Dungean - Antreman Günlüğü

IF diyeti karataya benziyor. 2-3 öğün ve karbonhidrat düşman yağlar dost gözüyle bakılıyor. Diyete adapte olmak cidden zor. Ben günde minimum 5 öğünle besleniyorum hafif hafif başlamak istedim ama zorlandım şimdiden. Vücudum buna adapte olduğu zaman güzel olacak , zira çalışan ve meşgul bireyler için IF diyeti uygun. Dışarda tereyağlı omlet veya ızgara tavuk tarzı şeylerde yenilebilir.

Yarın başlıyorum IF'ye. "Fed" 13:00- 21:00 aralığında olacak. Yarın yapmayı planladığım antrenman ve beslenmeyi de sizlerle paylaşayım.

?:?: Uyandığım gibi 5 gr BCAA
13:00 - 4 yumurta akı, 1 tam yumurta ve tereyağı ile yapılan omlet, 100 gr lor peyniri.
13:30 -100 gr yulaf ezmesi, yarım ölçek protein tozu, 150 ml tam yağlı organik süt
3 tablet anavite multivitamin
15:00- Bacak-Karın Antrenmanı (Antrenman öncesi 5 gr bcaa)
Antrenman sonrası Protein tozu ve Creatine
17:00-200-250 gr tavuk göğsü, 120-130 gr(kuru ağırlık) bulgur,kuskus veya makarna, haşlanmış karnabahar ve brokoli.
18:30- Kuruyemiş(fıstık,badem vb.)
19:30-3 yumurta akı, 1 tam yumurta, 20 gr hindistan cevizi, 100 gr yulaf ve 1 adet muzdan yapılma pancake. (Akşam Fenerbahçe maçına gideceğimden dolayı öğün biraz erken olacak mecburen)

13:00-21:00 saatleri dışında yemek yememenin tam amacı nedir bu diyette?

Uyku saatin hangi aralıkta? Sanırım geç yatıp geç kalkan bir insan olduğun için yöneldin bu diyete? :)

Bu arada brhmcr multivitamini aç karna alınmasını tavsiye etmişti bana. Emilimini arttırmak için. Midende bir problem yoksa deneyebilirsin.

Benim de bacak var bugün. Güzel bir antrenman geçirmen dileğiyle. :)

13:00-21:00 saatleri dışında yemek yememenin tam amacı nedir bu diyette?

Uyku saatin hangi aralıkta? Sanırım geç yatıp geç kalkan bir insan olduğun için yöneldin bu diyete? :)

Bu arada brhmcr multivitamini aç karna alınmasını tavsiye etmişti bana. Emilimini arttırmak için. Midende bir problem yoksa deneyebilirsin.

Benim de bacak var bugün. Güzel bir antrenman geçirmen dileğiyle. :)

Bu diete yönelmemin nedeni bu aralar hem geç kalkıyor olmam, hem de "IF"nin vücut üzerindeki etkilerini merak etmem. "Fasting"in birçok faydası var ayrıca, onun da etkisi büyük tabii ki. :)

Multivitamin'i aç karnına aldığımda mide bulantısı yapıyor bende.

ama o başlıkta eklediğim tablolarda büyüme hormonu çıldırıyor resmen kahvaltıyı atladıgımızda,kahvaltı edince tam tersi düşüyor değerler,yağ yakımı duruyor büyüme olayı yavaşlıyor v.s

ayrıca mantıklı bakınca sabah yemediğimiz yumurtayı yulafı peyniri 3-4 saat sonra yediğimizde birşeyler kaybediyor olma düşüncesi mantıksız geliyor bana,bu sporu yapan öğlene kadar uyuyan insanları gelişmemesi kas kazanamaması lazım o zaman

haftaiçi 7 de başlıyorum ben yemek yemeye,akşam 9 kadar yiyorumda yiyorum,ama haftasonları 11-12 den önce kalkıp kahvaltı edemiyorum,açlıkta çekmiyorum açıkcası

Gün içinde isülini yüksek tutması anabolic faaliyetleri arttıracak. Bulk döneminin amacı da bu değil mi zaten?

Ben karşı değilim bu diyete ama cut için daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Kusura bakma dungean konunu kirlettim biraz.

Ne kirletmesi kratos1, lafı bile olmaz. :) Burada tartışıyoruz. Önceden de bahsettiğim gibi, ben günlük alınan toplam kalorinin önemli olduğunu düşünüyorum. Atıyorum günlük 3000 kalori alınacak, bu ister 5 öğünde alınır, ister 3 öğünde. "IF"de 3 öğünde alıyoruz işte 3000 kaloriyi.

Ben temiz bir bulk dönemi geçirmek istiyorum, olabildiğince az yağlanarak. "IF" sistemi de bir hayli ilgimi çekti ve uygulamak istedim. Etkisini göreceğiz, bakalım.

p.s: kratos1, benim de bulk döneminde "IF" dietinin uygulanmasının uygun olup olmadığı kafamı karıştırıyor. Ama yapılan deneylere göre, "fasting"in kas gelişimine herhangibir etkisi olmadığı yönünde.(antrenman yapıldığı sürece) Ayrıca, kitapta şundan da bahsediliyor; "Insulin is the dominant hormone in the fed state, which causes you to store food calories in the form of fat and glycogen. Glucagon is one of the dominant hormones in the fasted state that causes fat burning."

Bir de resim paylaşayım:

j8z06.jpg

Süperset - 7.Hafta - 2.Gün - Bacak|Karın

Bildiğiniz gibi bugün "IF"nin ilk günüydü, şimdilik iyi gidiyor, herhangibir sıkıntı yok. Bir kaç güne etkisi daha da iyi anlaşılacaktır. Saat 15:30-16:00 gibi idmana başladım. "Leg Press"te ağırlık artışı oldu, onun dışında geçen haftaya göre pek farklılık yok, aynı neredeyse. Dün günlükte sizlerle paylaştığım beslenme programına hemen hemen uydum. İşte bir tek Fenerbahçe maçında olduğumdan dolayı son öğünümü 19:00 gibi yedim.

Ayrıntılar:

*Aynı harfte yer alan hareketler süperset(arka arkaya yapıldı)

Bacak

Squat || 12-12-10-10 || 60 kg - 60 kg - 80 kg - 80 kg (bar hariç)

A- Leg Extension 10-10-8-8 || 120 kg - 120 kg - 130 kg - 130 kg
A- Leg Curl 12-10-8-8 || 65 kg - 65 kg - 70 kg - 70 kg

B- Leg Press 10-10-10-8 || 140 kg - 140 kg - 150 kg - 160 kg
B- Dumbbell Romanian Deadlift 10-10-10-8|| 60 kg - 60 kg - 60 kg

Karın

Hanging Pike
Weighted Seated Flat Bench Leg Pull-In
Ball Pull-In
Floor Wipers(Düz çekiş)
Seated Flat Bench Leg Pull-In

Son düzenleme:
Sabah kalktığım gibi gene BCAA içeyim dedim, yok arkadaş, olmuyor, yutamıyorum hapları. (hap yutma zorluğu çektiğimi bilenler bilir) Ortadan ikiye böldüm, bu sefer de su şişiriyor. En son çare ezeyim dedim, tadı leş, o da olmadı. :) Bir de indirimde iki tane Gaspari 6000 almıştım. Şimdi, ulan keşke Ultimate 12.000(elimdeki bitmedi henüz) ile devam etseydim diyorum. Ah ah...

Bugünü off geçireceğim muhtemelen. "IF"ye aynen devam ama...

Sabah kalktığım gibi gene BCAA içeyim dedim, yok arkadaş, olmuyor, yutamıyorum hapları. (hap yutma zorluğu çektiğimi bilenler bilir) Ortadan ikiye böldüm, bu sefer de su şişiriyor. En son çare ezeyim dedim, tadı leş, o da olmadı. :) Bir de indirimde iki tane Gaspari 6000 almıştım. Şimdi, ulan keşke Ultimate 12.000(elimdeki bitmedi henüz) ile devam etseydim diyorum. Ah ah...

Bugünü off geçireceğim muhtemelen. "IF"ye aynen devam ama...

Bcaa almana gerek yok . Eğer sabah aç karnına antrenman yapmıyorsan bu sistemde gerek yok.
Hacim amacında olarakta bir katkısı olacagını sanmıyorum bcaa nın . Sadece zor durumlarda kullanılıyor.

Bu arada kalf diyince aklıma geldi, bir süredir drop set giriyorum kalfta güzel etki alıyorum.

Smith machine'nin altına step tahtası koyup, 80kg-60kg-40kg yüklüyorum. 10-12 tekrar yana yana drop'luyorum :)

Tavsiye ederim yani. Geri dönüşü hızlı oluyor :)

Dungean, antrenmana gitmeden kaç saat önce öğün yapıyorsun? 2 saat önce carb load yapıp idmana gidiyorsan antrenmandan sonra gelince öğün yapmak için biraz beklememiz gerekiyor bu durumda.

Son bacak antrenmanında calf çalışmamışsın. Yazmayı mı unuttun yoksa başka bir gün mü giriyosun?

Kalfı Omuz'dan sonra çalışıyorum kratos1. "Toe Press" ve "Barbell Calf Raise" süper seti şeklinde.

Bu arada kalf diyince aklıma geldi, bir süredir drop set giriyorum kalfta güzel etki alıyorum.

Smith machine'nin altına step tahtası koyup, 80kg-60kg-40kg yüklüyorum. 10-12 tekrar yana yana drop'luyorum :)

Tavsiye ederim yani. Geri dönüşü hızlı oluyor :)

Kalfı Smith Machine'de çalıştığımdan drop set yapmam zor olacaktır. Ama o kalftaki yanmayı tahmin edebiliyorum. Bir benzerini ben de süper sette hissediyorum çünkü. :D

Dungean, antrenmana gitmeden kaç saat önce öğün yapıyorsun? 2 saat önce carb load yapıp idmana gidiyorsan antrenmandan sonra gelince öğün yapmak için biraz beklememiz gerekiyor bu durumda.

13:00'da ilk öğünümü yiyorum. 13:30-13:45 gibi yulaf, süt ve protein tozundan oluşan karışımımı yiyip 15:30 16:00 gibi idmana başlıyorum. Sonraki öğünümü ise 18:30 gibi yiyorum. Son öğün de 20:00 ile 21:00 arasında işte.

p.s: Yazmayı unuttum, bugün günlerden biceps-triceps. :D

Son düzenleme:
Niye zor olsun ki? (tek taraf için) 20kg + 10kg + 10kg şeklinde yükle plakaları. Tükenince çıkar plakayı. Yap seti. Tükenince yine çıkar. Gayet hızlı oluyor aslında.

Back
Yukarı