Evde dumbell ile çalışma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554p6.html

Flexor arkadaşın verdiği programı uyguluyorum barfiks hariç. barfiks yerine sırt bölgesni çalıştıran hareketi ayrı bir gün yapıyorum.barfiks aleti yok çünkü.

bu verilen tüm hareketleri günü gününe yaparken kaç ar kez yapmalıyız etkili olması için?

ben öğle ve akşam çalışıyorum gününün 7 hareketi var diyelim ,sabah 7*20 ve akşam 7*20 olmak üzere günlük toplam 280 çalışıyorum.nasıl artırmalımıyım?cevap lütfen.

bu arada çalışmadan sonra 3 er adet aminoasit alıyorum.ayrıca hardline progain kullanıyorum

flexor hoca artık foruma yazmıyor diğer tecrübeli arkadaslar soruları yanıtlarsa iyi olur

1. ve 2. gun dıye ayrılmıs gogusle omuz falan onların hepsını bı gunde yapsak sorun olur mu? cevap verırsenız sevınırım

Ben foruma yeni üye oldum.Aradığım bir çok sorunun cevabını buldum.Ancak yinede bir kaç sorum kaldı.Yaklaşık 1 aydır her gün aynı saatte sabah 9:30 ile 10:30 arası bu programı uygulamaktaydım.Fakat şimdi okul açılacağından ders programımın uygun olmayışından bunu hergün aynı saatte uygulayamayacağım.Çünkü bazı günler öğleden sonra derslerim varken bazı günler ise sabah dersim var.Şimdi kafama takılan bunları günü farkı saatinde uygulamanın bir dezavantajı olurmu.Örneğin pazartesi sabah yaparken cuma öğleden sonra yapmak gib. Yoksa bunun yerine tüm günler akşam saatinde mi aynı saatte yapayım.Birde ikinci bir sorum bende 5'er kiloluk iki tane ayarlanabilir dumbell var.Kaç kilo ile başlamam uygun olur( 2,3 ve 5 kilo şeklinde ayarlanabiliyor ) .Açıkcası benim kollarım zayıf 25 cm.Öncelikle hacmi artırmak istiyorum.Soracaklarım bu kadar.Şimdiden teşekkür ederim.
pazartesi
göğüs-kol
salı
omuz-****ol
çarş
off
perş
sırt-bacak
cuma
göğüs-kol
cumartesi-
omuz-****ol
pazar off

pazartesi
sırt-bacak

çarşamba ve pazar off

bench_OBen evde yaptığım göğüs antrenmanında öncelikle 3\12 tekrar dumbell üzerinde şınav yapıyorum.üst göğüs için ayaklarım sandalye üzerinde ve aynı şekil dumbell üzerinde 3\10 tekrar şınav çekiyorum yararını görüyorum..sizce doğru bir antrenman metodumu ?

bu hareketleri ayakta yapsak birşey farkedermi.? göğüs ve kol.

bench press i felan nasıl ayakta yapacaksın onu anlamadım ben :S

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:01 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 08:57 ----------

Ben foruma yeni üye oldum.Aradığım bir çok sorunun cevabını buldum.Ancak yinede bir kaç sorum kaldı.Yaklaşık 1 aydır her gün aynı saatte sabah 9:30 ile 10:30 arası bu programı uygulamaktaydım.Fakat şimdi okul açılacağından ders programımın uygun olmayışından bunu hergün aynı saatte uygulayamayacağım.Çünkü bazı günler öğleden sonra derslerim varken bazı günler ise sabah dersim var.Şimdi kafama takılan bunları günü farkı saatinde uygulamanın bir dezavantajı olurmu.Örneğin pazartesi sabah yaparken cuma öğleden sonra yapmak gib. Yoksa bunun yerine tüm günler akşam saatinde mi aynı saatte yapayım.Birde ikinci bir sorum bende 5'er kiloluk iki tane ayarlanabilir dumbell var.Kaç kilo ile başlamam uygun olur( 2,3 ve 5 kilo şeklinde ayarlanabiliyor ) .Açıkcası benim kollarım zayıf 25 cm.Öncelikle hacmi artırmak istiyorum.Soracaklarım bu kadar.Şimdiden teşekkür ederim.

şimdi öncelikle hacım ıcın beslenmen ve dınlenmen cok ıyı olmalı arkadasım bu ıkısını ıyı yaparsan gelısım ıcın duzun bır antrenman secmeyı o zamna dusunelım . dınlenme ve beslenmeıyı yaptıktan sonra bu evdekı calısma programı sana yeterlı olacaktır ılk bastas bende bunu bır zamanla uygulamıstım 1 sene kadar önce faydasını gördum. 1 ay kadar bunu uygula ondan sonra kendın bır kac hareket ekleye bılırsın
http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/

bak bu verdıgım sıtede hangı hareketler nereyı calıstırıyor ve nasıl yapılıyor cok guzel bır sekıde anlatmıs ıngılıze ama ınsallahvardır azda olsa ıngılızcen sımdıden ıyı calısmalar kolay gelsın

selamlar

slm.
arkadaşlar bende yeni başladım bu spora, 35 yaşındayım ve 90 kiloyum,,,yaklaşık 8-9 aydır döğüş sanatları çalışmaktayım (kung-fu wing tsun) yaptığım spor için ekstradan gücümü kuvvetimi artırmak ve birazda vücuduma şekil vermek için evde dumbell le bu proğramı uygulamaya başladım...

2-3 kg lik dumbell'lerle 2 ay düzensiz kaldır indir yaptım...sonra 5kg lik dumbell'lerle bu proğrama başladım 1haftadır yapıyorum...biraz kollarımda sertleşme ve kuvvet artışı oldu...sigara içen birisiyim tavsiyelerinizi bekliyorum...daha başka neler yapabilirim...

saygılarımla

flexor sana ne kadar teşekkür etsem az gelir. böyle birşey arıyordum ama bu kadar iyisini bulabileceğim aklıma bile gelmedi. ilkbaharda 2 ay kadar spor salonuna gittim, senin ilk mesajında daha fazla şey öğrendim çok teşekkürler :)

Evet Bu proğramı zamanı olmayıpta salona hasret kalan üyelerimiz için çıkardım Fakat kesinlikle umarım sizlere faydam olmuştur

Bu Proğramda Değişik kas guruplarına Kendi hacimlerine göre doğru baskıyı yapacak ağırlığı girmeniz için ayarlı dumbel kullanmanızı öneririm.

mümkünse 2 bölge arasında en az 20 dk dinlenmenizi öneririm örnek (göğüs 20 dk ara kol)

Setleri Yeni başlayacaksanız bir ay boyunca 3 x8 2. 4x8 3 aydan sonra 12-10-8-6 şeklinde yapabilirsiniz

1.GÜN (GÖĞÜS & KOL)

GÖĞÜS

Dumbbell Bench Press
Dumbbell Flyes
Dumbbell Bench Press (Dar)
Dumbbell Pullover

KOL

Dumbbell Curls
Hammer Curls
Dumbbell Preacher Curls

2.GÜN (OMUZ & Arka KOL)

OMUZ

Neck Dumbell Press
Latarel
Arnold Press
Dumbbell Lateral Raises

ARKA KOL

Lying Dumbbell Extensions
Dumbbell French
Dumbbell One Kickbacks

Hareketlerin yapılış tarzı BURDAN

Ben 97 doğumlu 185 boyunda 67 ve o civarda inip çıkan bir delikanlıyım.liseler arası 100 metre yarışında 2. oldum zaten sporu çok severim amerikan futboluda oynamak istiyorum ama küçük bir yerde yaşıyorum üniversitede düşünüyorum şimdi benim kollarımda bir sorun var sanki eğer isterseniz fotoğraf çekip yollayacağım dirseğim genişi geri kalan yerler ince böyle bir garip duruyor yazın 8 ila 24 saat arası pc oynarım asosyal sayılırım ama çok espiri yaparım ve kalitelidirler biraz farklıyım çalışmam ama zekiyimdir spor fazla yapmam ama başarılıyımdır çelişki dolu birisiyim şimdi spora ağırlık vermek istiyorum.şimdi şöyle düşündüm dirseğimin üzerinde bulunan kaslar çalışırsam dirseğim estetik görünür biraz fiziğime dikkat ederim yani şekil almasını değil güzel görünmesini isterim hiç çalışmama rağmen kollarımdaki kaslar sıkınca çok dolgun gözüküyor ve genetik olarak bizim bacaklarımız kalın kollarımız ince ve boyumuz uzundur.

özet olarak ben spor yapmak istiyorum 1 yandan 100 metre veya 700 metre koşulara hazırlanmak istiyorum şu kolumdaki estetiği düzeltmek istiyorum dirsekten üstünü çalıştırarak bir yandanda üniversite için hazırlık yapmak istiyorum amerikan futboluna başladığımda öyle kalmak bakmak istemiyorum koşu boy ve kilodan amerikan futboluna uyuyorum iyi bir td oyuncusu olabilirim sağ taraftan

Bu programı haftada 4 kez yapsak toplamda 4 gün 2'şer kez göğüs Arka kol on kol ve omuz çalışsak???

---------- Post added at 02:10 ---------- Previous post was at 02:08 ----------

Zararı olur mu 2 günlük programı 4 gün uygulamanın? Bunun dısında karın da Calisiyorum farklı bir günde youtube daki videodan.

dumbell + bar

flexor hoca artık foruma yazmıyor diğer tecrübeli arkadaslar soruları yanıtlarsa iyi olur

iki adet dumbell in yanında bar setim de var evde ayrıca yeterice plaka mevcut

kilo almaya yönelik nasıl bir program uygulamalıyım, forumu çok aradım ama bu ikili üzerine yoğunlaşmış bir çalışma programı bulamadım,

dumbell ile olan kısımlarda flexor hocanın verdiği program güzel, onun dışında bar ile bu programa ek olarak neler yapılmalı?

yardımcı olursanız sevinirim.

V.g. tamamen kalıplar içinde yapılan bir spor değil. Biraz yorum gerektiriyor. Şartlar, vakit, genetik yapı, beslenme alışkanlığı vs. vs. Tüm bu etkenler altında elinizde ne varsa onlardan maksimum fayda nasıl sağlanır, bunu araştırıp uygulamak gerek.

Uzun lafın kısası.. Sende dumbell yanında bar da varsa, kimi egzersizleri dumbell yerine bar kullanarak yapabilirsin. Örneğin ; dumbell bench press, dumbell curl, dumbell neck press ler yerine barbel kullanarak yapabilirsin. Hareketler, sıralamaları, set ve tekrar sayılarını aynen kullanabilirsin.

V.g. tamamen kalıplar içinde yapılan bir spor değil. Biraz yorum gerektiriyor. Şartlar, vakit, genetik yapı, beslenme alışkanlığı vs. vs. Tüm bu etkenler altında elinizde ne varsa onlardan maksimum fayda nasıl sağlanır, bunu araştırıp uygulamak gerek.

Uzun lafın kısası.. Sende dumbell yanında bar da varsa, kimi egzersizleri dumbell yerine bar kullanarak yapabilirsin. Örneğin ; dumbell bench press, dumbell curl, dumbell neck press ler yerine barbel kullanarak yapabilirsin. Hareketler, sıralamaları, set ve tekrar sayılarını aynen kullanabilirsin.

hocam şimdi sorun egzersizleri bar veyahut dumbell ile yapma değil, antrenman sırasında yanlış sıralama sebebiyle sakatlık yaşarmıyım onu bilemiyorum, hangi hareketi hangi sırada yapmam gerekli onu öğrenemedim, hazır bir programa göre dumbell hareketlerini bara uyarlarsam ne gibi sonuçlarla karşılaşırım, forumu baya araştırdım ama kafama yatan bişey yok maalesef,

yinede teşekkürler ilginiz için.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/antreman-hareketleri-t-rk-e-t29778.html

flexor hocanın verdiği programa ek olarak buradaki sırt programını eklersem sorun olurmu? kısacası burada verilen hareketlerin bar ile yaplanlarını flexor hocanın programına eklemek nasıl bir kazanç sağlar? ayrıca sırt hareketleride var, evde tavana bar asma şansım yok maalesef. uygun bir program bulamadım derken bunu kastediyordum.

Yazdıklarımı kopyala yapıştır yaparak aynen tekrarlıyorum. Sorduğun sorunun cevabını zaten vermeye çalışmışım. Forumu bırak sana yazdıklarıma biraz dikkat etsen cevabını bulacaksın :) Bunun yanında flexor un verdiği programı uygulaman şimdilik yeterli olacaktır.

Verdiğin linkte bir program göremedim. Sırt için olan egzersizler tanıtılmış daha çok. Mümkünse barfiks çok iyi olur. Başlangıç olarak hafif kilolarla dumbell-barbell row yapabilirsin.

'V.g. tamamen kalıplar içinde yapılan bir spor değil. Biraz yorum gerektiriyor. Şartlar, vakit, genetik yapı, beslenme alışkanlığı vs. vs. Tüm bu etkenler altında elinizde ne varsa onlardan maksimum fayda nasıl sağlanır, bunu araştırıp uygulamak gerek.

'

Son düzenleme:
Back
Yukarı