En iyi arka omuz egzersizi. (Anket) Çok iri görünmenizi sağlar.

Sizce en iyi gelişimi hangisi sağlar?

• REAR dUMBELL LATERAL RAİSE (YATARAK YANA DAMBIL AÇIŞ)

Votes: 312 50,2%
  • BEHIND THE NECK PRESS (Dik oturarak enseye bar indirip kaldırma)

Votes: 224 36,0%
  • HAFIF EĞİLEREK UPRİGHT ROW (Ayakta durarak barı enseye kaldırıp indirme)

Votes: 86 13,8%

• Total voters
    622
Behind The Neck Press bir ön omuz hareketidir. Arka omuz üzerinde etkisi yok gibi bir şey.

Arka omuzda kablo hareketleri çok etkili ama çoğu kişi doğru uygulayamaz. Alnınızı bir yere dayayarak ve dirsekleriniz yukarıya bakacak şekilde Dumbell Raise tavsiye ederim. Püf nokta kürek kemiklerinizin olabildiğince stabil kalmasıdır.

Alnınızı bir yere dayayarak ve dirsekleriniz yukarıya bakacak şekilde Dumbell Raise tavsiye ederim. Püf nokta kürek kemiklerinizin olabildiğince stabil kalmasıdır.

Sehpada otururuyoruz yine değil mi ?

Harekette yüz yere mi bakmalı , aşağı doğru bacaklarımıza mı ?

http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidPosterior/DBRearLateralRaise.html

Buradaki gibi ama kafayı bir yere dayayarak. Incline sehpasının ucuna mesela. Kollarınız biraz ileriye doğru kalksın ki gücü sırt kaslarından almayın. Dirsekler de dediğim gibi yukarı bakacak.

Egzersizi 4*10 şeklinde uygulamak doğru mudur ?
Ve çok düşük ağırlıkta yapılabilen zor bir hareket , geçen hafta 7,5 kg ile denemelerinde nizami yapmadığımı anladığımda 5 kg düşürdüm ağırlığı ...

Bence açış hareketleri 12 tekrarın altına düşmemeli.

ayrcıa sağlık açısından sakıncalı bir hareket olduğunu okudum birçok yerde behind the neck press in.

ve squat deadlift barbell row bench press gibi elzem bir hareket değil yani illa yapılması şart değil es geçilse de olur diye biliyorum.

ayrcıa sağlık açısından sakıncalı bir hareket olduğunu okudum birçok yerde behind the neck press in.

ve squat deadlift barbell row bench press gibi elzem bir hareket değil yani illa yapılması şart değil es geçilse de olur diye biliyorum.

bence doğru yapılırsa süper bir hareket ama doğru yapanı parmakla bile gösteremediğimiz için öyle deniyor. barı enseye kadar indirince nasıl zorlanmasın o bağlar. halbuki işin doğrusu öyle değil. kafanızın yarısına gelecek şekilde indirirseniz ve hareketin tepe noktasında dirseklerinizi kilitlemezseniz bütün hareketi yan omuzlarda hissediyorsunuz.

BTN Press, tamamen kişinin anatomisi ve ne kadar esnek olduğuna bağlı olarak, güvenli olup olmayacağına karar verilecek bir hareket. Halterciler, BTN Jerk yapıyorlar, ki enseye indirmeyi geçtim, negatifte barı resmen omuzlarına gömüyorlar.

Siz yine de enseye kadar indirmeyin.

Bu sporda 2 kez sakatlandım ikiside enseye bar indirişteydi. 2.sakatlıktan bu yana yapmayı tamamen kestim. Bana uygun değil demek ki :)

Ayrıca salonumda arka omuz açış yapan 10 kişiden 8i yanlış yapıyor. HEpsi resmen sırt çalıştırıyorlar. kolların omuzlar için kafaya yakın olması şart.

viperking in dediği gibi bence de bu 3 hareketten sadece rear dumbell lat. raise arka omuza direkt etkir. belki geniş tutuş upright row hafif öne eğilerek yapıldığında kısmi olarak vurur ama o da esasen lateral başlar içindir.

rear dumbell la. raise ı oturarakta yapabilirsiniz. M&F i dikkatli takip edenler görmüştür;
Normal bir sehpaha oturun, eğilebildiğiniz kadar öne eğilin (üst vücut yere paralel olana kadar) burada bacaklarınızı yanlara doğru ayırırsanız gövdenizi daha çok öne eğebilirsiniz.
dumbelları sallamadan yanlara kaldırın. bu sırada bence yüzünüz yere değilde karşıya bakarsa o bölgedeki kaslarda daha iyi bir sıkışma, kasılma elde ediliyor.

Egzersiz zaten zor, birde ayakta öne eğilerek yapınca insanın tansiyonu düşüyor. Ancak bu şekilde oturarak yaparsanız daha az yorulursunuz ve daha ağır kilolar kullanabilirsiniz.

• Like
Reactions: Azi
Benimde omuz gunlerinde degismeli olarak yaptigim hareketler, Dumble ile yapilani da 2 sekilde yapiyorum (1. wrestler'in dedigi gibi 2. ise hafif egimli incline sehpada dumble fly'in tersi seklinde) simdiye kadar da cok iyi verim aldigimi dusunuyorum.

ayrica neck press bildigim kadariyla sadece orta kisim deltoit ve triseps'e vuran hareket(ve kesinlikle bir kisi gozetiminde yapilmasi gerekli, herhangi bir problem oldugunda o kisinin hemen mudahale etmesi gerekir.)

Eklentiler

• Low-pulley bent-over lateral raises.JPG
    Low-pulley bent-over lateral raises.JPG
    48,9 KB · Görüntüleme: 527
  • Bent-over.JPG
    Bent-over.JPG
    61,5 KB · Görüntüleme: 541
rear lateral raise en temel arka omuz hareketidir..behind the neck press ve barı yukarı çekiş diğer omuz bölgelerini de etkiler..rear lateral'i düzgün yaparsanız arka omuzdaki yanmayı çok rahat hissedebilirsiniz

omuzu omuz yapan BEHIND THE NECK PRESS (Dik oturarak enseye bar indirip kaldırma) dir

Aynen yere parelel şekilde yanlara açış aşırı derece çalışıtırıyor ayrıyetten omuzların genişlemesinide sağlıyor ayrıca kaldırırken tam düz değilde hafif kolları önden kaldırırsanız yani V'ye yakın biçimde kaldırırsanız kolarrı omuzun üst kısmınıda daha fazla vurmasını sağlarsınız

Programımı ben kendım hazırladım, bir kaç kaynaktan tavsiye aldım,
Omuz programı şu sekılde;

Enseye Pres 12-10-10-10
Military Pres 12-10-10-10
Dumbbell Shrug 12-12-12-12
Arnold Pres 12-10-10-8
Lateral Rises 12-10-10-10
Rear Dumbbell Lateral Rises 12-10-10-8

Bu Programı calıstıktan sonrakı gun, çalıştıgım sırada acayip hissediyorum omuzları, programdan memnunum, set aralarında 30-60 sn arası dınlenıp hemen gırıyorum agırlıga.

Sormak ıstedıgım şu ; Military pres ıle Enseye pres aynı programda yapılabılır mı?
Program yeterlı mı ? 3.ayım :) cvbı özelden de alabılırım, omuz konusu olunca daldım ıcerı bır sorayım dedım aynı zamanda bilgilenmek amaclı

Back
Yukarı