Dumbell Bench Press ile Bar ile bench press'in farkı.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Flea
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben 3 aydır çalışıyorum salonda daha önce de evde çalışıyordum az buz bi zaman geçmedi bu sporla haşır neşir olalı ama elbette ben de hatalar yaptım yapmaya da devam ediyorum muhtemelen. vg'de çok temel kesin bilgiler var ama kişiden kişiye göre değişen durumlar da var ben mesela şu an için sıkı bir vücuttan öte hacim yapmayı planlıyorum e kası zaten önce şişirir sonra sıkıştırır daha sonra kesersin şekil verirsin ben başlarda bu hareketlerin hepsini yapıyordum göğüs için. doğal olarak hiçbir gelişme olmadı göğsümde ben hacime daha fazla yüklenmek için önce pullover fly hareketlerini çıkarttım sadece press hareketleri koydum yani önce bench press 4 set sonra üst göğüs dumbel press 3set ardından tekrar dumbell press 3set ve incline multi press 4set sıkıştırmayı fly olarak bazen bi dmbell pressin yerine yapıyorum 6-8 hafta arası böle çalışıp daha sonradan pressleri teke indirip her 2snin yerine de flyları koymayı planlıyordum ancak flexor hoca bu kadar çok pressin zararlı olduğunu söylemiş :shock:

Bence bu sorunun cevabı hiçbirşekilde verilemez. Bu tamamen kişinin hangi hareketten daha çok cevap aldığına bağlıdır. Ama tabi barla yapılan pressler vücuda daha iyi hacim verir ( Genel kanı )

bir antrenmanda incline barbell press ve flat bench dumbell press yapın. diger gogus idmanınızdada flat bench barbell press ve incline dumbell press yapın. bu sayede iki ekipmanında avantajlarından yararlanıp azami fayda gormek mumkundur

Muscle&Fitness'da okumuştum sanırsam tam da emin değilim ama dumble pressde omuzun işlevi devreye girerken, barla yapılanda omuzun devreye girmesi olmuyormuş. Daha çok göğüs ve tricepsler devrede demek istiyorlar barla; omuzun devreye girmesi de dumble pressle mümkün olduğunu savunuyorlar.

Şahsen bench press gibi temel bir hareket her göğüs gününde olmalı diye düşünüyorum. Dumbell pressi de incline yapmanın göğüsü yukarı kısmından genişletmek için birebir olduğunu düşünüyorum. Kısacası farkları bench presste hacim d.presste ise şekil ve kası enine uzatma olduğunu düşünüyorum.

ben programda bir program incline Dumbell press,barbell bench press diğer programda ise flat Dumbell press, incline barbell press yapıyorum...

Ben genelde

Bench Press x4
Yatarak yana açış x3
Dumbell incline press x4
Pullower veya Dips x3 şeklinde gidiyorum göğüs antrenmanımı..

Gayet memnunum.. Özellikle Dumbell incline press in faydasını çok gördüm.

vg ye başladıgımdan beri bench press yapıyorum pek hacim kazanamadım gögüslerim diger bölgelere küçük kaldı bundan sonra dumbell bench press denicem bakalım etkisi nasıl olacak

Adam akıllı bununla ilgili makale(türkçe ingilizce farketmez) bulan birileri var mı?biraz baktım bulamadım doğru düzgün bir şey.

bench pressten sonra ek olarak 2 set dumbell bench press yapacağım pazartesi günü. Göğüsleri büyümeyenler için öneririm işe yarayacağını umuyorum. Gelişmeleri paylaşacağım:)

10 tekrar yapabileceğim ağırlıkla dumbel press denedim fakat dengelemeye çalışmaktan göğüse odaklanamadım. Göğüslerimi geliştirecek hareket bu mu dedim. Ayrıca aşağı inme olayına katılmıyorum 40 kiloluk dambıl kalın olduğu için daha az hareket mesafesi var. Türkiyede yok ama cambered bar diye aratırsanız işte en iyi göğüs bu aletle geliştirilir. Demirciye yaptırmayı düşünüyorum. Geçen bi arkadaş dumbel press yapıyorum diye video koymuş yarım yarım basıyo bide böyle yapılır diyodu o şekilde yaparsan bekle ki göğüsler gelişsin:) Her antrenmanda sırasıyla barla flat incline ve decline press yapılmalı(geniş tutuş) bitirici olarak da butterfly. Presslerde piramit gittiğiniz taktirde müthiş bi pump yakalanıyo. En son antrenmanda göğüslerim balon gibi şişmişti. Verdiğim program klasik gibi gelebilir ama Sergio Oliva nın videosunda gördüm göğüslerinin nasıl olduğunu tartışmaya gerek yok sanırım. Bide extra dips ve cable cross yapıyodu ama okadar hareketi burda kaldırıcak kişi azdır

Son düzenleme:
Ben dumbell ile yaparim hep sakatlanma riski daha azdir bara gore.

kaç kilo ile dumbell bench yapıyorsunuz bilmiyorum ama sakatlanma riski aksine bar a göre daha azdır.. bar ı stabil şekilde plaformdan alıp tekrar platforma koyabilrisiniz.. dumbell i almak için önce dizinize sonra bilekleriniz,dirsekleriniz ve omuzlarınız yardımıyla yatarak göğüs hizanıza almanız gerekir.. basamadığınızda tükendiğinizde ise bırakmanız çok zor olur destek istediğinizde size yardım edebilecek kişinin dumbell i tutmasıda ayrı zor olur tutuş yerinden siz tutuyo olursunuz çünkü..

Bar herzaman daha iyidir diyorum o yüzden.. hafif kilolarla çalışılıyorsa 25-30kg gibi dumbell de yapılabilir ama 50-60kg dumbeller ile press işi sakat biraz..

kaç kilo ile dumbell bench yapıyorsunuz bilmiyorum ama sakatlanma riski aksine bar a göre daha azdır.. bar ı stabil şekilde plaformdan alıp tekrar platforma koyabilrisiniz.. dumbell i almak için önce dizinize sonra bilekleriniz,dirsekleriniz ve omuzlarınız yardımıyla yatarak göğüs hizanıza almanız gerekir.. basamadığınızda tükendiğinizde ise bırakmanız çok zor olur destek istediğinizde size yardım edebilecek kişinin dumbell i tutmasıda ayrı zor olur tutuş yerinden siz tutuyo olursunuz çünkü..

Bar herzaman daha iyidir diyorum o yüzden.. hafif kilolarla çalışılıyorsa 25-30kg gibi dumbell de yapılabilir ama 50-60kg dumbeller ile press işi sakat biraz..
Yardim Eden kisi egilip dirseklerden yardimci olur dumbell ile calisirken.40 kiloluk dumbellarla calisirim hep sabit kilo sabit tekrar 8-12 arasi ne cikarsa :) alip birakma olayida alistiktan sonra sikinti olmuyor

destek derken elinizden alma anlamında söyledim iterken ki destek değil :)

ben benchpress den yanayım herzaman :)

Ben göğüs hareketlerini Roid Rage' nin dediği gibi yapmaya başladım bir süredir. Hatta hareketleri bir hafta Incline Dumbell Press diğer hafta Dumbell Bench Press yaparak kombinasyon yapıyorum, incline dumbell yaptığım hafta bench press i barla yapıyorum. Benim sorum şu olucak, mesela Bench Press te normalde 48, 58, ve 63 kg larıyka 10/8/6 yapıyorum ama dumbell ile yaptığımda aynı sayı 15, 17,5 ve 20 kg kullanıyorum. Sizce kullandığım kilolar makul mu, arttırmam veya azaltmam gerekir mi?

Back
Yukarı