ogulcan çiçekler
Üye
Merhabalar ben 15 yaşındayım (1.76 boy ve 54 kg) boyuma göre çok zayıfım baktım herkes bana zayıf muamelesi yapıyor bende hırslandım ve vücut geliştirmeye başladım fakat spor salonunda geliştirmem pek mümkün olmuyor hem maddi durum ve okulum var bende evde geliştirmeye karar verdim başlayalı 1 ay oldu ve bu zaman içerisinde tam 3 kilo aldım.Fakat kafamda hala cevabını bulamadığım sorular şunlardır:
1. ERGENLİK DÖNEMİNDE AĞIRLIK ÇALIŞMAK ZARARLIMIDIR ?
15kg halterim var onla çalışıyorum ama bazı abilerim bana onlarla çalışmam gerektiğini söylüyor. Ne yapmalıyım ?
2. NASIL BESLENMELİYİM ?
Ben zayıf olduğum için ailem bana ne bulursan yemelisin diyorlar fakat ben KASLI bir şekilde kalıplanmak istiyorum. Protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum ama düzenli nasıl besleniceğimi ve nelerden uzak durmam gerektiğini bilmiyorum bu yüzden bu benim için çok önemlidir.
CEVAPLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR. LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ BENİMLEDE PAYLAŞIN
1. ERGENLİK DÖNEMİNDE AĞIRLIK ÇALIŞMAK ZARARLIMIDIR ?
15kg halterim var onla çalışıyorum ama bazı abilerim bana onlarla çalışmam gerektiğini söylüyor. Ne yapmalıyım ?
2. NASIL BESLENMELİYİM ?
Ben zayıf olduğum için ailem bana ne bulursan yemelisin diyorlar fakat ben KASLI bir şekilde kalıplanmak istiyorum. Protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum ama düzenli nasıl besleniceğimi ve nelerden uzak durmam gerektiğini bilmiyorum bu yüzden bu benim için çok önemlidir.
CEVAPLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR. LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ BENİMLEDE PAYLAŞIN