En iyi arka omuz egzersizi. (Anket) Çok iri görünmenizi sağlar.

Sizce en iyi gelişimi hangisi sağlar?

• REAR dUMBELL LATERAL RAİSE (YATARAK YANA DAMBIL AÇIŞ)

Votes: 312 50,2%
  • BEHIND THE NECK PRESS (Dik oturarak enseye bar indirip kaldırma)

Votes: 224 36,0%
  • HAFIF EĞİLEREK UPRİGHT ROW (Ayakta durarak barı enseye kaldırıp indirme)

Votes: 86 13,8%

• Total voters
    622
3 press çok fazla lateral raises programın başında ve oturarak yapılmalıdır.Bnce military press ve dumble shrug pogramdan çıkarılmalıdır.Saygılarımla.

demircan, o hareketi hakkıyla ve yedirerek yapınca gerçekten çok yanıyor.

1. sabit duracaksın, hatta o kadar ki ben diğer kol ile istasyona tutunuyorum. (resimdeki belini tutuyor)
2. öne doğru hafif eğimli duracaksın (resimdeki çok eğilmiş, hafif bir eğim yeterli), bacakların da aynen resimdeki gibi hafif kırık olacak
3. asla ve asla kollarını dirsekten hareket ettirmiiceksin. sadece omuz gelip gidecek.

bu hareketi sakatlanma öncesi yapıyordum ve 7.5 kilo ile yaptığımda resmen yanıyordu arka omuz.

öne doğru ne kadar çok eğim verirsen hareket o kadar izole hale gelir. açılı duruşlarda arka omuzla birlikte yük nerdeyse yarı yarıya üst omuzlara biner.

Linkte ki adamın yapış şekli gayet güzel.

cable one arm rear lateral raise

tek kolla yapılan bu hareket gerilimi iyi verilerek yapıldığında cok muhteşem bir hal alıyor

tesadüfenmi oldu bilmem ama dumbel,halter ile kanat hareketlerini yaptığım zaman arka omuzun genişlediğini fark ettim. deadlift.

eğik dambıl iyidir tabi, bi de makinasi var

Machine-Rear-Deltoid-Fly.jpg

arka omuz için yatarak yana açık(benchte) çok hoş bir sırt kanat omuz bütünlüğü sağlar

Ben kablo istasyonunda reverse fly yapıyorum. Açısını da istediğim gibi ayarlayabiliyorum. İster tam karşımda ister biraz yukardan (teres major'e vuracak gibi) ayarlayabiliyorum. Kablo ile yapınca bu bölgeyi drop setlerle falan vurmak da daha kolay oluyor.

Yeni başlayanlar için ters dumbell fly biraz zor oluyor. Genelde formu oturtamıyorlar. Bence kablo ile başlamaları bölgeyi hissetmleri için daha iyi olabilir.

Bence de kablo daha iyi gibi dumbellda bazen yüksek tekrar yapıyorum yakmak için 50ye kadar çıkıyorum uzun süre öyle iki büklüm halde kası zorlamaya çalışmak iş değil sinirlerim bozuluyo

Bu hareketi yaparken doğru pozisyondaysanız yanlış yaptığınızda kanat kasları çalışır trapez değilki.Arka omuz kası çapraz durmaz yani göğüs gibidir 90 derece eğilmeniz gerekir ki tam konsantre bir hareket elde edebilesiniz.Ve dirsekler hareket başlangıcından bitişine kadar hiç oynamamalı.Bu çok yapılan bir hata.Omuz çalışıyorum diyor adam ama dumbell rowing yapıyor neredeyse :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:23 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:16 ----------

Ben kablo istasyonunda reverse fly yapıyorum. Açısını da istediğim gibi ayarlayabiliyorum. İster tam karşımda ister biraz yukardan (teres major'e vuracak gibi) ayarlayabiliyorum. Kablo ile yapınca bu bölgeyi drop setlerle falan vurmak da daha kolay oluyor.

Yeni başlayanlar için ters dumbell fly biraz zor oluyor. Genelde formu oturtamıyorlar. Bence kablo ile başlamaları bölgeyi hissetmleri için daha iyi olabilir.

Kesinlikle haklısınız.Öğrenmesi zor bir hareket illaki biryerde hata yapıyor spora yeni başlamış arkadaşlar sürekli başında durup kontrol edip uyarmanız lazım düzgün yapması için.Buda yeni arkadaşların moralini bozabiliyor psikolojik olarak kötü birşey.

arka omuzlar cogu vucutcuda geri kalan bölgelerden biri özellikle önem verilmesi lazım .

Back
Yukarı