slm benim evde dumbel halter ve barfiks aletim var boyum 1.81 kilo 83 bana uygun bir program verebilirmisiniz
pazartesi
göğüs-kol
salı
omuz-****ol
çarş
off
perş
sırt-bacak
cuma
göğüs-kol
cumartesi-
omuz-****ol
pazar off
pazartesi
sırt-bacak
çarşamba ve pazar off
bu hareketleri ayakta yapsak birşey farkedermi.? göğüs ve kol.
Ben foruma yeni üye oldum.Aradığım bir çok sorunun cevabını buldum.Ancak yinede bir kaç sorum kaldı.Yaklaşık 1 aydır her gün aynı saatte sabah 9:30 ile 10:30 arası bu programı uygulamaktaydım.Fakat şimdi okul açılacağından ders programımın uygun olmayışından bunu hergün aynı saatte uygulayamayacağım.Çünkü bazı günler öğleden sonra derslerim varken bazı günler ise sabah dersim var.Şimdi kafama takılan bunları günü farkı saatinde uygulamanın bir dezavantajı olurmu.Örneğin pazartesi sabah yaparken cuma öğleden sonra yapmak gib. Yoksa bunun yerine tüm günler akşam saatinde mi aynı saatte yapayım.Birde ikinci bir sorum bende 5'er kiloluk iki tane ayarlanabilir dumbell var.Kaç kilo ile başlamam uygun olur( 2,3 ve 5 kilo şeklinde ayarlanabiliyor ) .Açıkcası benim kollarım zayıf 25 cm.Öncelikle hacmi artırmak istiyorum.Soracaklarım bu kadar.Şimdiden teşekkür ederim.
Evet Bu proğramı zamanı olmayıpta salona hasret kalan üyelerimiz için çıkardım Fakat kesinlikle umarım sizlere faydam olmuştur
Bu Proğramda Değişik kas guruplarına Kendi hacimlerine göre doğru baskıyı yapacak ağırlığı girmeniz için ayarlı dumbel kullanmanızı öneririm.
mümkünse 2 bölge arasında en az 20 dk dinlenmenizi öneririm örnek (göğüs 20 dk ara kol)
Setleri Yeni başlayacaksanız bir ay boyunca 3 x8 2. 4x8 3 aydan sonra 12-10-8-6 şeklinde yapabilirsiniz
1.GÜN (GÖĞÜS & KOL)
GÖĞÜS
Dumbbell Bench Press
Dumbbell Flyes
Dumbbell Bench Press (Dar)
Dumbbell Pullover
KOL
Dumbbell Curls
Hammer Curls
Dumbbell Preacher Curls
2.GÜN (OMUZ & Arka KOL)
OMUZ
Neck Dumbell Press
Latarel
Arnold Press
Dumbbell Lateral Raises
ARKA KOL
Lying Dumbbell Extensions
Dumbbell French
Dumbbell One Kickbacks
Hareketlerin yapılış tarzı BURDAN
flexor hoca artık foruma yazmıyor diğer tecrübeli arkadaslar soruları yanıtlarsa iyi olur
V.g. tamamen kalıplar içinde yapılan bir spor değil. Biraz yorum gerektiriyor. Şartlar, vakit, genetik yapı, beslenme alışkanlığı vs. vs. Tüm bu etkenler altında elinizde ne varsa onlardan maksimum fayda nasıl sağlanır, bunu araştırıp uygulamak gerek.
Uzun lafın kısası.. Sende dumbell yanında bar da varsa, kimi egzersizleri dumbell yerine bar kullanarak yapabilirsin. Örneğin ; dumbell bench press, dumbell curl, dumbell neck press ler yerine barbel kullanarak yapabilirsin. Hareketler, sıralamaları, set ve tekrar sayılarını aynen kullanabilirsin.
V.g. tamamen kalıplar içinde yapılan bir spor değil. Biraz yorum gerektiriyor. Şartlar, vakit, genetik yapı, beslenme alışkanlığı vs. vs. Tüm bu etkenler altında elinizde ne varsa onlardan maksimum fayda nasıl sağlanır, bunu araştırıp uygulamak gerek.
Uzun lafın kısası.. Sende dumbell yanında bar da varsa, kimi egzersizleri dumbell yerine bar kullanarak yapabilirsin. Örneğin ; dumbell bench press, dumbell curl, dumbell neck press ler yerine barbel kullanarak yapabilirsin. Hareketler, sıralamaları, set ve tekrar sayılarını aynen kullanabilirsin.