Durum sizce nasıl?

Arkadaşlar 10 gündür bir spor salonuna gidiyorum. Yazılan programa harfiyen uymasam da uyuyorum genelde. 99 kilo başladım, 10 gün içindeki ölçülerim şöyle olmuş;

kilo = 99.0 > 97.8 kg
bel = 104 > 101 cm
sağ kol = 35 > 37
sol kol = 34 > 36
omuz = 125 > 128
göğüs = 113 > 110

sizce 10 gün için nasıllar? program değişti şimdi de. biraz daha ağırlaştı sayılır. Hani ben yeni başladım spora da böyle sonuçların değişmesini görmek güzel geldi ne yalan söyleyeyim. abartılacak bir şey yoktur belki bilemiyorum hani de :)

bu spor yıllarca yapılan bi spor. 10 günde fazla bişi bekleme ama ölçümlerde hata olabilie 10 günde kol 2 cm büyür mü hiç :D

10 günde kaç kol antrenmanı yaptın ?
Kolunun çevresini ilkin çıplak en sonda mont giyip öylemi ölçtün ?
bu gidişle ayda 6 cm den 3 aya şampiyonsun :)

vallahi ilk ölçümde de son ölçümde de çıplak koldan ölçtü, ikisinde de sık dedi. günde 2 saat çalışıyorum 1 saati ki aralıkları cıkarırsak 45 dakika kol çalışıyorum. ilk ölçümde de son ölçümde de antrenmandan önce ölçtü.

10 Günde 2 cm almanız şaşırttı.Bence bir problem var farklı yerlerden ölçüm yapmış olabilir hocanız. Yani define döneminde kol genişlemesi hemde 10 günde 2 cm. Sanki imkansız gibi..

Büyük ihtimalle sadece şişkinlik. Bende 3. haftadayım öncesinde çok fazla bir spor geçmişim yok fakat bende de 1-2 cm değişme oldu çıplak ölçümde. Antrenmandan sonra ölçersen vücut haliyle şişkin durur bence soğuk zamanında ölç ve ayrıca ilk 1-2 hafta vücut anormal bi sürece girdiği için şişkin gözükebiliyor. Yine de motivasyon için iyi olmuştur sana, devam.

beyler koldaki 2 cm de yarim santim ölçüm hatası olsa(yada yeni başlayan çoğu kişinin yaptığı ilk ölçümlerin birazcık aşağı yuvarlanması),spora yeni başladığı için kasların hızlı cevap verdiğini düşünsek,birde pump etkisi,neden olmasın?

ilk ayın spora alışma süreci olacak.haftada 1.2 kg vermişsin,belden de 4cm eritmişsin ve göğüsten de ölçü vermişsin biraz.bunlar demek oluyor ki vücutta yağ yakımı var.bu tempoyla aylık max. 3.5-4kg vererek yavaş ama kararlı ilerlersen birkaç aya hedeflediğin zayıflığa ulaşırsın,ve rahat rahat ağırlık antrenmanlarına daha odaklanabilirsin.başarılar.

10 günde kasların henüz bu işe yeni yeni ısınıyor şuan için gelişme bekleme.Vücut ölçülerini bi yere not et 3-4 ay sonra tekrar karşılaştırısın işte o zaman elde tutulabilir bir gelişme olur...

Gunde 2 saat calisiyorum demissin bana kalirsa buyuk bir yanlis yapiyosun vucut belli bir sureden sonra katabolizmaya gecer bunu unutma

Back
Yukarı