Evde dumbell ile çalışma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
umur35 Kardeşim :D Bacak Ve Sırtı Keyfimizden Sallamıyoruz,Bacak Kaslarım Zayıf Olduğu İçin Ve Zaten Evde Yapılan Antremanlar Olduğu İçin Direk Üst Vücudu Güçlendirmek Mantıklı Değilmi Sence Veya Bacağıda Eklersen Çok Zaman Harcaman Gerekir Ayrıca Sırt Antremanında O Barfix Hareketlerini Yapmadığımdan Değil Yapamadığım İçin Yapmıyorum Yoksa Yapabilen Daha Çok Yapsın

Evde Dumbell ile çalışma proğramı

Hocam bu hareketleri sırtımın sığacağı kadar küçük kare sehpanın üzerinde yapıyorum.Boynum baya zorlanıyor normalmi veya başka ne şekilde yapabilirim?

Selam arkadaşlar 3 hafta kadar oldu bende evde dambıllar ile çalışmaya başladım...

benim sorum şu, antreman sırasında kollarım acayip şekilde hacim kazanıyor.... Ama sabaha kalktığımda eski haline dönmüş oluyor... Normalmi bu yoksa bir yerlerde yanlışmı yapıyorum?

Selam arkadaşlar 3 hafta kadar oldu bende evde dambıllar ile çalışmaya başladım...

benim sorum şu, antreman sırasında kollarım acayip şekilde hacim kazanıyor.... Ama sabaha kalktığımda eski haline dönmüş oluyor... Normalmi bu yoksa bir yerlerde yanlışmı yapıyorum?

Bu olay antrenman sırasında yasadıgın pumping olayı ıle alakalı.. Antrenman sırasında o bolgeye asırı mıktarda kan pompalandıgından gecıcı bır buyume olur.. Kolda 0-2 cm arasında olabılır bu buyume.. Yanlıs yaptıgınız bır sey yok bu durum ıcın konusursak.. ;)

Bu olay antrenman sırasında yasadıgın pumping olayı ıle alakalı.. Antrenman sırasında o bolgeye asırı mıktarda kan pompalandıgından gecıcı bır buyume olur.. Kolda 0-2 cm arasında olabılır bu buyume.. Yanlıs yaptıgınız bır sey yok bu durum ıcın konusursak.. ;)

Saolun bilgilendirdiğiniz için...4-5 ay kadar daha evde devam edicem verim alamazsam salona gitmeyi düşünüyorum.

Tekrar teşekkürler.

Bu başlık bftr üyeleri için çok büyük bir hizmettir.

Herhangi bir sebeple salona gidemeyen, bu iş için yeterince maddi gücü olmayan, sadece 2 dumbell ı olan bir kişi bile bu programı uygulayarak çok iyi gelişme kaydedebilir.

Önemli olan resimlerde de gösterildiği gibi hareketi nizami yapmak.

Başlığı açan Flexor'un ellerine sağlık.

valla flexor hocam harikasın. 3 haftadır senin vermiş olduğun bu programı yapıyorum. İYide bir gelişme var özellikle kol ve göğüste.Evde çalışmak bi işe yaramaz diye düşünüyordum ama yanılmışım bunca zamandır.Yeni başlayanları bu spora daha çok heveslendirecek bir konu hazırlamışsın ellerin dert görmesin.

burada bu programı hatta daha iyilerini yazacak donanıma sahip pek çok değerli hocalarımız var . sanıyorum ben sadece erken davranmışım

övgü dolu sözleriniz için bu bilgilerin ulaşmasında sitemizin ve bu bilgilere ilave yapan uyelerimiz adına teşk ediyorum.

Forum içinde atılan mesajların dışında programlardan olumlu neticeler aldığını belirten binlerce mesajda ö.m yoluyla gelmekte.

Son düzenleme:
Merhaba, öncelikle yararlı bilgileriniz için teşekkür ederim.
Forum'a ilk mesajım olup evde dumbell programı ile 3 haftadır çalişmaktayım ve vucudum hamlıgından kurtuldu. İlk zamanlar daha cok ağri cekiyordum ancak şimdi antreman sonralarında daha ertesi günlerde cok az ağrım oluyor bu bir problem teşkil eder mi ? 5 kg'luk dumbellar ile çalışmaktayım. 10 kg'ya cıksam daha kolay hareketleri bu kiloda yapsam ağırlıkta fazla bir artış olurmu ? Ayrıca bu denli robot gibi beslenme şansım yok ama elimden geldiğince protein ve karhonhidrat konularına uymaya calismaktayım.

boyum 1.70 kilom 75-76 civarı eskiden beri bir çok sporla ugrastıgım için hatlı bir vucudum var hiç body yapmama rağmen herkes body yaptın mı diye sorar. Göbek olmasına rağmen =)
Amacım ise kas kütlemi arttırmak ancak bir korkum var kas kütlemi arttırmaya calisirken ve beslenmeye biraz uymaya calistiğim zaman kilom 80-85'lere cıkar mı ? Yada oldugum kilolarda durarak kas kütlemi arttırabilirmiyim. Kas kütlemi arttırdıktan sonra hedefim 68 max 70 kilo civarlarında vucudumu sabitlemek ve fazla yağ ve göbekten kurtulmak, tabi daha kaslı ve hatlı bir şekilde. Çekincelerime acıklık getirebilecek yada bana ne yapmam gerektiği hususunda açılım yapabilecek arkadaşlar olursa sevinirim. Tşk ederim.

Ayrıca kilom zaten boyuma göre fazla 1.70 76
kilo almadan kas kütlemi arttırmak istiyorum bunun için nasıl bir diyet uygulamalıyım lütfen yardımcı olun.

Arkadaşlar 16 yaşındayım . Boyum 1.70~72 . kilo 60

Bu Programı uygulamam Ergenlik döneminde olduğum için sorun yaratır mı ?

boy kısalığı vb:o

Aynı Şeyi Sormuştum Bende,Program Gerçekten Acayip Geliştiriyor Ben Bir Ay Olmamasına Rağmen Başlayalı Acayip Gelişim Olmuştu,Ama Boy Uzamasını Durdurma İhtimalinden Dolayı Bıraktım Onun Yerine O Kadar Etkili Olmasada Şınav Barfix,Mekik vs. Yapıyorum Ama Bu Program Ciddi Anlamda Geliştiriyor İnsanı Düzenli Uygulandığı Halde

Arkadaşlar 16 yaşındayım . Boyum 1.70~72 . kilo 60

Bu Programı uygulamam Ergenlik döneminde olduğum için sorun yaratır mı ?

boy kısalığı vb:o

Boy u engeller kardeşim. Bende 16 yaşındayım , bu nedenle ara verdim şimdilik bu spor'a. Aşırı yüklenmiştim ben , vücudumda ciddi yırtılmalar da oldu zaten. Boy'u engellediği kesindir.. Boy'um şimdi 1,75 benim , boy hedefim 1,85 falan.. Bu boy a ulaşmayana kadar başlamayacağım ben ,

kardeş benim yaşta 16 ,boy 178 benimde istediğim 180 in üzerinde bir boy,ben programa ara vermiştim yine başladım,5 kg lik dumbellarlada uzamaya engel olurmu ?

Cokta kahin gibi konusmayayım ama olmaz dts1994.. Zaten ıstedıgın 2 cm fılan daha.. Bence etkılemez bu hafıf program.. Barfıks ve pullover hareketlerınede ıyıce abanırsan tam tersıne daha fazla uzayabılır boyun.. ;)

kardeş benim yaşta 16 ,boy 178 benimde istediğim 180 in üzerinde bir boy,ben programa ara vermiştim yine başladım,5 kg lik dumbellarlada uzamaya engel olurmu ?

Omuzlara yüklenmezsen olmaz bence. Genellikle boy uzamasını engelleyen omuzlar ve bacaklardır. Ben çalıştığım sürede çalışmaktan çok bilgi edindim sağ'dan sol'dan , ona göre konuşuyorum kahin değilim.. Ras gele ,

Omuzlara yüklenmezsen olmaz bence. Genellikle boy uzamasını engelleyen omuzlar ve bacaklardır. Ben çalıştığım sürede çalışmaktan çok bilgi edindim sağ'dan sol'dan , ona göre konuşuyorum kahin değilim.. Ras gele ,

Sımdı senın sagdan soldan duyduguna gore sıde lateral raıse ve rear lateral raıse yapmasın mı yanı?..

Boy u engeller kardeşim. Bende 16 yaşındayım , bu nedenle ara verdim şimdilik bu spor'a. Aşırı yüklenmiştim ben , vücudumda ciddi yırtılmalar da oldu zaten. Boy'u engellediği kesindir.. Boy'um şimdi 1,75 benim , boy hedefim 1,85 falan.. Bu boy a ulaşmayana kadar başlamayacağım ben ,

Ayrıca sagdan soldan duydugun bılgılerle bu kadar kesın konusabılıyorsan sagındakı solundakı kaynakları bende dınlemek ısterım..

2 mesajın bırbırını tutmuyor zaten.. Aynı program ıcın bır "kesın engeller" dıyorsun bir "omuzla bacaga yuklenmezsen sorun olmaz" dıyorsun..

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554.html?p=81215

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-s-rt-al-ma-t12392.html

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-bacak-antreman-yap-l-t12907.html?p=125553

Bu uc lınkte gosterılen ev hareketlerı boyu hıc etkılemez veya cok az etkıler.. Neden dıyorum cunku evde bu sporu yapan bırı, ozellıkle yası ufaksa zaten ya 5er kg yada maksımum 10ar kg dumbell kullanır.. Ve bu hareketler o kılolar ıle boyu pekte etkılemez duzgun yaptıktan sonra..

Ha sen hala aynı dusuncedeysen bır lınk daha var ona bakmanı onerırım o program kafana yatarsa sımdıden sporunu yaparsın 3-4 sene beklemek yerıne.. Boylece altyapın olur.. ;)

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-erken-ya-ta-ba-t20050.html

Son düzenleme:
Back
Yukarı