ofis bu dedigin barı Muscle Fitness'ın bazı sayılarında görürdüm ancak çok yaygın bir kullanımı olmayacak ki pek az bahsediliyor bu bardan, Türkiye'de bulmak Amerikan dergilerinde bile sadece fotograf çekimlerinde görülüyorsa imkansız olmalı.
Biceps için bir şey fark ettim, bu gösterdiğin barda buna olanak sağladığı için paylaşmak istedim.
Aslında bu hepimizin okuduğu Bir vücutçunun eğitiminde Arnold'ın verdiği biceps çalışma tavsiyesinde yer alan, ama yüzde 95'imizin hiç uygulamadığı bir tavsiyenin uygulaması ve etkileyici sonuç vermesi.
Ayarlanabilir bir dumbbell'ın bir yanına 2 kg. diğer yanına ise 3 kg. koyuyorum, yanı 7 kg. çok mütevazı ağırlıklı/dengesiz yerleştirilmiş bir dumbbell'ı elime aldım.
Ağır olan taraf avucumun dış tarafına bakacak şekilde dumbbell'ı kavrıyorum.
Normal çevirerek dumbbell curl yapacağım.
Ağır kısım iç tarafta kaldığı için, çevirmek daha zor bir hal alıyor, çünkü çevrilen taraf ağır.
Çok yavaş olarak yapıyorum kaldırma ve çevirme işlemini, ve çevirme işlemine çok büyük önem veriyorum, zaten 15 tekrar yaptığım bu harekette son 3 tekrar kramp verecek düzeyde kasılma sağlıyor.
İki kola 3 set yaptım dün, sonra öne eğilerek, elimde dumbbell olmadan concentration curl hareketini yaparak bicepleri kastım.
Resmen kramp girecek şekilde kasıldı biceplerim.
Bir deneyin, zaten link'teki barın amacıda, yukarı noktada avucun serçe parmağı olan tarafını yukarı doğru çevirebilmek için, Arnold'ın biceps genetiği muhteşem olabilir, ama çevirme gerçekten bicepsin deli gibi kasılmasını sağlıyor, deneyin göreceksiniz