Tabii ki başla spora, ancak boyun 1.96 çok uzun sürer kas yapman, bir yerden sonra yapamıyorum diyip motivasyonunu kaybetme diye söylüyorum.
1.65 boyunda birisi ve 1.96 boyunda birisinin yapacağı kütle bazen diğerine 2 katı zaman bile alabilir, ama yaptığın zaman da tadından yenmez.
Setlerim zaten hep öyle teşekkür ederim yorumun için şuan uyguluyorum programı 2. Haftaya başladım vede evet dediğin gibi gücün yanında hafif hacimde olsun istiyorum çünkü formalar kolsuzzdiğerlerine göre artım olsun diyorsan hacim sana katmaz.o yüzden güce yönelik çalışman senin için çok daha iyi olur.tabi %100 güç kazandıracak terkar sayılarında yap demiyorum ama %70 güç %30 hacim için çalış.setlerini daha çok 1-6 tekrar arası yapmaya çalış.set araları biraz daha uzun olabilir bu durumda.ayrıca günce tek bölge çalışma göğüs,omuz,kol gibi birlikte çalış.1-6 tekrar arası yaptığın setler sonunda drop set yaparak kası iyice yorarsan buda hacim için iyi olur.ama dediğim gibi ilk setlerin 4-5-6 tekrarı hedefleyecek şekilde olsun.tabi kası iyice ısındırdıktan sonra.
Bilek için eldiven takıyorum zaten yanımda hocalar oluyo ama söz dikkat etcemŞimdi benim görüşüm programın yanı sıra haftada 1 crosfit tarzında çalışmanı öneririm gerek refleks gerek kondisyon ve güç açısından bence sporcular için önemli başarılar dostum.Birde çok ağır basarsan bileklerine dikkat et gerekirse bilekleri saran eldivenler kullan.
evet haklısın hacim de önemli.rakip üstünde psikolojik baskı yaratabilir iyi bir kolSetlerim zaten hep öyle teşekkür ederim yorumun için şuan uyguluyorum programı 2. Haftaya başladım vede evet dediğin gibi gücün yanında hafif hacimde olsun istiyorum çünkü formalar kolsuzz![]()
Aynen öyle sonuçta izleyen biri dışardan da bakıcak maçta inanılmaz seyirci oluyoevet haklısın hacim de önemli.rakip üstünde psikolojik baskı yaratabilir iyi bir kol![]()