exsisman - Heavy Duty-High İntensity Training

exsisman

forum Kurdu
Merhaba Arkadaslar,

önceki günlügümde exsisman Push/Pull/Legs | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu söz vermisdim Mike Mentzerin Heavy Duty Kitapindan türkce ceviri yapabilirim diye. Ramazan gelmesi ile bir kac Makale ceviri yapmayi deneyecegim :)

Simdiye Kadar klasik güc/hacim amacli calisdim. Klasik Push/Pull/Legs. Gecen kis pek verimli gecmedi malasef. Asiri derece Kilo almalar vb. Antrenmanlar pek verimli gecmedi. Kilom 94 kg yag oranim firlamisdi. Onun icin bu sene sadece yag yakimi ile ugrasdim.

Şuanki Bigiler:
Boy: 180
Kilo: 84
Haftalık İdman Sayısı: 2/3
Vücut Tipi: Endo

Hedefler:
Kilo: 79-80 Kg
Yağ Oranı: >13%
Günlük Kalori Alımı: 1900-2100 Kcal (Degisken)
Kalori dagilimi: 70 carbs, 20 protein, 10 fat
Öğün Sayısı: if diyeti uyguluyorum

Kullanacağım Supplementler:
Supplement kullanmiyorum. Belki ilerde cre alabilirim.

Beslenme Programı:

Belirli bir beslenme programim yok.
Karbo cogununu Meyvalardan, Yulaf, Baklagiller
Protein: Balik, yumurta, baklagiller
Yag: Cocos, Yumurta sarisi, keten

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Simdi gelelim antrenman programini. Haftada iki gün Mike Mentzer Heavy Duty uyguluyorum. Belirli bir günlerim yok. 3 gün de bir calisiyorum. Bazen 4 günde bir. Ramazanin gelmesi ile birlikte haftada bir gün calisacagim.

1. Gün
Incline Benchpress 1x6-10rep
+ süperset Pec Fly 3-5 rep

Close Grip Pull Down 1x 6-10 rep
+ süperset Nautilius pullovers 1x3-5rep

Deadlift 1x6-10 rep

4. Gün
Leg Press/Squat 1x12-20 rep
+süperset Leg Extension 1x12-20 rep

Calf Raises 1x12-20 rep

Crunches 1x 6-10 rep

7. Gün
Lateral Raises 1x6-10rep
Pec Deck 1x6-10rep

Curls 1x6-10

V-Extension 1x6-10
Dips 1x3-5

10. Gün
Leg Press/Squat 1x12-20 rep
+süperset Leg Extension 1x12-20 rep

Calf Raises 1x12-20 rep

Crunches 1x 6-10 rep

14.gün
1. gün tekrari

Yukardaki Program Heavy Duty 02 kitapindan alinti. Fark sadece Mentzer kitapinda izole egzler birinci set yapiyordu. Ama cogu forumda yazildigina göre birlesik egzleri ilk yapmak daha verimliymis.

Partnersiz calisiyorum onun icin pek fazla intensite teknikleri kullanma sansim yok.

Her set tükenis kadar. Positiv 4 saniye static 2 negativ 4 saniye. Deadlift ve Squat da biraz daha hizli.

Yarin 7.gün omuz,bicep, triceps var.

Diğer günler kardiyo var mı.. Şimdi kaç bodyfat.. heralde 15-16 falan..
Ramazanda bu sistem devam mı..

Orda ENDO yum yazisini görünce ,waaaayyy gaarrdasiiimm diye sarilasim geldi:)bi endoyu ancak bir endo anlayabilir:)
Hadi bakalim takipteyiz:)neler cikicak ortaya:)
Bu arada acikca söyliyim ben onun bunun programi kullanma taraftari birisi degilim,kendime uyan,kaldirabilecegim,vücudumu tanidikca degistirebilecegim,daha dogrusu antremanlarimi renklendirebilecegim degisikliklerden yanayim.
Birisinin yaptigi bana uyamayabilir yada cok ünlüde olsa onun yaptiklari bana uyucak diye bisey yok o yüzden birinin yaptigini birebir alarak uygulama taraftari degilim.Ha bir sistemi alirim kendime göre yogururum degistiririm,renklendirirrim o zaman baska,sonucta ne yaparsak yapalim bir sistem ile calisiyoruz.Fakat yenililere herzaman acigim.
Haaadi kolay Gelsin.

Squat ı doggcrapta 1 set 8-10 tekrar, arkasından 1 tekrar 20 rep (3-4 kez rest-pause set) olarak yapıyorlar.(Widowmaker) Calf egzersizlerinde de esneme anında 5 sn kalıp 8 tekrar şeklinde yapıyor. İstersen deneyebilirsin, doggcrap yabancı forumlarda bayağı övülüyor.
Hatta partnersiz heavy duty yapmaktansa doggcrap daha iyi olur diye düşünüyorum.

DC kisa arastirmalarim oldu. Baya zorlayaci program. Esneme süreleri vb. HD her 2-3 idmanda intensite teknikleri uygulayin diyor. Simdlik partnersiz rest pause/süper set idare ediyorum :)

benimde kardiyo yapmam lazım off günlerde.. 76-82, 17 lere firlamis tahmini..
DC kisa arastirmalarim oldu. Baya zorlayaci program. Esneme süreleri vb. HD her 2-3 idmanda intensite teknikleri uygulayin diyor. Simdlik partnersiz rest pause/süper set idare ediyorum :)
Haftaya size bir sürprizim olucak!ha yok bişey yaptımda onu gösterip fikrinizi alıcam.

Bugünkü Beslenme

Ö1:
110gr Esmer Ekmek
3 tam yumurta
Sürme Peynir

448 Kcal

Ö2:
320gr Muz
170gr Elma
200gr Ahududu
10 gr Hindistan cevizi
Kavun

760 Kcal

Ö3:
125gr Somon
55gr Ekmek
260gr Beselye

430kcal

Ö4:
200 gr Bulgur (Pismis degerleri)
2 orta boy patates
200gr Jogurt
30gr Kasar

633kcal

Toplam 51 yag, karb 347, Protein 102= 2271 Kcal

-----------------

Ekmek konusuna gelince. 90% cavdardan yapilmis geleneksel alman ekmek aliyorum. Paketinde 20 saat de üretilmis yaziyor

pumpernickel.jpg

[DOUBLEPOST=1403381078][/DOUBLEPOST]Bugün Beslenme tam uymadim. Yag alimi fazla oldu

Back
Yukarı