Freedommm
Üye
Yaşın 22 olduğundan ZMA ya ihtiyacin yok, zaten daha önce de görüşümü belirtmistim bence vm 2000
sanırım bende tercihimi bu yönde kullanıcam peki bu ürünü eczanelerde bulabilirmiyim? fiyatı ne kadar? reçetesiz satılıyor mu?
Yaşın 22 olduğundan ZMA ya ihtiyacin yok, zaten daha önce de görüşümü belirtmistim bence vm 2000
arkadaşlar yaklaşık 50 gündür pc arızalı olduğundan forumdan uzak kaldım bu 50 gün içinde antrenmanlarımı ve beslenmemi hiç aksatmadım yani kaldığım yerden devam ediyorum şuan hacim olarak oldukça verimli geçti diyebilirim göğüs hariç diğer her bölgemden memnunum onun için farklı bir program yaptım diğer bölgelerin büyümesini istemediğim için çok hafif giriyorum antrenman şeklim şöyle 1.gün göğüs 2.gün off 3.gün off sonra tekrar başa dönüyorum off günlerin birindede bütün vücudu hafif giriyorum mevcut kütleyi korumak için beslenmemdede dikkat ettiğim her gün en az 170 gr protein 300 gr karbonhidrat alıyorum 2.5 saatte bir besleniyorum off günde karbonhidratı biraz kesiyorum göğüsüde istediğim seviyeye getirdiğimde yağ yakımına giricem şimdiki ölçülerim;
Omuz :131
Göğüs :111
Kol :40
Bel :83
Kalça :100
Bacak :60
Kalf :40
yağ oranımda değişiklik yok...
göğüs programım;
-üst göğüs şınav
-dar tutuş bench press
-üst göğüs fly
-üst göğüs bench press dar tutuş
-cable crossover
-üst göğüs dumbell press
üst göğüs geride olduğu için ağırığı oraya veriyorum...
Son ölçülerini verdiğin tarihten bu yana 2 aydan biraz daha fazla zaman geçmiş ve bu kadar gelişme kaydetmişsin, doğrusu tebrik etmek gerekir. 2 ayda kolu nasıl 37'den 40'a çıkartabildin? Biceps antremanın hafif gibi görünüyor.
arkadaşlar yaklaşık 50 gündür pc arızalı olduğundan forumdan uzak kaldım bu 50 gün içinde antrenmanlarımı ve beslenmemi hiç aksatmadım yani kaldığım yerden devam ediyorum şuan hacim olarak oldukça verimli geçti diyebilirim göğüs hariç diğer her bölgemden memnunum onun için farklı bir program yaptım diğer bölgelerin büyümesini istemediğim için çok hafif giriyorum antrenman şeklim şöyle 1.gün göğüs 2.gün off 3.gün off sonra tekrar başa dönüyorum off günlerin birindede bütün vücudu hafif giriyorum mevcut kütleyi korumak için beslenmemdede dikkat ettiğim her gün en az 170 gr protein 300 gr karbonhidrat alıyorum 2.5 saatte bir besleniyorum off günde karbonhidratı biraz kesiyorum göğüsüde istediğim seviyeye getirdiğimde yağ yakımına giricem şimdiki ölçülerim;
Omuz :131
Göğüs :111
Kol :40
Bel :83
Kalça :100
Bacak :60
Kalf :40
yağ oranımda değişiklik yok...
göğüs programım;
-üst göğüs şınav
-dar tutuş bench press
-üst göğüs fly
-üst göğüs bench press dar tutuş
-cable crossover
-üst göğüs dumbell press
üst göğüs geride olduğu için ağırığı oraya veriyorum...
Yağdan bu kadar korkmana anlam veremedim. 400 gr karbohidrat ama ortalama 10-20 gr yağ.
%6 yağ oranı uzun dönemde hayal değil elbette ama iki aylık bir periyot için gerçekten zor bir iş.
Kış aylarına giriyoruz, maksimum kütle hedefi öneririm,
zaten define olurken ölçüden gidecek,
sonra iyice küçük kalma durumun olabilir.
Resim koymayı düşünmüyor musun?
Koysan daha iyi olurdu yorumlama açısından thums:
şınava gerek yok. ust gogus press yap. ondan sonra ust gogus fly yapacaksın. peşine de dips yap bakalım. boyle basit ve manasız hareketlere hiç gerenk yok. iç gogusde ekleyeceksen. sıralama soyle olur. inc. benchpress , inc. dumb. fly , dar bench press ve dips. kolay gelsin.
şınavı hafife almamak gerek hem boyun press öncesi hazırlık oluyo ve oldukça iyi pump sağlıyor ayrıca üst göğüste dips ne alaka onu anlamadım dar bench denedim ama tricepslere inanılmaz vurduğu için vazgeçtim yinede aklımdaki hareketlerden biri yukarıda basit ve manasız bir hareket göremiyorum ben aksine senin yazdığın programı oldukça sıradan buldum ilgine teşekkürler...
şimdide abartı şekilde üst göğüs programı olmuş hareketlerin hepsi hattaara vermeden devam ediyorum programıma şu an bol bol besleniyorum vücudu dinlendirmek için supplemente ara verdim vücudumda sivilcelenmeler oldu bu canımı sıkıyor sanırım solaryumda kuruyormuş öyle teselli ediyorum kendimi sadece göğüs çalışıyorum programımı hafif değiştirdim yeni yıldan itibaren definasyona başlıyacağım kararlıyım yağ oranını %7'lere indirene kadar definasyona devam bu arada kilom 94 oldu bakalım en fazla kaç kiloyu görücem yağ oranımda değişme yok göğüs programımı şöyle değiştirdim(üst ve iç göğüs)
- ayaklar yukarıda şınav
- boyun press
- üst göğüs fly
- üst göğüs press
- kobloluda aşşağıdan elleri buluşturma yukarı doğru (ters cable crossover)
- ters tutuş bench press
üst ve iç göğüsü benim gibi zayıf olanlara programımı tavsiye ederim oldukça verim alıyorum...
şimdide abartı şekilde üst göğüs programı olmuş hareketlerin hepsi hatta
2-3 hareket flat veya decline öneririm