Evde kişisel hacim programım için tecrübelilerin önerileri ?

yazılanların çoğunu okudum fakat benim durumumda olan bir yazı göremediğim için kendi durumumu yazıp yardımlarınızı bekliyorum.

3 aydır bu sporu yapıyorum güzel verim de aldım fakat hacim programına geçemeden yaz tatili geldi ve çalışıyorum.
evde dumbell sistemiyle devam etmek istiyorum fakat iş temposu ve işe bisikletle 15dk mesafelik eforum sözkonusu olduğundan kasların dinlenmesi konusunda endişeliyim.

acaba

göğüs-biceps
off
omuz-triceps
off
sırt(kanat)-karın
off

şeklinde çalışır, uyku düzeni ve beslenmeme dikkat edersem gerekli hacimi alabilirmiyim?

ya da 3 gün arka arkaya çalışıp 1 gün off yapmam dinlenme sıkıntısından ötürü gelişimi olumsuz etkiler mi ?

düşünceleriniz için şimdiden teşekkürler.

kasların dinlenmesi konusuna takma bence / iş yerinde harcadıgın efor ne olursa olsun seni overtrain yapmayacaktır / kasların dinlenmesi demek asırı antrenman ve yetersiz uyku demektir genelde / antremana gelince salondan eve gececeksin sanırım / bilerek ve duzenli calısırsan evdede iyi sonuclar alacaksındır / ama hacim istiyosan yuksek agırlıklara cıkabilmen gerekir ki bu evde calısanlar icin buyuk sorundur / kolay gelsin..

şuanlık tek sıkıntım çalışma ve dinlenme düzeni..

göğüs-biceps
off
omuz-triceps
off
sırt(kanat)-karın
off

bu sistemle hacim sağlanabilir mi ? yoksa
3 gün arka arkaya çalışıp tek gün off yeterli olur mu ?

Back
Yukarı