Favori Gögüs Programiniz Nedir?

saydam

Özel Üye
arkadaslar konudan da anladiginiz gibi favori gögüs programiniz ve tekrar sayilariniz nedir?

Saydam önce bir kendininkini koysaydın :) Benimkinin son halini söyleyeyim(DaFFy'nin modifiyeleriyle beraber :D )

Bench Press ısınma/12/10/8
Incline Bench Press/Upper Chest Machine 12/10/8
DB Flyes 12/10/8
Decline Bench Press/Flyes/DB Press 12/10/8

Pec Deck'i hareket olarak seviyorum ama programa almıyorum. Pullover da yapmıyorum çünkü bizim salondaki dambıllar ilginç biraz, sallanıyor oynuyor fln ölümümün bir gymde kafama plaka düşerek gerçekleşmesini istemiyorum :D

flat bench / 10 - 8 - 6 - 4
inc. db press / 10 - 8 - 6 - 4
inc. db fly / 10 - 8 - 6 - 4
cable cross-ovr / 12 - 10 - 8 - 6
push-ups (close & wide) / 1 x max.

Benim programda tekrar sayılarım oldukça yüksektir...

Bench press: 4x20-15......yani 20 tekrarla başlıyorum yoruldukça 15 e kadar düşüyorum.
Dumbell fly 4x20-15
Z bar pullover 4x15-10
Cable cross 4x20

Tekrar sayım çok sebebi ise hızlı yapıyorum karate antremanlarım için hızımı korumam lazım..Göğüs preste 70 kilo ile çalışırım

Fly de 12-14 kg lik 2 dambıl yani 22-28 kg

Pullovere gelince duz sehpaya dümdüz uzanıyorum öyle yapıyorum müthiş bir çalışma..25-30 kg

cable cross u ise 15 er kilo ile yapıyorum tekrar sayım fazla olunca fazla yağlarıda yakıyorum.

benh press 4 set (piramit)

dumbell fly 2 set(drop set,2 dumbell ile)

pullover 3 set(drop set,3 dumbell ile), bu benim favori programim diil ama uzun zamandir bu programi uyguluyorum

bench pres 10,8,6,4
inclain pres 10,8,6,4
dipste göğüs 4*?(yapması zor yapamıyosanız)alt göğüs pres 10,8,6,4
Bench fly 3*8
ağırlıkları artırarak gidiyorum bench preste 60 la başlayıp 80e kadar gidiyorum.

?

ben her hafta değiştiriyorum ilk hafta şu şekilde

bench press=4x10
incl. bench press=4x10
dumbell flies=4x10
cable crossovers=4x10

sonraki hafta da

dumbell press=4x10
incl. dumbell press=4x10
dips=4x10
butterfly=4x10

dikkat ettiyseniz hareketler temelde aynı sadece hareketler farklı..tek düze hep aynı hareketleri yapmak istemediim için böyle yapıyorumm..

Re: ?

onkirk dedi:
sarc eyvallah dostum..tam da ben fotoyu yollamaya çalışıyodum..ya foto ekleyemiyorum nasıl yapcaz?

Cevap yazarken mesaj yazılan yerin sol altında "Resim Yükle" yazıyor oraya basarak resmi upload edebilirsin yada http://www.photobucket.com gibi bir siteye upload edip url'sini mesaja yazacaksın.

bench press: 5x 12 10 8 6 6
incline dumbell press: 4x 10 8 6 6
dumbell fly: 4x12 10 8 6 6
Dips: 4x 12-10

ama arkadaslar mesela presslerde son iki set baya bi agırlık yukluyorum mesela 2 tekrar yapıorm agırlık azaltıyorum sonra onu 6 ya tamamlayasıya kadar basmaya devam ediyorum
bence super oluo

kardes evet aslına dips arkakol icin ama bilmiyorum bi yapıs sekli var ole yapınca altgoguse daha cok biniyor die duydum ki bende ole hissediyorum
sey yapıosun
hareketi yaparken normal dips gibi degilde asagı inerken vucudunu hafiften geri dogru atıp yay ciziosun
bide ne bilim dips aslında kombine bi hareket omuz arkakol alt ogus fln ii sisisyo insana guızel bi haz verio:)
sisiyorsun ya

dips kesme hareketidir...
göğüs dips yaparken saldal vari yaylanarak aşağı doğru inersin ayakları geride havada tutmaya çalışır yukarı doğru kalkarken tekrar aynı hareketin tersini yaparsın...
triceps dips de durum farklıdır duruş pozisyonu aynıdır direk aşağı inersin aşağı inerken bacakları aşağıda öne doğru getirmeye çalışırsın bu durumda direk basınç arka kola biner....( düz masada yapılan dips hareketini düşünün bir ...)

en iyi favori program bana iyi gelen bencpress'te piramit sistemi oldu benim kas gurubumu çok iyi calistirdi erkesi gün kastaki o çalismislik sizisinin bilirsiniz hep oldu en iyi bolgemde bu sayede gögüslerim oldu

bencpress 12 10 8 8-6
dumbell fly 10 * 4
incline dumbell press 12 10 8 6
dumbell pullover 10 * 4
abilerim kardeşlerim hocalarım buterfly ile dumbel fly ı aynı programda yapmak sakıncalı mı? bu konuda forumda aydınlatıcı bilgi bulamadım aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla

uzun süre 5-6 ay kadar

incline bench press
flat bench press
incline db press
incline fly
dips
yaptım..

artık major'a ağır giriyor ve

flat bench press 15-12-10-8-6
incline db press 15-12-10-10/8
incline / flat fly 12-10-10-8
dips 3*max
/ belki pec dec 12-10-8 (ortada sıkıştırarak ve 0,5-1 sn bekleyerek)
yapıyorum..

Çok çeşitli programlardan çok iyi sonuçlar aldım ancak çok klasik olan şu programı yazayım:

-Bench press
-İncline dumbell fly
-İncle dumbell press
-dips

Back
Yukarı