En Kaliteli Protein Hangi Besinde Var Biliyor muydunuz?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Pump Forever tarafından 14 Şubat 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 17 üye.
  1. gokhanalpan
    Offline

    gokhanalpan Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2006
    Mesajlar:
    128
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    abi akıl vermek gibi olmasında yumurta akı

    akıl vermek gibi olmasın ama abi yumurta akı içen lere bir öneri kesinlikle yumurta akı icen arkadaşlar salmonella hastalıgına dikkat etsinler .

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Salmonellosis bunun yanı sıra haslanmis yumurtanın emilimi yüzde 98 ama acaba çiğ yumurta akının emilimi kaçtır?
     
  2. wolveron2
    Offline

    wolveron2 Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2005
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar ithalat/kurumsal satış
    Yer:
    İSTANBUL/mecidiyeköy
    Kardeş zaten yumurtayı pişirip yiyoruz..Çiğ yumurtayı vucut büyük kısmını dışarı atıyor. Bahsettiğin hastalık ta çiğ ürünlerden meydana gelen bir hastalık.



    Ne aşağılayıcı ne yüceltici sıfatlar kullanmayın (üstad, usta, hoca, abi, aga, baba, kardeş, koçum...). Artniyetli olmasanız dahi bunlar yanlış anlaşılabilir. Kişilere sadece nick'leriyle (takma isimleriyle) hitap edin.




    Sayın üyemiz Yaptığınız hatayı belirttim tekrar hata yapmamak için forum kurallarına göz atınız teşekkürler flexor/YÖNETİM
     
  3. redknight
    Offline

    redknight Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2007
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    en iyisi kaz yumurtasi yemek hem daha buyuk hemde protein sayisi daha cok;)
     
  4. ammun
    Offline

    ammun Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2007
    Mesajlar:
    271
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci=dilenci
    Yer:
    Denizli
    ohooo
    o zaman devekuşu yumurtası en iyisi :D
     
    Anaksagoras bunu beğendi.
  5. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    "Pastorize yumurta akı" diye baksettiğiniz likit yumurta mı( unakıtan) Yoksa daha farklı birşey mi? Paketi 1yt lolduğuna göre farklı bir şey heralde. Eee correfourda var mı ondan :D
     
    ahmet91 bunu beğendi.
  6. estetik fenomen
    Offline

    estetik fenomen Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.126
    Beğenileri:
    614
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Supplement olarak sadece multimineral/multivitamin alıyorum, l-carnitine kullanmayı düşündüm bir ara, onu da kullanmamanın doğru olduğuna karar verdim. Protein tozu kullanmadım ve kullanmayacam :)

    Kullandığım protein zenginlikleri: Yumurta, süt, peynir altı(yağsız peynir), kefir, balık, hindi, zaman zaman da kırmızı et...
    Karbonhidrat alırken de yağ oranlarının yüzde 20'yi geçmemelerine özen gösteriyorum.
    Hayvansal yağ kullanırsam da balık yağı tercihim. Genelde bitkisel yağlar kullanıyorum.
    Günlük 100 gram protein alıyorum besinlerden 3 öğüne bölünmüş şekilde.
     
  7. bodypower34
    Offline

    bodypower34 Yeni Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2008
    Mesajlar:
    146
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    hindi etinin önemi

    arkadaslar hindi eti kırmızı etten sonra gelen sindirimi kolay ve proetın içerigi en yuksek et gurubudur 100 garamda 27 gram protein içermektedir yani tavuktan yuksek eger paranız varsa hindi etini tercih etmemnizi siddetle oneriririm cok tuketilmesinde bir sakınca yoktur kırımızı ete göre daha kolaydır emilimi tavukta 100 gramda 18-19 gram civarıdır proteın mıktarı yanı kıloda 80 90 gram proteın oynuyor bilginize sunarım
     
  8. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    bodypower34,

    Başlığınızı bu konuya taşıdım.
    Bundan sonra başlık açmadan önce mevcut başlıkları inceleyiniz ve ilgili başlıklardan devam ediniz.
    Forum kurallarını okumanızı rica ederim.
     
  9. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    benim kafam karıştı şimdi; bir bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasıdan (13.5-12=1.5gr protein) 1.5 gr fazla proteinmi içeriyor yoksa , 1 bıldırcın yumurtası=5 tavuk yumurtası mı?
     
  10. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    1 bıldırcın yumurtası ortalama 10 gram geliyor.
    Bunun 1,2 gramı protein.
    http://www.besinler.net/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50047

    1 tavuk yumurtası ortalama 50-60 gram geliyor.
    Bunun 6-7 gramı protein.
    http://www.besinler.net/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50034


    100 gramlarındaki protein miktarları kıyaslandığında ise;
    tavuk yumurtasında 12,6 gram
    bıldırcın yumurtasında 13,1 gram
    protein var.


    Birim miktarda protein oranları aşağı yukarı aynı.
    Aralarındaki proteinsel olarak tek fark boyutlarından kaynaklanmakta.


    Kolesterol olarak ise bıldırcın yumurtasının değerleri tavuk yumurtasının neredeyse 2 katı.
    Bunun nedeni bıldırcın yumurtasının daha yağlı olmasına bağlanabilir.
     
    [A][t][I], mady44 ve yalnızkovboy_89 bunu beğendi.
  11. Soldier93
    Offline

    Soldier93 Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    183
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Elektronik Teknisyeni / BodyBuilder
    Yer:
    Yurtdışı
    Bıldırcın Yumurtası ve Faydaları !!!

    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]

    Adı.............: Bıldırcın yumurtası
    Ağırlık gr....: 100
    Protein......: 13,1
    Karbonhidrat: 0,4
    Yağ…........: 11,1
    Kolestrol...: 844
    Kalori….....: 158
    Kalsiyum....:
    Demir….......:
    A vitamini...:
    B1 vitamini.:
    B2 vitamini.:
    Niasin…......:
    C vitamini...:



    Bıldırcın yumurtası protein deposu
    Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Bahtiyarca, hayvansal proteinlerin, verdikleri yüksek enerjinin yanı sıra çocuklardaki bedensel gelişimin sağlıklı olarak gerçekleşmesine yardımcı olduğunu belirtti. Hayvansal kaynaklı proteinlerin başında kanatlı kümes hayvanlarının yumurtalarının geldiğini ifade eden Bahtiyarca, bu yumurtaların da ait olduğu hayvanın genetik yapıları nedeniyle çeşitlilik gösterdiğini anlattı. Bıldırcın yumurtasının içeriğindeki besleyici maddelerin yoğunluğu nedeniyle yaygın olarak tüketilen tavuk yumurtasından farklı olduğunu belirten Bahtiyarca, şunları kaydetti:
    “Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ise enerjisini daha çok fiziksel büyümeye harcayan çocuklarda, hastalığa neden olan mikropların etkisini azaltmaktadır. Grip, bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocukların, bıldırcın yumurtası yedikten sonra hastalıklardan çok daha kısa sürede kurtulduğu gözlenmektedir. Bıldırcın yumurtasının bu hastalıklara iyi gelmesiyle ilgili, bilimsel kitaplara girmiş deneysel bir veri olmamasına karşın, bize, (çocuğuma bıldırcın yumurtası yedirebilir miyim?) diye soran kişilere, bıldırcın yumurtasını tavsiye ediyoruz. Sonuçta, bıldırcın yumurtası, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan bir protein deposudur.”
    Protein Açlığına Bıldırcın Yumurtası
    Ülkemizde hayvansal protein tüketiminin gelişmiş ülkelere göre düşük seviyede kaldığını vurgulayan Bahtiyarca, bu açığın kapatılmasında, son yıllarda eskiye oranla daha rahat bulunabilen bıldırcın yumurtasının etkili olabileceğini söyledi.
    Bahtiyarca, bıldırcın yumurtasının çocuklar tarafından en doğru tüketilme biçiminin, rafadan yenmesi olduğunu belirterek,
    “Çünkü yumurtanın rafadan olması, vücudun proteinleri en kolay ve etkili şekilde almasını sağlar. Bıldırcın yumurtasının sarısı pişirilmeden de çocuklara içirilebilir. Ancak, özel bir protein içeren yumurta akı, vücuttaki B vitaminlerini etkisizleştirme olasılığına karşı, çiğ olarak verilmemelidir.”
    diye konuştu.

    Bıldırcın Yumurtasının Faydaları
    Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
    Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi.

    • Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları tedavisinde,
    • Çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında,
    • Hastaların, ameliyat sonrası çabuk şifa bulmasında,
    • Kansızlık ve anemi tedavisinde,
    öneriliyor. Ayrıca;

    • İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici özelliği yanında yüksek derecede afrodizyak özelliği içerir.
    • Yüksek enerji ve protein içerir.
    • Vitamin ve minarel değeri çok yüksektir.
    İdame dozu (tedavisi)
    • Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz.
    • Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz.
    • Çalkalıyorsunuz.
    • Bir bardak süte tamamlıyorsunuz.
    • Karışımı oda sıcaklığında veya buzdolabından çıkardıktan 10 dakika sonra içiyorsunuz.
    • 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz. Öksürük, alerjik şikayet kalmıyor.
    • Ayda 5-10 adet yumurta içmeye en az 3 ay devam ediyorsunuz.

    Öneri : Beyler Artık Sabahları Normal Yumurta Yerine Bıldırcın Yumurtası Ve Yapılan Protein Depolu Karışımların İçine Normal Yumurta Yerine Bıldırcın Yumurtası Atmanızı Tavsiye Ederim
    :badgrin::badgrin::badgrin:
     
    Son düzenleme: 17 Temmuz 2009
  12. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Arkadaşlar bu güne kadar hellim peyniri o kadar yedim ama besin değerlerine hiç mi hiç bakmamıştım, şöyle ki;

    100 gr için; [Muratbey marka]

    Enerji 381,34 kcal

    Protein 27.92

    Kalsiyum 700mg

    Fosfor 650mg

    Yağ 29.5

    değerler bu şekilde sizce nasıl, 100 gr için protein değeri çok iyi geldi ama her gün tüketimde yağlanma yapabilirmi/fazla yağlı mı,lor dan daha lezzetli olduğu için lor yerine kullanılabilirmi ?

    lor peynir 100 gr için; [muratbey marka]

    Enerji 202.15 kcal

    Protein 14.44

    Kalsiyum 700mg

    Karbonhidrat 0.93

    Yağ 15.63

    lezzetsiz lor yemek yerine lezzetli ve şişmeden daha az hellim yemek hem daha ekonomik hem daha karlı olurmu? [lor 500gr:3.500tl - hellim 250gr:3.500 tl muratbey]
     
    Son düzenleme: 22 Temmuz 2009
  13. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    100 gramındaki yağ oranı son derece yüksek bir peynir çeşidi.
    Yağlanma ve kolesterol problemi olmayanlar makul ölçülerde tüketebilir.
    Ancak yağsız kas kütlesi için ana protein kaynağı olarak değerlendirilmemelidir.
    Lor ile kıyaslanmaz.
     
  14. Zubro
    Offline

    Zubro Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba

    Geçenlerde marketten üzerinde besin değerlerinin yazmadığı fakat yağsız olduğunu öğrendiğim ambalajlı lor peynirinden aldım. Tadı hiç hoşuma gitmedi yağsız ve tuzsuz sünger gibi. Belliki tam aranan cinsten:) Bunu yemek istiyorum ama neyle karıştırıp tadını güzelleştirebilirim?
     
  15. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    sitede lor diye aratırsan birsürü tatlısından tuzlusuna kadar tarif bulabilirsin...
     
    bonatschi bunu beğendi.
  16. sofa
    Offline

    sofa Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    148
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    38

    Söz ettiğiniz muratbey peynirinin lor olduğuna eminmisiniz ? %15 yağ oranı biraz yüksek değilmi ?Ben lorda yağ 0 diye biliyordum...
     
  17. super_hornet
    Offline

    super_hornet Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    http://www.mydearbody.com/tr/besin-degerleri-ve-kaloriler/sut-urunleri.html

    lor peynirinde de 30 gr a yakın yağ var nasıl olacak bu iş anlamadım : )
     
  18. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    super_hornet bunu beğendi.
  19. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    0 yağ olması mümkün değil ama daha az yağlı lor peynirler olabilir, %15 evet biraz yüksek bir değer....
     
  20. super_hornet
    Offline

    super_hornet Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    hocam bu yumurtanın beyazı da sarısı da iğrenç ya....
    bıktım artık 3 aydır ye ye

    zaten nefret ederdim de...işte diyete girdiğimden beri kondüsyon tutturmaya çalıştığımdan beri mecbur yiyiorum

    ama 6-7 tane ıyk kusasım geliyor... :(

    3 yumurta +100 gram peynir yicem ben galiba

    besinler.com harika imiş..teşekkürler
     
    Son düzenleme: 3 Eylül 2009

Sayfayı Paylaş