Achilles
bu diette bana katkıların icin cok tesekkur ederim
Karbohidratta hayatımızın vazgeçilmezi arasındadır. Tabiki ketojenik diyet yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim.
Testosteron seviyeniz doğal yoldan oldukça artiyor hatta vücuttaki tutulan fazla su atılıyor ve yavas yavas yağlarda yanmaya basliyor.
Ancak karbohidratın insan hayatında bu kadar önemli yere sahip olmasının sebebi zaten sinirlerdir.
Şu sistemde her gun sinirlenmeyen bir adam dahi olamaz cunku coğumuz stress ile karşı karşıyayız. Özellikle ülkemiz stres açısından son derece uygun bir ülke.
Karbohidrat stresi azaltir seratonini arttirir. Böylece strese çok kolay karşı koyarız.
Ancak rafine gıdalardan uzak durmalıyız. Bunun kuralı budur.
Karbohidrat deyince aklınıza ne geliyor mesela? su an aklıma gelen makarna ekmek pasta çörek börek bunlar. Ama neden bunlar? çünkü bunlar annelerimizin bizi yetiştirmesinde büyük rol oynadı.
Karbohidrat için alınacak en iyi kaynaklar tropikal meyveler ve sebze ve meyvelerdir.
Testosteron dedik mesela, Bu hormonu zirveye çıkaran diyetin başındaki atkins ve ketojenik diyet taş devri diyeti stress içeren bir ortamda çalışan kişilerde özellikle çalışma ortamında baskı ve stress mevcutsa testosteronun aşırı yükselmesi ve sinir sisteminin faal durumda olması kişiyi psikolojik açıdan sorunlara iter.
çok uzun yıllar önce yaşayan yerli kabilelere baktıgımızda neden bu kadar vahşi olduklarını görürürüz.
Çünkü bazı besinler ve teknolojinin zayıf olması insanlara kan dökmeleri için uyarıyordu.
Bunun ana sebeblerinden biri vahşi yaşam koşullarının insanların testosteron gibi aşırı derecede aktif hormonlarının onlara dusunme fırsatını dahi vermesını engellemesidir.
Kısacası beyin glikozdan beslenmektedir, kısacası vücudumuz mevcut glikozu yada glikojeni sabah saatlerinde keto diyetle üretmesi 2-3 saat zaman almaktadır.
Sadece insan beyni vücudumuza aldıgımız enerjinin yüzde 45 gibi büyük bir kısmını kullanır ve bu glikoz olmak zorundadır.
Bu diyet yapıldıgı dönem içerisinde özellikle hayat felsefesi haline getirilecekse kesinlikl 2-3 gunluk periyotlarda glikoz takviyesi olmalıdır.
Eğer beyinsel faaliyetlerinizde düşme olmasını istemiyorsanız glikoz almak zorundasınız.
Früktoz ben açıkçası tavsiye etmem, fruktoz glikoza göre trigliserid seviyelerini daha fazla arttiracaktır ve insulin direncinde daha büyük bir artış yapacaktır.
Ancak glikoz beyin yakıtıdır. Cok dusuk oranlarda alındıgı vakit bile beynimiz rahatlar.
Ketojen diyette ana husus nedir? Protein ve yağ kullamınına nazaran gunde en az 1 tane muz 1 tane elma 1tane limon Soğan ve sarmısak tüketimine önem vermenizdir.
Mevsim sebzeleri Salatalarınıda mutlaka menünüzde olmasını öneririm.
Kolesterol konusuna gelirsek kolesterol zaten vücutta sentez edilen bir madde. Siz vücudunuza hiç kolesterol almasanız dahi vücudunuz kolesterolü sentez eder.
Tabiki modern tıp doktorları eğer bu sistemde bu insanların yaşama şekillerini destekliyor beslenme konusunda birşeyler yapmıyorlarsa şu anda büyük bir suç işliyorlardır. Çünkü gelişen hazır gıda sektörüne destek dahi vermektedirler ve insanları bu gıdaların zararları konusunda uyarmamaktadırlar.
Bu gun çeşitli gıdaların alınarak işlemlerden geçirilmesi ve insanlara bu gıdaların zararları hakkında bilgi verilmemesi ayrıca bir saçmalıktır.
Yediğimiz beyaz ekmekten tutunda beyaz makarna ve beyaz pirince kadar hepsi işlemlerden geçirilmektedir.
Ancak şöyle bir durum vardır tahıl ürünü tarladan koptuğu anda, değirmende öğütülür ve hiç bir işlem geçirilmeden öylece paketlenirse işte o zaman siz o ürünün güvenirliği konusuna guvenebilirsiniz.
Modern zamanlarda 100-200 sene sonra insanlar daha kötü durumlara gidecektir.
size bir kaç örnek vermek istiyorum.
Bu gunku ürünlerin tarihi hakkında.
Sümerliler Arpa ekilmesi ve biranın icadı M.Ö 10.000 yılları
Hindistan ve güney asya Pirinç M.Ö 3000 yılları
Buğday ve makarna bulunması M.0 1 inci 100 yıl Roma Çin Mezopotamya medeniyetleri.
Kakao maddesi Aztek Medeniyeti
Şimdi bu besinlerin bulunuşuna baktıgımızda asla şunu garanti edemessiniz
10000 sene önce 2000 sene önce üretilen besinler şu anda üretilen besinlerin kalitesindedir.
işte Bunun sebebi teknolojidir.
Bu gun besinlerin kalitesini artiracak bazı öneriler mevcuttur ancak modern insan damak zevki denen bir şeyi keşfettiğinden dolayı beslenme konusunda çok kolay bir şekilde bilerek ve isteyerek hata yapmaktadır.
saygılar.