En az yağ içeren kırmızı et nedir?

Bu diyette bulk da olunur tabi sırf protein alarakda bulk olunur amaç bulk olmaksa her türlü bulk olunur ama kimse ketojen diyet yapan birinin performansıyla normal beslenen birinin performansını kıyaslayamaz bulk olacaksında karbo aldığın gibi verimli idman yapabilecekmisin kasları maximum seviyede uyarabilecekmisin?

@heldic

İnsülin artıyor diyorsun her karbo konusunda da kompleks karbonhidratla insülin fırlamaz dengede kalır + makarnanın bulgurun zararı yok bul bi tane zararını göster sen basit şekerle yağı karşılaştırıyorsun

Herkesin tercihi farklı tabi ama karbonhidratları kötülemenizin mantıklı bir yanı yok.

Heldic arkadaşımız haklı ancak hata şu noktada beynimiz kesinlikle glikojene ve glikoza ihtiyaç duyar.

Her zaman söyledik tarım ürünleri topraktan koparıldığı zaman eğer rafine ediliyorsa tarım ürünlerinin faydalı yerleri gitmiş bizlere posası kalmıştır. Yani insulin dengesini bozan aşırı enerji almamızı sağlayan kısımları.

Bunu kesinlikle göz ardı etmeyin.

hindistanda katkısız üretilen ve rafine edilmeyen pirinç ile ülkemizde defalarca rafine edilmiş beyaz pirinç arasındaki fark dağlar kadardır.

Ancak gözden kaçan en büyük nokta gereksiz yere alınan karbohidratların ve früktözün trigliserit seviyesini arttirarak yağlanmaya davetiye çıkarması hatta vücudun kolesterol üretmesine zemin hazırlamasıdır.

Ancak tek li doymamış yağlar ve bir miktar doymuş yağların kolesterolün bir arada alınması ve karbohidrat tüketimininin düşürülmesi hem anabolic hormonların yapımını arttirir, damar sertliği ve damar tıkanıklıgınında önüne geçer.

Bu gun damar tıkanıklıgının bir numaralı sebebi alkol sigara ve şeker tüketiminin artmasıdır. Dolayısıyla trigliserid seviyeleri yükselecek vücut bu zararları önlemek için aşırı miktarda kolesterol yapımını arttiracaktir. Hareketsiz yaşantıyıda ekleyın birde üzerine.

Eğer siz düşük miktarlarda şeker ve rafine edilmiş gıda kullanıyorsanız alkol ve sigara içmiyorsanız birde spor yapıyor ve hareket ediyorsanız kolesterol korkulacak bir sorun teşkil etmez.

Ketojen diyette çok rahat idman yapılmaktadır hatta güç ve kuvvette buyuk artiş olmaktadır. Ancak idman sonrası unutkanlık olmaktadır.

Bunun nedeni sınırlı üretilen glikojenin antremanda tüketilmesidir.

Oysa karbohidratlarla beraber glikojen sürekli vücuda girer ve böylece idman sonunda dahi tükenmessiniz. Buda vücutta su tutulmasına ve yağlanmaya davetiye çıkarır.

Son düzenleme:
Heldic arkadaşımız haklı ancak hata şu noktada beynimiz kesinlikle glikojene ve glikoza ihtiyaç duyar.

Her zaman söyledik tarım ürünleri topraktan koparıldığı zaman eğer rafine ediliyorsa tarım ürünlerinin faydalı yerleri gitmiş bizlere posası kalmıştır. Yani insulin dengesini bozan aşırı enerji almamızı sağlayan kısımları.

Bunu kesinlikle göz ardı etmeyin.

hindistanda katkısız üretilen ve rafine edilmeyen pirinç ile ülkemizde defalarca rafine edilmiş beyaz pirinç arasındaki fark dağlar kadardır.

Haklı olduğu yanlar var tabi basit şekerler konusunda..

İnsülin artıyor yağ yakılmıyor yağ depoluyor karbonhidratlar demiş neredeyse her mesajında makarnanın bulgurun mercimegin glisemik indeksi belli içerikleri belli bunlar hiçbir şekilde insülini fırlatmaz belirli bir seviyede sabit tutar vücud geliştirme forumunda karbonhidratsız diyet yapın demek amacı kas inşa etmek olan kişiler için ne derece doğru karbonhidratsız vücud geliştirmemi olur?

Örneğin yukarıdaki tabloda şekerli diyetle yağlar karşılaştırılmış

Bende gelip mercimekle margarini karşılaştırıp 0 yağ alın diyebilirim bu mantığa göre

Son düzenleme:
Ozaman patates gayet güzel ve masum bir karbonhidrat kaynağı haksızmıyım ? ( şeker ve nişasta çok ama sıkıntı yaratcak derecede olduğunu düşünmüyorum )

Haklı olduğu yanlar var tabi basit şekerler konusunda..

İnsülin artıyor yağ yakılmıyor yağ depoluyor karbonhidratlar demiş neredeyse her mesajında makarnanın bulgurun mercimegin glisemik indeksi belli içerikleri belli bunlar hiçbir şekilde insülini fırlatmaz belirli bir seviyede sabit tutar vücud geliştirme forumunda karbonhidratsız diyet yapın demek amacı kas inşa etmek olan kişiler için ne derece doğru karbonhidratsız vücud geliştirmemi olur?

Örneğin yukarıdaki tabloda şekerli diyetle yağlar karşılaştırılmış

Bende gelip mercimekle margarini karşılaştırıp 0 yağ alın diyebilirim bu mantığa göre

içine düşülen en büyük yanılgı vücut geliştirmede karbohidratın aşırı yarar sağladığıdır.

Karbohidratı neden tüketiriz?

Karbohidratı tüketme nedenimiz idman esnasında enerji harcanmasıdır. Eğer çok yogun bir çalışma yaşantınız yoksa tüketilen karbohidrat sizlere yağ olarak geri döner.

Sadece spor salonu olarak dusunmeyın

mesela bir bilgisayarcı ve bir inşaat işçisi aynı orandamı karbohidrat alıcak?

üstelik bir şeyi daha göz ardı etmeyelim yüksek karbohidratlı beslenme vücut definasyonunuda alıp götürecektir.

Sadece metabolizması aşırı hızlı kişilerde karbohidratın yağlanma yapmadığı görülmüştür ancak bu kişilerdede vücudun su tuttugu görülmektedir sonuç kaybolan definasyon.

bir çok sporcuyu gözlemlediğimde kendim dahi daha önce dustugum hataların baslıca sebebi mevcut kas liflerinin aşırı derecede su tutulması ve biraz yağlanma sebebiyle gözükmemesi şeklinde olmuştur.

Eğer bu gun spor salonunda aynaya baktıgınızda damarlarınız gözükmeyecek kadar yağlı ve su tutmuşssa vücudunuz bir yerlerde yanlışlık yapıyorsunuz demektir.

vücudun su tutmasını anlarım, ama eğer yağlanıyorsak bu durumda alacağimiz ölçülerde 3-4 cm lik oynamalar olacaktır.

Bunların hepsinin karbohidrat tüketimi ile ilişkisi vardır.

Yani bende karbohidrata karşı değilim ancak yağ tüketimi ve karbohidrat tüketiminin eşit olması konunu anlatmak istiyorum burada.

gunluk 300-400 gr karboridrat yerıne

150-200 gr karbohidrat ve 100 gr kadar yağ tuketımı yapmak çok daha mantıklı ve akılcı gozukmektedir.

vücut geliştirme sporunda kas liflerinin büyümesi için eskiden önerilen yüzde 20 vücut yağına ulaşılması ve bulk dönemdi.

Ancak şu an görülüyorki gunluk tüketimizi biraz arttirmamız yüzde 10 oranında yeterli olmaktadır.

Minimal yağlanma ve su tutulması seklinde bu işi yapmalıyız.

Bir çok sporcu yanlış beslenme konusu yüzünden Kür mantığı ile hareket eder.

oysa gunluk alınan 80-100 gr arası yağ ve 150 - 200 gr karbohidrat enerji ihtiyacımızı yeterince karsılar.

Eğer ileri seviye bir vücutcu isek bu miktarlar tabiki arttirilmalidir.

Ancak yeni dönem içerisinde ileri seviye vücutcuların bile beslenmelerinde cok büyük farklılıklar gözükmektedir.

Bizler asla kendımızı ileri seviye vücutcular ile kıyaslamamalıyız. 1.5 senelik bir sporcu sizce 15 yıllık bir sporcu gibi beslenebilirmi?

Yani burada mantıklı olarak hareket etmeliyiz.

Sene 2010 ve bizler 1970 ler mantıgı ile hareket edemeyiz. saygılar.

Son düzenleme:
Bu diyette bulk da olunur tabi sırf protein alarakda bulk olunur amaç bulk olmaksa her türlü bulk olunur ama kimse ketojen diyet yapan birinin performansıyla normal beslenen birinin performansını kıyaslayamaz bulk olacaksında karbo aldığın gibi verimli idman yapabilecekmisin kasları maximum seviyede uyarabilecekmisin?

OkuyomBenYaa denedin mi hiç bulk olmayı ketojenle sana ilk önce onu sorayım ? Hangi mantıkla yapıldığını biliyor musun ? Eğer yaptıysan ondan sonra konuyla ilgili tartışalım.

Ozaman patates gayet güzel ve masum bir karbonhidrat kaynağı haksızmıyım ? ( şeker ve nişasta çok ama sıkıntı yaratcak derecede olduğunu düşünmüyorum )

Tabiki patates güzel bir kaynak bunun yanında ülkemizde pek bulunmayan kırmızı patates olacak.

Kırmızı patates oldukça besleyicidir.

Her karbohidrat kaynağında oldugu gibi bunuda abartırsak sonuçta definasyon kaybolur.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:30 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:21 ----------

OkuyomBenYaa denedin mi hiç bulk olmayı ketojenle sana ilk önce onu sorayım ? Eğer yaptıysan ondan sonra konuyla ilgili tartışalım.

evet ben denedim, karbohidrat yada yağ enerji enerjidir. Vücudumuz kendi glikozunu kendide sentezler olayı hala anlayamamış arkadaşlarımız var.

Şimdi bu sitede karbohidrat tüketin ibaresi yerine yağlı beslenin ibaresi olsaydı hangimiz karbohidrat tüketirdi mesela spor salonunda hocanız size yağı arttirin deseydi.

bu iş biraz psikoloji işidir. Zaten siz karbohidratsız olmaz diye kafanızda kurduysanız bu iş bitmiştir.

Oysa bu spor bilimsel bir spordur ve her gun her yenilik güncellenir.

Bundan 50 yıl önce ve 30 yıl önce yumurtayı insanlar korkarak tüketiyorlardı.

Ketojen diyet esnasında gunde 12 tam yumurta yiyordum ve kırmızı et.

Kolesterol aşırı yükselmiştir diye dusunuerek doktora gittim ve gerekli testleri yaptık.

inanmayacaksınız ama HDL seviyesi 100 mg/dl civarındaydı. Trigliserid oranı ise 140mg/dl civarındaydı.

Yani olması gereken değerlerden daha düşük oldugunu ispatlayacak raporlar elimde duruyor.

Neyse ben cevap gelmeden konuyu açıklıyayım. Ketojen diyetle bulk olmak cidden pekte kolay değildir. Kolay olmamasının tek nedeni mental olarak insanı değişik bir boyuta sürüklemesidir. Bu ne demek derseniz. Uzun yıllar makarna,pilav ve bilimim basit ve kompleks karbonhidratla beslenmiş biri bir süre sonra sıkılabiliyor. Bu arada 3 hafta kadar ckd ile bulk yaptım. 3750 kalori aldım. Haftada bana 1 kilo kazandırıyordu. Haftada ayrıca 2 gün belirleyip carb up yaptım. İlk hafta enerji seviyesi evet düşük ama 2. haftadan itibaren zaten kısa ve hızlı olması gereken antremanların hepsinde maksimumunu verebiliyorsun. Ama dediğim gibi bu şekilde bulk olmak herkesin yapmayı isteyeceği bir durum değil.

Ayrıca her şekilde tabii ki bulk olunur. Bunda kimsenin şüphesi yok. Bulk ketonun özelliği yağlanmadan ya da minimum şekilde yağlanıp kas kilosu almak.

Ayrıca nedir bu herkesin dengeli besleniyorum ben mantığı. Bu diyet tamamen dengeli ve yararlıdır. İsteyene bütün yapılan araştırmaları tek tek buraya koyabilirim. Uzun dönemde yan etkilerinin olmadığından tutun, cinsel hayatın üzerindeki olumlu etkileri, kötü kolestrol bla bla bla üzerindeki olumlu milyonlarca faydası var. Tam 12 senedir araştırma yapıllıyor bu diyet üzerinde.

Neyse ben cevap gelmeden konuyu açıklıyayım. Ketojen diyetle bulk olmak cidden pekte kolay değildir. Kolay olmamasının tek nedeni mental olarak insanı değişik bir boyuta sürüklemesidir. Bu ne demek derseniz. Uzun yıllar makarna,pilav ve bilimim basit ve kompleks karbonhidratla beslenmiş biri bir süre sonra sıkılabiliyor. Bu arada 3 hafta kadar ckd ile bulk yaptım. 3750 kalori aldım. Haftada bana 1 kilo kazandırıyordu. Haftada ayrıca 2 gün belirleyip carb up yaptım. İlk hafta enerji seviyesi evet düşük ama 2. haftadan itibaren zaten kısa ve hızlı olması gereken antremanların hepsinde maksimumunu verebiliyorsun. Ama dediğim gibi bu şekilde bulk olmak herkesin yapmayı isteyeceği bir durum değil.

Ayrıca her şekilde tabii ki bulk olunur. Bunda kimsenin şüphesi yok. Bulk ketonun özelliği yağlanmadan ya da minimum şekilde yağlanıp kas kilosu almak.

Ayrıca nedir bu herkesin dengeli besleniyorum ben mantığı. Bu diyet tamamen dengeli ve yararlıdır. İsteyene bütün yapılan araştırmaları tek tek buraya koyabilirim. Uzun dönemde yan etkilerinin olmadığından tutun, cinsel hayatın üzerindeki olumlu etkileri, kötü kolestrol bla bla bla üzerindeki olumlu milyonlarca faydası var. Tam 12 senedir araştırma yapıllıyor bu diyet üzerinde.

Kan sekeri üzerine olumlu etkisinide katalım. yani insulin sürekli dengede duruyor artan glukagon sayesindedir buda.

keto diyet ile bulk olmak zor olmasının sebebi modern hayattır. Eğer işiniz ağır değilse ve sakinseniz çokta zor olmaz gerçekten.

ağir çalişma ortamlarinda keto diyet yapmakta zordur.

Ayrıca insulini önemseyen insanların büyük bir çoğunluğuda glukagon hormonunu önemsemez.

Oysa glukagon ve insulin birbiri ile orantılı çalışır.

size soyle soyleyeyim 2 aydir bu dietteyim sabah hiit kardiomdan sonra yarim salkim uzum aliyorum yiyorum ustune protein aliyorum

ve gun icinde yesil sebzeleri cig olarak tuketiyorum

baska aldigim karbo yok sogan sarimsak hergun aliyorum

badem ceviz findikta da karbo biraz var daha unutkanlik cekmedim

ustune kendimi daha zinde hissediyorum

size soyle soyleyeyim 2 aydir bu dietteyim sabah hiit kardiomdan sonra yarim salkim uzum aliyorum yiyorum ustune protein aliyorum

ve gun icinde yesil sebzeleri cig olarak tuketiyorum

baska aldigim karbo yok sogan sarimsak hergun aliyorum

badem ceviz findikta da karbo biraz var daha unutkanlik cekmedim

ustune kendimi daha zinde hissediyorum

Vücuduna glikoz sokuyorsun.

Bütün besinlerin içeriklerinde eser miktardada olsa protein yağ ve karbohidrat vardır. besinler birbirlerinden ayrılamaz. Ancak bazı besinlerde yağ fazla iken bazısında protein fazladır ve bazısında ise karbohidrat.

Soğan ve sarmisak tuketimi iyi birşey mumkunse arttır çoban salata ile beraber. Böylece mineral ve vitamin ihtiyacını bağarsaklarının çalişmasını sağlamış olursun. Lifli sebzeleri arttir.

ancak yaptıgın bir ketojenik diyet sayılmaz.

Proteini arttirican mesela 5 tam yumurta gibi yada 10 tane beyaz gibi. Yağı ile beraber, karbohidratıda 30 gr aşağı dusurecen gunluk onun yerine yağı arttirican.

glikoz beyninin iyi çalişmasını sağlar zaten, çünkü direk beyin yakıtıdır.

Son düzenleme:
Herkesin ketonlara verdiği tepki farklıdır. Kimi 10 gram alarak ketosisin dışına çıkar kimi 100 gram alınca anca çıkar. 100 gram alarak ketosis dışına çıkanlar tabii daha şanslıdır. Bu arada ketosisin dışına çıkmak demek tamamen yağ yakma durumundan çıktın demek değildir. Örneğin kişi 2-3 saat kadar vücut enerjisini yağlardan karşılama seviyesinden çıkmıştır sadece.

Bu arada beyin glükoza ihtiyaç duyar fakat 0 karbonhidrat bile yeseniz hatta ve hatta total starvation yani açlık sınırında bile yemek yeseniz vücut glükozu proteinden karşılar. Zaten ilk hafta ketosis durumuna geçerken yaşadığınız o baş ağrısı kendini acayip hissi bununla ilgilidir. Aşşağıdaki resimden ne kadar karb almanız gerektiği açıkça belirtilmiştir. Ayrıca aşşağıdaki linkten bu konunun babası Lyle Mc Donaldın güzel bir yazısı var.

zx1loo.jpg

http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/how-many-carbohydrates-do-you-need.html

her ogun lifli sebze yiyorum sogan cok seviyorum sarimsak yatarken 5 tane yiyorum

ben sizler kadar kalori tuketmedigim icin kismak zorunda kaliyorum 160 dan 94 e dustum ve daha kardiyo ile zayiflamaya calisiyorum

bunda da kendime bu dieti sectim herogun yag ve protein bolca aliyorum tereyagini kasikla yedigim bile oluyor

belim 103 cm den 96 ya dustu sanirim buda iyi yolda oldugumu gosteriyor

Heldic bence yanlış yola girdiğin zaman ölçüler ve tartı ilk olarak kendini belli edecektir .

Arnold omega 3 balık yağlarını yağ yakımı için bir nevi cla olarak kullanıyordu. Birçok prof ise vasilatör etkisi için 5 gram kadar antrenman öncesi saf zeytinyağ alıyor.

Badem fındık fıstık ise 100 gramında 600-700 kaloriyi gören besinler bu rakamlar çok yüksek.

Son düzenleme:
1 gr sabah 1 gr aksam balik yagi aliyorum belim incelmeyi ve tarti kaybi durursa yaptigim dieti gozden geciririm

zaten vücut sinyali verir ama heldic zaten sen böyle bir diyet uygulayabiliyorsan senin bel çevren her türlü düşer zaten kafaya koymuşsun sen yani cok iyi bir irade işi bu keto diyet :)

yorumların hepsi bir açıdan dogru. ben sadece hepsine kısmen katılmakla birlikte sunu anlatmak istiyorum. bir sporcu butun besinlerden belirli oranlarda almalıdır. yagdan korkmayın dogru miktarda tukettikce aynı sekilde karb.lar yada baska besinler. hepsinden belirli oranlarda tuketmek sarttır. yag olarak tavsiyem zeytinyagı. karb. gercektende dikkatle ve belirli oranlarda tuketilmeli. aksam yatmadan once alınmamalı. kahvaltıda sadece karb. + protein alınmalı. sonrali ogunlerde taaki idmana kadar belirli miktarlarda yag alınabilir. bilhassa idmandan 2saat onceki ara ogunumuzde haslanmıs makarna + az zeytinyaglı salata harika bir karb. ve dolayısıyla enerji kaynagı olacaktır. bunların yanındada etten ziyade yumurta beyazı tuketin cunku hızla sindirilir ve emilir. 2 saat sonra idman için butun elementler elimizde hazır olacaktır.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:11 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:01 ----------

arkadaslar bu arada badem fındık vs. hakkındaki yorumlarıda okudum bunların içindede ozellikle kalbi olumlu yonde etkileyen yaglar vardır. bunlarda gunde 50gr. kadar kesin tuketmeliyiz. benim favorim cevizdir. milliyet gazetesinde bilhassa sabah alına kavrulmamıs yer fıstıgının libidoyu arttırıcı ozelliğ*inden bahsediyorlardı. ve bu arastırma pozitif. yagda cozunebilen bazı vitaminleride unutmamak lazım. e ve k vit. bunlara ornektir. en onemliside e vit. cunku bu cinsel aktiviteleri birinci sırada duzenleyen vitamindir. omega bakımından zengin balık yagları keza oyle. yani yağları uygun olculerde diyetinize alın arkadaslar .cunku bunlarda gereklidir unutmayın.

Karbonhidratın akşam alınmamasıyla ilgili benim bildiğim bilimsel bir bilgi yok. Yani bu da bence bir mit. Eğer karbonhidrat aldığınız bir beslenme şekliniz varsa bunu gece 12 de bile alabilirsiniz. İşin mantığı giren kalori çıkan kalori. Bu kadar basit aslında diğer detaylar inanın düşündüğünüz kadar etkili değil. Örnek 2500 kalori alıyorsunuz bu sizin kilonuzu sabit değerde tutan bir kalori miktarı diyelim. 2500 kalori içinde karbonhidrat olarak 250 gram karb almış olalım. Bunun da 100 gramını kahvaltıda 50 sini öğlen kalan 100 gram kısmını akşam 21.00-24.00 arası yemenin sakıncası yoktur. Çünkü total kalori 2500 olarak alınmıştır ve bu kalori miktarı kilo koruma kalorisidir. Vücut proporsiyon ayırmaz. Yani total makroya bakar. 2500 alınmış mı alınmış. Sorun yok devam der.

yag ve protein seviyesi yuksek dietlerde tukettiginizden fazla alsanızda vucud yaglanmaya gitmiyor insilün seviyesi yuzunden buda dietin cok buyuk bir artısı

Karbonhidratın akşam alınmamasıyla ilgili benim bildiğim bilimsel bir bilgi yok. Yani bu da bence bir mit. Eğer karbonhidrat aldığınız bir beslenme şekliniz varsa bunu gece 12 de bile alabilirsiniz. İşin mantığı giren kalori çıkan kalori. Bu kadar basit aslında diğer detaylar inanın düşündüğünüz kadar etkili değil. Örnek 2500 kalori alıyorsunuz bu sizin kilonuzu sabit değerde tutan bir kalori miktarı diyelim. 2500 kalori içinde karbonhidrat olarak 250 gram karb almış olalım. Bunun da 100 gramını kahvaltıda 50 sini öğlen kalan 100 gram kısmını akşam 21.00-24.00 arası yemenin sakıncası yoktur. Çünkü total kalori 2500 olarak alınmıştır ve bu kalori miktarı kilo koruma kalorisidir. Vücut proporsiyon ayırmaz. Yani total makroya bakar. 2500 alınmış mı alınmış. Sorun yok devam der.

üstad şöyle bir durum var, kesinlikle. insulini arttirmak bence bir kabus gibidir. Bir defa kan şekeri yükseldiğinde tekrar geri düşer glukagon sayesinde. Ancak glukagon pek bilinen bir hormon değildir.

ancak şunuda söyliyim glikoz toleransı yüksek karbohidrat alımı yapıyorsak eğer buda insulini tavan yaptırıcak hücreler doyuma ulaşınca ve glikoz içlerine girmemeye başladığında buda bize yağlanma olarak dönecektir.

Yavaş sindirilen karbohidratlara sözüm yok ancak onlarında işlenmemiş olması lazım.

Kepekli pirinç ve Tam yulaf ezmesi gibi. yüzde90 posasıyla. ama malesef ülkemizde buda yok.

okudugum butun makalelerde işlenmiş gıdaların tonla zararı oldugunu görüyorum.

Açıkçası şekerden korkuyorum yağlanmak için değil sadece kendinizi bir gün diyabet oldugunuzu dusunursenız ne demek istediğimi anlarsınız.

bu uyarı hepimiz için geçerli

diyabeti engellemenin en iyi yolu kan şekerimizi kontrol altına alacak besinler tüketmemiz.

ayrıca gece yatmadan önce tam yağlı süt içtiğimde ertesi gün kan şekerimde oynama olmadıgını görüyorum.

şekerimi ölçen bir cihaz var elimde çok sağlikli olmama rağmen kendı çapımda yaptıgım denemelerde masum görünen mısır gevreklerinin bile kan şekerini inanılmaz oranda arttirdiğini söyleyebilirim.

ayrıca 1 gr seker 17 kilojul enerji verirken 1gr tnt 4.3 gr kilojul veriyor. oldukça dikkatli tüketilmesi gereken birşey varsa o da şekerdir. en azindan basitlerinden ve orta hallilerinden mumkun mertebe uzak durucaz.

tatli yada şeker yemediğiniz 1 gun bile sizin için kardır.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:48 ----------

yag ve protein seviyesi yuksek dietlerde tukettiginizden fazla alsanızda vucud yaglanmaya gitmiyor insilün seviyesi yuzunden buda dietin cok buyuk bir artısı

Atladıgın noktalardan biri neydi? özellikle sebzeler ve meyvelerde diyetimiz de mutlaka olmalı.

özellikle sebzeleri arttiricaz sarmısak soğan ve limon ile beraber.

Sarmısak çok önemli tabiki.

Canınız çok sıkıldıgında meyva iyi bir çözüm size avokado kivi elma portakal nar gibi meyvaları öneririm.

Son düzenleme:
yazılarınızın neredeyse hepsini okudum kafam karışmadı da diil hani.. ancak sunu söylicem ben şu kadar kalori alcam dedigimden beri herşey dengeli olarak seyrediyor, bi süredir yediklerimin kalori protein karbonhidrat yağ değerlerini yazıyorum, istesemde istemesemde kalori şurda kalacak dediğim zaman genelde sonuç (%55karbon-30protein-15yağ) civarında kalıyor.. birinden birini kısmak pek mümkün olmuyor.. birinden birini az yada fazla alınca biyerde hesap hatası oluyor kalori tutmuyor.. farkına vardığım hesap tutmaya başladıgımdan beri karbonhidratlar dengeyi kuran besinler oluyor, yağ ve proteini karbonhidratlarla desteklemek gerekiyor hesaptan anladıgım kadarıyla.. bilimsel araştırmaları takip ediyorum tavsiye edilen yukarıdaki oran bütün kaynaklarda aynı, yaptıgınız iş güç eylem ne olursa olsun vucut geliştirme sporuda dahil 55karb 30protein 15yağ. proteini cok fazla alim yada yağ çok olsun yada karbonlar cok olsun dedigimiz zaman sizin yukarıda bahsettikleriniz meydana geliyor ve metobolizma bozuluyor.. kendimden bahsettim daha cok yazdıklarımda ancak bu oranı tutturdugumdan beri hersey gayet yolunda..
örnek olarak dünkü verilerimi verecegim almam gereken kalori 3100-3400 aldıgım kalori 3286 almam gereken protein 117-127 aldıgım 124 almam gereken karb. 428-467 aldıgım 450 almam gereken yağ 103-113 aldığım 91.. et yiyince yaklaşık 10 civarı yükseliyor tavukta balıkta o seviyelerde.. meyve sebze et-süt ürünleri işlenmiş gıda olarak bi tahinle pekmez var oda organikmiş ne kadar doğru bilemem, bi zararınıda görmedim henüz kuvvet veriyor..
bi anket yapılırsa benim oyum herşeyin bence dengeli tüketilmesi gerek.. hiç bişiden kısmamak lazım belli bi protein ve kaloriyi tutturmamız gerektiginde.. abur cubur tatlı şeker vs cızzzzzz bi fayda gelirse topragın değdiğinden gelir diye görüşüm, insanoğlunun sağlık dengesini metalin plastigin değdiği medeniyet dedikleri teknoloji bozmuştur, bu batılılar dünyaya kötülükten başka bişi vermedi, gerçi onlarda olmasa nerde yapıcaktık bu işi bu hesabı, cem yılmazında dedigi gibi batının iyi yanlarını al gerisini salla
saygılar...

Back
Yukarı