ben yiyemiyorm senin kadar afedersin ama sendeki kadar iskembe yok bende bana gorede sen cok insan disi besleniyosun allah allah ya

Kardeşim aslında yemek yemek değil senin ilacın. İdmandan önce çak şöyle kocaman bir yarım kahve dolusu bardak bak nasıl uçuyosun. Dene gör :)

Back
Yukarı