Ektomorf yapıya sahip olmanın yarattığı acı

güzel yazı nostalji oldu valla spora başladığım zaman 65 kiloydum 1.87 boy ne çektim zayıflıktan çoookk dediler hocalar bana heveslenme senden iri vücut çıkmaz senden bişey çıkmaz uzun ve zayıfsın dolman çok çok zor diye şimdi 105kgyim olmaz diye bişey yok istersen sabredersen öle bir oluyorki valla...

Merhaba arkadaşlar, öncelikle güzel bir konu. Bir aydır salona gidiyorum. Vücut tipimden tam emin olmasam bile gerek bu sitede gerek internette yaptığım araştırmalar bana "ektomorf" olduğumu söylüyor. Boyum 1.84 kilom 66. Sormak istediğim şey şu, bu vücut tipi için her yerde yazan "max. ağırlık, az tekrar" olayını spora başlayalı 1,1.5 ay olan birisi olarak uygulamalı mıyım ?

Ben 19 yaşındayım. 1.67 boyunda 53 kiloyum. Haliyle küçük gösteriyorum, buda canımı sıkıyor. Bacaklarım iyi fakat üst vücudum zayıf. Yağım yok denecek kadar az. Yaz tatili bitene kadar bi spor salonuna gitmeyi düşünüyorum sonrada evde barfixs şınav vs dumbbell ile devam etmek. Nasipse uniye gidicem çünkü. Fakat zayıf olduğum için Fitness yada Bodynin bi yararı olur mu bilmiyorum. Etrafımda bu konudan anlayan kimse yok malesef. Derdim çok belirgin kaslarımın olması değil. Giydiklerimin üstümde bol, emanet gibi durmaması, hafifçede yapılı durmak. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hayırlı günler..

Ben 20 yaşındayım şu zamana kadar hiç spor yapmadım hep bilgisayar başındaydım günde 1-2 öğün yiyordum sigarada kullanıyorum uyku düzenim zaten yok. kendi kendime hep yesemde kilo almıyorum diyordum ama farkına vardımki yemediğim için almıyormuşum. ben hangi vücut yapısına sahip olduğum konusunda pek emin değilim.boyum 1.80 daha düne kadar 60 kiloydum ve bi anda 67 kilo oluverdim hep prigles cips kola jelibon :) obu şu saçma sapan beslenerek pc başında ama aldığım kilo hep göbeğe gitti. omuzumun dar olduğunu düşünüyrm ama çevremdekiler normal olduğunu söylüyor kafam büyük acaba ondanmı diye düşünüyorum :) şimdi spora başladım ve fotoğrafını attım. ben nasıl bi vücut yapısına sahibim acaba diye soruyorum arkadaşlar?[DOUBLEPOST=1406568588][/DOUBLEPOST]
Ektomorf yapıya sahip olmanın yarrattığı acı

Ektomorf yapıya sahip olmanın yarrattığı acıyı sadece bizler biliriz.. Annelerinizden oglum yemek yebi deri bir kemik kaldın, Kızlardan Çok zayıfsın ya kız gibisin narisin bu çok hoş (sie) xD gibi kelimeleri duymaktan, Erkek arkadaşlarınızdan Lan vursam ölürsün kuş gibisin olum yemek ye biraz ölücen gibi laflar söylemelerinden artık gına mı geldi ?
Magazaya girip hemen XS tshirtlerimi arıyor gözleriniz ? Giydiniz pantolonlar belde durmuyor hiç bir şekilde üzerine yakışmıyor mu ? Aynaya baktığınızda elbiselerin bize diyilde, bizim elbiselere yakışmadığımızı çok çok iyi biliyoruz ancak bunu su yüzüne çıkarmaya, yüzümüze çarpmaya,kendimizle dertleşmeye bile çekiniriyoruz.. Lan ne bu halim demekten bile kaçınıyoruz. Moralimizi yüksekte tutup suçu elbiselere atıyoruz değil mi? Günde bir ögün yemekle hayatımızı sürdürebiliyoruz. SU içme sıklığı gibi bir derdimiz yok.. 2 / 3 günde bir tuvalete gidiyoruz.. OH be ne rahat.. Üzerine birde sigara içiyorsak vede Bilgisayar alışkanlığımız varsa ohhh misss gibi arkadaş.
Vucudu güzel biri görünce görmemezlikten geliriz yada dahada iyi bir vucuda sahipse bok atarız ve böylece egomuzu belli bi seviyede tutmuş oluruz.. Birde iş hayatımız varsa aman yarrabbim... Koştur yemek yemeye vakit bulama yada abur cuburlarla karnını doyur ayak üstü yemek yemeler
Felan filanlar insanların arasında çubuk kraker gibi dolaşmalar nekadar acı ve mutsuz bir durum...

Biz yıllarca bu halimizi Benim yapım böyle allah vergisi diyerek geçiştirdik. Ne kadar yesemde kilo alamıyorum (hassi....) Kimi kandırıyorsun sen birader.. Hangi zamanda hangi sürede neler yedin nekadar yedin açıkla deseler ımmm emmm eöööö diyip kalırız...İnsanların hayata bakış açısını
inan değiştirebiliyoruz.. Lan mehmet tüy gibi ag vursan geberir gider. ALLAHtan bizim kilomuz yerinde diyerek bizim sayemizde şükreder bizde bu sevaba vesile olmuş oluruz...İnsanların Göz zevkini bozarız.. Fotograf çekinmeye çekiniriz değil mi ? En sevdiğimiz mevsim kış.. Çek montu üstüne giy pantolunun altına pijamaları yuppiii kendine güvenin gelsin Şişersin böyle kendine güvenin gelir artık kızları kesmeye başlarsın.. Ulan yaz geldimi hadi çıkalım sahile ... Voleybol için file direği olarak kullanılmak isteniriz biliyorum biliyorum Söylemenize gerek.. . (Kız mevzulara girmeyim epey uzun sürer)

Arkadaşlar Şu hayatta En önemli şey insanın kendi canıdır, sağlıgıdır.. Bir kere geliriz dünyaya bu cana sahip çıkmak gerekir.Yediğimize,içtiğimize Önem göstermek lazım.. BElli bir amaçlar yüzünden kendimizi unutmaya gerek yok.. Kendi hayatın İçin ne yapıyorsun ? ''Çalışıyorum'' ''Geziyorum''
''Egleniyorum'' - Tmm kabul Sağlıgın sıhhatin için vucudun için, ne yapıyorsun..Miden,bagırsakların,böbreklerin için ne yapıyorsun ?
Kendimiz için Birşey yapıyorsak bunlar zevkten,egodan,keyiften ibaret olmaması gerekiyor..Sadece Ruhu rahatlatmak diyil bedenine rahatlatmak, huzura kavuşturmak gerekir.

Yukarıdaki anlattıklarımı okuduğunda lan beni anlatmış bu adam, bende böyleyim diyorsan ........
Korkma hiç bir şey için geç diyil, herşey düzelicek yeterki kendine sahip çık kendin için bir şeyler yapaya gerçekten karar ver...

Ektomorf yapıya sahipsen ve bodybuilding başladıysan doğru yoldasın dewam et..(Başka çaren yok zaten) Kilo alamıyorsun, vucudun yağ tutmuyor (bazı ektoların yapısı yaglanmaya msyt olabiliyor) Kilo alman sadece kas kütlesiyle mümkün...Bogazından yemek geçmiyor... Miden alınan besinlere küfredip onları dışlıyor mu .. Moralini bozma herşey düzelicek... Boyun var ama ince bir kavak agacı gibimisin ? yada kısasın zayfısın beyzbol sopası gibimisin ? Moralini bozma Herşey düzelicek..

Ektomorflar Bodye başladınız sıkıntılı bi dönem sizi bekliyor demeyeceğim.. Çünkü yapınız itibariyle ilk 2 3 ay gözle görülür gelişim bu egonuzu tavan yapmaya yeticek.Vucut yapınızı ve yagsızlıgın sebebıyle vucut hatlarınız ben burdayım demeye başlıyacak.Zaten doğuştan Sixpackler zayıflıkta dolayı gözüküyor onda sıkıntı yok..İnsanlarla kaynaşmaya başlıcaksınız supplement denilen o şeyi keşfedeceksiniz, araştıracaksınız... Ve çabuk dahada hızlı bir şekilde ilerlemek için bende alıcam bende alıcam diye tutturmaya başlıcaksınız her gece rüyanıza girecek .. . Aman sakın ha 6 7 aydan önce kesınlıkle kullanmayın..Helekı yeterlı beslenmıyorsanız hiç kullanmayın idmana bile gelmeyin...
Supplement ek besin takviyesir. İyi bir beslenmenin yanında faydasını görürsünüz ama erkenden alacagınız ve beslenmeyi oturtamadığınız zamanlarda su niyetine içer paranızı çöpe atmış olursunuz yazık günah be arkadaşım.. 2 3 ay sonra gelısme duracaktır ektolarım.. ileri adım atmak için beslenmeyi çok ıyı bır sekılde oturtmaya baslamanız gerekıyor.. 3 ay kazandıgınız kilo,hacim 2 günlük hastalıkta anında gidebilir kendinize iyi bakmanız gerekiyor.. Ektoların bu sıkıntısı var hastalandığında, beslenme düzenini bozdugunda çok çabuk kilo kaybı yaşamaktatır... En önemli Kurtarıcınız herzaman Beslenme olacaktır ve ağır idmanlar... Ektomorfların kilo alabilmesi hacim kazanabilmesi için kesinlikle düzeni bozmamak, sabretmesini öğrenmesi gerekiyor.. Haftanın 5 günü mükemmel bir şekilde Besleniyorsun ama hafta sonu2 gün iş geregi vs gereği beslenemiyorsun bu bile 5 günlük emeği çöpe bile atabilir. Sakın ama Sakın o 2 günde idman yapayım deme.. Yeterli beslenmediğiniz günler idmana gitmek, geriye adım atmak demektir...
Midenizi zorlamayın ilk zamanlar oda bu duruma şaşıracaktır.. Ögün sıklığınızı arttırın mideniz zamanla genişlicek anneniz yeter yavrum yemeek yapmaktan bıktım sana dediğini yakında duymaya başlıcaksın merak etme... BEslenme programı hakkında birşey söylemeyeceğim..
Bodyforumtr Sitesinde bilgi mevcut elbette işinizi görür.. Ama düzeni bozmayın 1 ögünü bile atlamayın günde 5 6 ögün yemeğe gayret edin... Öğünü Atladğınız zaman günah işlemiş sayın kendinizi ve günah çıkarmak için besinlerden af dileyin telafi edin...

Biliyorsunuz idmanlarınız ağır geçmesi gerekiyor ama ne kadar ağır?Ağırlık attırarak çalışmalıyız.En son sette en fazla 6 tekrar yapabilceğin agırlık olması gerekiyor ama bu 6 tekrarı yaparken dırsek,kol,bacak,omuz,bel bölgelerden kuvvet almayın en çok burda hata yapılıyor.Hareketlerden çalmayın..Kendinizi kandırmayın... Aynada Kendinizi incelemeyin sakın... Çalışırken gezerken bol elbiseler giyin..Geliştiğinizi içinizde hissedin..Böylece Psikolojik olarak kendinizi iyi hisseder ,rahatlar horman seviyeni yüksektlerde tutmuş olursunuz.. Başkalarının helekı body veya baska sporlalarla ugrasmayan kısılerın elestırılerıne pek kulak asmayın tınlamayın.
Ektomorflarım bellı bır düzenden sonra bocalarsa eğer hayal kırıklıgına ugrayabilir.Aldığınız kılolara pek guvenmeyın sahip çıkın onlara..Dahada fazla gelısmek,kütle kazanmak için ögün sıklıgını, besin miktarını arttırmak gerekiyor.55 kilodan 70 kiloya ulaşabildiysen bu 70 kiloyu 7 ay sabit tutman gerekiyor. Organların aldıgın kiloya uyum saglayabilsin..Olurda hastalık yada body bırakma gibi bir olasılıgın olursa en azından fazla kilo kayıp yaşamazsın...

Şu an 160gr tonbalıgım,muz,bir ufak kasede fındıgımla keyif yapıyorum.. Kıskanmayın bende sizlerden biriyim:) yazıya dewam ederim umarım.
Ben 20 yaşındayım şu zamana kadar hiç spor yapmadım hep bilgisayar başındaydım günde 1-2 öğün yiyordum sigarada kullanıyorum uyku düzenim zaten yok. kendi kendime hep yesemde kilo almıyorum diyordum ama farkına vardımki yemediğim için almıyormuşum. ben hangi vücut yapısına sahip olduğum konusunda pek emin değilim.boyum 1.80 daha düne kadar 60 kiloydum ve bi anda 67 kilo oluverdim hep prigles cips kola jelibon :) obu şu saçma sapan beslenerek pc başında ama aldığım kilo hep göbeğe gitti. omuzumun dar olduğunu düşünüyrm ama çevremdekiler normal olduğunu söylüyor kafam büyük acaba ondanmı diye düşünüyorum :) şimdi spora başladım ve fotoğrafını attım. ben nasıl bi vücut yapısına sahibim acaba diye soruyorum arkadaşlar?

Son düzenleme:
Bende bi aralar cok kiloluydum sonra baya bi kilo verdim ve bu duruma dustum herkes zayifliktan olcen falan demeye basladi hasta olunca annem zayiflamama suc atti spor hocamda gidip basket oynadigim ve yemek yemedigim icin hacimlenemedigimi dusunup kiziyodu ama sizin gibi degilim gunde 1 yemek degil 3 oggun bile yetmiyo ama kilo alamiyorum iste kas kazanma olayimda cok sikinti ama eski kilolu halime bakinca oyle mutluyumki anlatamam.

Hesap Makinesi cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ben kendi halimi buraya yazayım da siz karar verin ekto muyum değil miyim diye.

ektoya benzeyen yönlerim:
*uzun ince kemikler
*zayıflık. (1.75 47 kilo)
*dar omuz dar göğüs

ektodan ayrılan yönlerim:
*kaslarım kolay gelişiyor, zor değil. dün spor salonunda ilk günümdü 1 sene aradan sonra. bitti gömleğimi giyerken baktım 2 tane kocaman göğüs. (göğüs önceden de hafif vardı) hadi kasın sıcaklığı geçti yine önceki halinden iyi. gerçekten 1 günde nasıl daha iyi oldu? kollar da aynı
*18 yaşındayım. hocanın verdiği diyete 1 gram uymadan 2 ayda 7 kilo aldım. uyan arkadaş (23 yaşında) 2 ayda 9 kilo aldı. demek uysam kaç alırdım?
*bi kahvaltıyla günü geçirirdim diyenler olmuş bu başlıkta. sabahları hiç iştahım yoktur. ama 1 saaat yemesem geberirim bi yerleri kemiririm. ekto ablam ramazanın ilk 3-4 günü oruç tutup 2 kilo vermiş. bense ramazanda kilo aldım. (ramazanda spora falan gitmedim)
*2 gün hasta oldun mu hemen kas kütlesi kaybediyoruz demiş biri yine bu başlıktaydı sanırsam. ben 1 sene önce bıraktım kollar indi de göğüsler olduğu gibi duruyordu dün tekrar başlayana kadar :D

evet dostlarım. vücutça ekto, gelişim hızınca mezo gibi görünüyorum. nedir benim bu çelişki?

bişey diyeyimmi. 20 yaşındayım 60 kiloyum 1.75 boy. ektomorfum. ideal kilomdan 15-20 kilo düşüğüm ama memnunum. anlattıklarınız gibi hiçkimseye özenmedim. onlar bana özenmiştir. kalın olmanın pek faydasını göremezdimki. ince olmak hafif olmaktır. birazda şekle girdiğinde ortalık karışır. yani hiç ama hiç umurumda değil çünkü en iyi vücut tipi ektomorf

ben kendi halimi buraya yazayım da siz karar verin ekto muyum değil miyim diye.

ektoya benzeyen yönlerim:
*uzun ince kemikler
*zayıflık. (1.75 47 kilo)
*dar omuz dar göğüs

ektodan ayrılan yönlerim:
*kaslarım kolay gelişiyor, zor değil. dün spor salonunda ilk günümdü 1 sene aradan sonra. bitti gömleğimi giyerken baktım 2 tane kocaman göğüs. (göğüs önceden de hafif vardı) hadi kasın sıcaklığı geçti yine önceki halinden iyi. gerçekten 1 günde nasıl daha iyi oldu? kollar da aynı
*18 yaşındayım. hocanın verdiği diyete 1 gram uymadan 2 ayda 7 kilo aldım. uyan arkadaş (23 yaşında) 2 ayda 9 kilo aldı. demek uysam kaç alırdım?
*bi kahvaltıyla günü geçirirdim diyenler olmuş bu başlıkta. sabahları hiç iştahım yoktur. ama 1 saaat yemesem geberirim bi yerleri kemiririm. ekto ablam ramazanın ilk 3-4 günü oruç tutup 2 kilo vermiş. bense ramazanda kilo aldım. (ramazanda spora falan gitmedim)
*2 gün hasta oldun mu hemen kas kütlesi kaybediyoruz demiş biri yine bu başlıktaydı sanırsam. ben 1 sene önce bıraktım kollar indi de göğüsler olduğu gibi duruyordu dün tekrar başlayana kadar :D

evet dostlarım. vücutça ekto, gelişim hızınca mezo gibi görünüyorum. nedir benim bu çelişki?
Çoğu insan %100 ek to, mezo, yada endodur diye bişey diyemeyiz. Hepsinden biraz biraz vardır insan vücudunda. Hangi vücudun özelliğini daha çok barındırıyorsa bedeninde o vücut tipine sahipsindir. Ama diğer tiplerin özelliklerini de taşırsın. Bir de vücut tipin ne olursa olsun ne yersen osundur.

mükemmel bir yazı hocam. eline sağlık. cidden en kötüsü de güzel bir giyim zevkine sahip olsanız bile üzerinize uyacak bedende kıyafeti bir türlü bulamamak sanırım.

Merhaba arkadaşlar.
Yeni üye oldum. Ektomorf terimini ve cevabının yıllardır bulamadığım bir çok sorunun cevabını buradan öğrendim bir kaç gün önce...
Yıllardır ektomorf yapı sebebiyle kendimin psikolojik olarak hep yetersiz ve kötü hissettim. Bir kaç ameliyat da geçirince uzun zaman spor yapamadım. Vücuduma yüklenemedim. Şimdi iyiyim. Rahatsızlıklarım geçti çok şükür.
Artık karar verdim. Daha iyi görünmek ve daha güçlü olmak istiyorum...
Yalnız yaşım 41...değişim için çok mu geç kaldım acaba??
41 yaşında ektomorf bir beden ne kadar değişir? Yaşımdan dolayı dezavantajlarım nelerdir? Nelere dikkat etmeliyim?
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vay be butun yaziyi okudum ve su sonuca ulastim endolarin yaglanma ozelliginin ectolarinda zor kilo alma ozelligini almisim buda birleşince skinny fat oluyor galiba :D

Merhaba konuyu hortlatıcam inş sorun olmaz
19 yaşındayım boy 183 kilo 53 vg yapıyorum yaklaşık 1 yıldır yarı düzenli,son 4 aydır eve daha yakın olan daha az kalablık bir salona gidiyorum orda hoca beni böyle kötü görünce yardımcı olmaya başladı yemek programı antreman vs. hazırladı. Burda size günlük yediklerimi yazacağım,önerisi olanlar olursa çok sevinirim. Teşekkürler
sabah: 2 yumurta lor peynirli omlet / 1 kupa süt / 3 kaşık fındık ezmesi / 2-3 tost ekmeğine krem peynir / balık yağı hapı
öğlen: okul yemekhanesindeyim bu saatlerde / 1 tabak pilav / 1 tabak et yada tavuk yemeği / 1 adet muz
akşam: kesin olarak pilav yada makarna 1 tabak yanına tavuk göğsü yada evde olan yemek
yatmadan önce: 1 muz

ekleme veya çıkarım olarak öneriniz varsa çok sevinirim

Beyler yazıları baya bi okudum. Bence bu oktomorf sıkıntısı gerçekten abartılıyor. Doğrudur kilo almak sıkıntıdır. Anladığım kadarıylada yemek düzeni şart. Benim açımdan yemek düzeni imkansız gibi çünkü anne ve babam ayrı olduğu için para bol değil. Ben %100 ektoyum. Bi kere kilo ne yesem yarıyo diye bi derdiniz yok yani kısıtlanmıyorsunuz yemek açısından bu büyük bir şey !. 3 yıldır normal şınav, yumruk şınav, göğüs şınavları göğüs şınavlarını yumrukla yaparım haylada yapıyroum. Karın egzersizlerim düzensizdir ama yaparım. 178cm boy, 68 kilo, 33CM kolum var bilmem iyimidir. Yani hiç sıkıntı ben yaşamadım. Göğüs kaslarım abartı olmasada var üst 4 karın kası. ve 68 kiloyum. Omuz, kol hatlarım vs belli de oluyor. Yani uzun lafın kısası evdede yapabilirsin. Ama evde yapacağın seni istediğin anlı şanlı şekle sokmaz. Vücudunun alt yapısı nı oluşturursun fizik kazanırsın atletick olursun. Abartı istiyorsan salon, toz vs. şart. Ben şahsen abartı vücut sevmem. Çevik olmayı severim ektoların iyi yanlarından biri doğal çeviklik. Ek olarak karın kaslarınız uzun oluyor ne istiyonuz ? Çoğu kişininki incedir. Benim şuan ki durumdan birazdaha kaslı olsam yeter bana tam ayarıdır. Gözünüz o kadar yüksekte olmasına gerek yok. Podyuma çıkıp gezmiceksiniz. Stresse sokmayın kendinizi.[DOUBLEPOST=1469667652][/DOUBLEPOST]
Bir ektomorf olarak vucuduma verdigim karşılığı alamiyorum bende.Ilk msjda yazilanlar hepsi benim icinde gecerli, ,bir ortama gittigimde yasitlarima gore cocuk muamelesi gormekten biktim bu beni asosyal yapmaya basladi...
Forumu da bayagi arastirdim okumadim baslik kalmadi ektomorf olarak gelisim saglayan arkadaslarim bunu nasil yaptiklarini nasil bir beslenme programı ve calisma programi izlediklerini yazabilirlerse guzel olur hic olmazsa birbirimize destek olalim psikoji bitmek uzere artik...
Iyi forumlar
Arkadaşlarını değiştir.

Son düzenleme:
Boy : 189
Kilo : 58
- verdiginiz beslenme programi altin degerinde lakin ben bayan kuaforuyum yemek yemege bile vakit bulamadan gecistiriyorum.
Vucut gelistirmeye yeni basladim kilo alamiyorum yemessem alamam biliyorum ama yemek yemege vaktim yok inanin ben bu isin ustesinden nasil gelicem degerli hocalarim lutfen bana yardimci olabilir misiniz?
Sabah cikarken yiyebiliyorum 7 de sonra tekrar 12-1 arasi ogleden sonra 5 isten gelince 8.30 araya yemek saati sikistiramiyorum patronla tartisma cikiyor. Ne yapmam nasil beslenmem lazim?

Son düzenleme:
Ben yemek yedikten sonra sizlerin kilo alamayacağınıza inanmıyorum. Ben endomorph'um . 172 santim boyundayım. Kardiyo yaparak 89 kilodan 65 kiloya düştüm. 24 kilo verdim. Bana zayıfsın, fazla kilo verdin diyenler oluyordu şimdi ben ectomorph mu olmuş oldum. Kilo alıp vermek bunlar basit şeyler. Zor olan şey kas yapmak. Kilo alırsın almasına ama yağ olarak alırsın. Zor olan şey kas olarak kilo alabilmek. Eğer steroid kullanmıyorsan. Doğal şekilde kas büyütmeye çalışıyorsan.

Back
Yukarı