Flexor belkide başlangıçta asimetri varsa ve haraketi ağır yük ileyapılmaya çalışılmışsa ve bozarak yapılmışsa bu durumu yaratmış olamazmı?. Tabi siz daha iyi bilirsiniz
Ben eskiden beri dumbell preslerin dengesizliği giderdiğini biliyorum. Forumda da önceden simetri için dengeleme çabası ile de alakalı olarak en iyi dumbell presler ile olduğu birkaç defa yazılmıştı. Bardaki kadar ağır kaldırılamadığı için hacim alma yönünden daha zayıf kalıyor sadece. Yani düşük ağırlıkla kası ne şekilde uyarırsanız uyarın ağır kaldırmanın sağladığı büyüme olmuyor. Dumbell preslerin simetri, toplama ve gerdirerek yayma yani daha geniş bir bölgeye hitab eden fonksyonları olduğuna inanıyorum. İzolasyon içinde daha etkili. Dumbel prese devam edenlerin ve iyi yapanların estetik ve yaygın göğüslere sahip olduğunu gördüm. Yalnız temel egzersiz rolünü çok fazla verirseniz bar ile preslerde bir süre performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz buda bir süre sonra aşılabilecek olan koordinasyon farklılığından doğan kas aşinalığı ile birlikte birazda adelenin ağır yüke olan yabancılaşması olabilir.
Son düzenleyen: Moderatör: 5 Ocak 2008