Dukan Diyeti Örneği Yağlarınıza veda edin.

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve jimraynor tarafından 30 Ekim 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 14 üye.
  1. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    yağlar sadece düşük kan şekeriyle yakılıyorsa ben nasıl belimi 108 cm den 79 cm ye indirdim biri bunu açıklarmısın

    yağı sadece besinlerin kendi yağından aldım örneğin balığı ızgara yaptım kendi yağında pişirdim tavuğu eti aynı şekilde extra yağ katmadım sonuçta ortada 1 senedirde kilomu koruyorum neen bu kadar ezbercisin illa senın dediğinmi doğru olucak bu kadar kişi bilgisizmi sağlıksızmıyız biz

    Kompleks karbonhidratlar


    Ekmek
    Pirinç
    Makarna
    Kurubaklagiller
    Sebzeler
    Tahıl ürünleri Sporcuların beslenmelerinde kompleks karbonhidratlar olan pilav, makarna, ekmek, kurubaklagiller, sebzeler ve diğer tahıl ürünleri muhakkak bulunmalıdır.
    Sporcular için karbonhidratlar neden önemlidir?

    Egzersiz sırasında enerjinin temel kaynağı karbonhidratlardır. Yiyeceklerle alınan karbonhidratlar, karaciğer ve kaslarda glikojen olarak depolanır. Kaslarda 300-400 gram, karaciğerde 75-100 gram kadar glikojen deposu bulunmaktadır. Sporcular, yüksek karbonhidratlı beslenme ile glikojen depolarını yaklaşık 1.5-2 kat kadar arttırabilirler. Sporcularda glikojen depolarının çok azalması veya tükenmesi (antrenman sonrasında veya yetersiz karbonhidrat alımı nedeni ile olabilir) kronik yorgunluk veya sürantrene durumlarına neden olabilmektedir.
    Sporcuların karbonhidrat gereksinimi ne kadardır?

    Spor yapmayan kişilere, enerjinin karbonhidrattan gelen oranının % 50-55 civarında olması önerilirken, sporcularda bu değerler % 60-65’e, çok yoğun antrenmanlarda ve dayanıklılık sporcularında ise %70’e kadar çıkmaktadır. Sporcuların glikojen depoları ne kadar fazlaysa performansları o kadar yüksek olmaktadır. Sporcuların, azalan veya boşalan karbonhidrat depoları ile antrenmana devam etmeye çalışmaları, sakatlanma ve yaralanma risklerini arttırmaktadır.


    Sık ve Az Yiyin
    Düzenli beslenmede ana-öğünler arasında 3 saat ara ile ara-öğünler bulunmalıdır. Bu durumda ana öğünler daha hafif yenmelidir. Meyve ve tatlı yemeğin hemen sonrasında değil ara-öğünler olarak tüketilmelidir.



    Kolesterol Her Ette Bulunur

    *Her türlü hayvansal gıdada bulunduğu gibi Devekuşu , Hindi ve Tavukta da kolesterol vardır. Ancak bu etler daha düşük kolesterol düzeyine sahip oldukları için tercih edilmektedirler. Etin sindirilmesi dahil, ortaya çıkan "üre" gibi yan ürünleri de bedeninize yorgunluk ve bitkinlik vereceğinden hergün et yememenizde fayda var.


    Kolesterol Yaşlı Gösteriyor
    Yapılan araştırmalar kolesterol düzeyi yüksek erkeklerin, gerçek yaşlarından daha büyük göründüklerini gösterdi. İngiliz bilim adamları yaptığı araştırmalar sonucunda, sigara, içki, uykusuzluk ve kötü yaşam kalitesi gibi faktörlerin, insanların olduğundan daha yaşlı görünmesinde önemli rol oynadığını, ancak asıl sorunun, kolesterolden kaynaklandığını belirtti. Yüksek kolesterolün kan damarlarını tıkayarak organlara daha az kan gitmesine yol açıyor ve erken yıpranmalarına neden oluyor.


    günde ortalama 40 gr civarı yağ almamız yeterlı fazlası gerekmıyor bu 40 gr civarı yağda zaten besınlerde bulunuyr extra yağa pek gerek kalmıyor
    Toplam günlük kalori gereksinimi*mizin yüzde 10′undan daha az bölümü, ne cins olursa olsun yağlardan karşılanmalıdır.

    1gr yağda 9 kalori var yağ kan şekerini yükseltmiyor diye gunluk kalori ihtiyacımızdan fazlasınımı alalım yanı ben gunde 3 bın kalorı harcıyorsam yerıne 4 bın koyarsam yağ olarka ben kılo almıycakmıyım bunumu söyluyorsun bıze pekı bu fazladan 1000 kalori nereye gıdıyor?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:41 ----------

    Şekerler
    glikoz 100
    fruktoz (meyve şekeri) 23
    laktoz (süt şekeri) 46
    maltoz 105
    sukroz (toz şeker) 65
    bal 58

    glisemik indeks meyvedeki en azı yasaklanmasına sebep yok sonuçta sabah akşam meyve tuketmıyoruz


    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:01 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:57 ----------

    Sınıflandırma Gİ düzeyi Örnekler

    Düşük Gİ 55 veya daha az barbunya, nohut, kuru fasülye, mercimek, fındık, elma, portakal (çoğu meyve ve sebze), makarna, Kepekli (siyah) ekmek

    Vasat Gİ 56 - 69 esmer pirinç, şeker kamışı, çavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates

    Yüksek Gİ 70 veya daha yüksek patates, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker, işlenmiş meyve suları, muz(olgun), karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği

    kaynak vikipedi meyveler her yerde meyvenın gh si düşük olduğu vurgulanıyor meyve ile sofra şekerini karıştırmayalım.


    KÖTÜ YA DA YÜKSEK GLİSEMİK İNDEKS DEĞERİNE SAHİP GIDALAR

    * Çaya atılan şeker, glikoz, reçel, bal, pancar
    * Beyaz ekmek, beyaz undan yapılan gıdalar, kek, poğaça, beyaz undan makarna, bisküviler
    * Patates, patates püresi, patates kızartması,
    * Mısır, cipsler, kraker, mısır gevreği
    * Pirinç
    * Alkollü içecekler

    İYİ YA DA DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKS DEĞERİNE SAHİP GIDALAR

    Bu gruba giren gıdaların alımında da günlük kalori toplamı göz edilmelidir. Sınırsız alımdan değil yeterli alımdan bahsedilebilir.

    * Yoğurt, meyveli yoğurt
    * Yeşil sebzeler
    * Sebze ve meyveler (domates, kiraz, vişne, kayısı, kuru kayısı, marul, lahana, mor lahana, brokoli, karnabahar, semiz otu, ısırgan otu, ıspanak....)
    * Süt ve süt ürünleri
    * Meyveleri mümkün olduğunca kabukları ile alalım, meyve suyu içecek isek şeker katılmamış/doğal olanlarını tercih edelim
    * Kepek ekmeği, çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği
    * Şekersiz tam tahıl ürünleri
    * Nohut, kuru baklagiller, barbunya
    * Mercimek, bezelye
    * Şekersiz marmelat
    * Kivi, üzüm, armut, şeftali, erik, elma, portakal, greyfurt
    * Fruktoz (meyve şekeri)
    * Taze fasulye, bezelye
    * Fındık, yer fıstığı, ceviz
    * Bulgur, integral makarna

    Sonuç: Beslenmek, zevkli ve gerekli bir sanattır. Uygun beslenme ile çok güzel eserler oluşturabiliriz ve eserin kalıcılığını sağlayabiliriz.

    * Gıdalar ilaçlar gibidir, fazla alınırlar ise zararlı etkileri ortaya çıkar, az alınırlar ise sağlıklı yaşamamız için eksik durumlar oluşur
    * Glisemik indeksi düşük gıdalar daha sağlıklıdır, bizi daha uzun süre tok tutarlar, pankreasımızı ve vücudumuzu daha az yorarlar
    * Glisemik indeksi yüksek gıdaları tek başına almayalım, diğer gıdalar ile ve mümkün ise yemeğin sonuna doğru alalım
    * Sık sık ve sebze-meyve açısından zengin beslenelim. Bol posalı/lifli beslenelim.
    * Tüm gıdalar bizim içindir hepsinden alalım; toplam günlük kalorimizi yaklaşık belirleyelim ve aşmayalım. Ayrıca glisemik indeks değerini de göz önüne alalım.
    * Toplam günlük yaklaşık kalori miktarını günlük aktivitemiz ve doktorumuz tayin edecektir
    * Günlük ve haftalık aktivite artışlarımız, uygun ve yeterli beslenme yanında, bizim ana sağlık kaynaklarımızdır.
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 15 Aralık 2011
    Azi bunu beğendi.
  2. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Arkadasım Bilimsel Calısmalar Göstermelisin Ordan Burdan Kopyala Yapıstır Degil

    Sık Yemenin Yanlıs Oldugunu Kanıtlayan Bilimsel Calısmalar.

    Sayfalar Pubmed den alınma Pubmed nedir ?

    1997 yılında bu konu ile ilgili yapılmış en büyük araştırmada 1-17 arasında değişen öğünlerin sonuçları incelenmiş ve sık sık atıştırmak ile kallavi öğünler tüketmek arasında herhangi bir fark bulunamamış

    Aradan zaman gecip 2010 yılında gene bir calısma yapılıyor.

    Bunların üzerine New York Times bu konuyu ele alıyor.

    Konu ile ilgili yapılan diger calısmalar.

    Metobolizmanın yavaslaması ancak 60 saatin sonunda görülmüş.

    Hatta tam bir çelişki olarak, kısa süreli oruçlarda metabolizma hızı artar. 36-48 saat sonrasında %3.6-10 arasında artış görülmüş.

    Bilim bize göstermiştir ki, metabolizma öğün sayısına bağlı değildir. Biz de bedenlerimizi dinlemeye devam edip, gazetelerdeki sağlıklı yaşam haberlerini daha çok sorgulamalıyız.

    Bilimsel Calısmaların gösterdiklerine bakarsak zırt pırt yemek yemenin bir etkisi yok hele hele yag yakımında 3 büyük ögün yapmamız bizim icin iyi

    3 4 saatlik aclık sırasında leptin growth glukogan gibi hormonlar salgılanır Bunlar yagların seker keton yag asidine dönmesi icin salgılanan hormonlar insülin ile ters hareket ederler ne kadar insülin o kadar az leptin glukogan ve growth Kilo vermeye calısan mantıklı birisi insülini az salgılatmak ister.


    Konuyu sen ben olarak polemige cekmeyelim Konumuz dukan diyeti Ben kilo verdim sen verdin degil bilimsellige dönelim

    Bana sık yemenin metobolizmayı hızlandırdıgına dair Pubmed linkleri ver bilimsel calısmaları ortaya koy


    Baska Bir Bilimsel Calısma Yapılmıs

    Bugunku normal beslenme yani sizin gibi ve yüksek yaglı ve düsük karbonhidrat grubunu karsılastırmıslar Diyet 12 hafta sürmüs ve 2 haftada 1 grupları kontrol etmisler. 60 katılımcı katılmıs

    Sonuclar

    Düsük karbonhidrat Alan Grup 13.6 Lb Kilo Kaybı yasıyor
    Düsük Yag Alan grup ise 7.5 Lb kilo kaybı yasıyor

    Düsük Karbonhidrat Grubu içinde tüm lipid düzeyleri önemli ölçüde olumlu değişiklikler vardı.

    Düsük karbonhidratlı diyet düsük yaglı diyet ile karşılaştırıldığında 12 hafta boyunca anlamlı olarak daha fazla kilo kaybı neden oldu. Kan lipid düzeyleri gruplar arasında anlamlı bir fark vardı, ama düsük karbonhidrat diyet grupu içinde olumlu değişiklikler gözlendi.


     
    Son düzenleme: 15 Aralık 2011
    rodenward ve Rpac bunu beğendi.
  3. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    konu zayıflama ise, burda göz önüne alınması gereken en önemli temel nokta; " az yenmesi ", türü ne olursa olsun...

    düşük "enerji girdisi "ve oluşturulacak açık neticesi zayıflama gerçekleşir !...

    bu arada hatırlanması gereken en önemli noktalar:

    **"zayıflama kapsamlı diyetler , türü ne olursa olsun, zayıflama amaçlı diyetler, kilo verdirici dietler uzun süreli yapılmamalı "...zararlıdır , yıpratıcıdır !...

    **organizmada protein yakımı neticesinde oluşacak asit külleri !..."asit külleri ,dönüşümleri " vücut için her zaman zararlıdır...ph- mümkün olduğunca "bazik "ortama yakın olmalıdır...)
     
  4. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Biz diyetisyenlerden sık sık duyarsınız bunu: “Az az ve sık sık beslenin, günde 5-6 öğün yiyin.” Peki, nedir az az ve sık sık beslenme? Ana öğünler olan kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinin yanı sıra bu öğünlerin arasına yerleştirilmiş hafif ara öğünler ve akşam yemeğinden birkaç saat sonra yenen yine küçük bir gece öğününden oluşan beslenme planıdır. Yani bu beslenme şeklinde her 2-3 saatte bir, az da olsa bir şeyler yenir.
    Bu beslenme planının en önemli amacı; kan şekerini dengede tutarak, ani düşüşleri önlemektir. Ani kan şekeri düşüşleri, açlık ataklarına neden olduğu gibi, sağlığınızı ve gün içindeki performansınızı da olumsuz yönde etkileyecektir. Örneğin kahvaltı yaptıktan sonra öğle yemeğine kadar hiçbir şey yemiyorsanız, öğün yaklaştıkça kan şekeriniz düşecek, bu da o öğünde normalde yemeniz gerekenden daha fazla yemenize sebep olacaktır. Bu aşırı yenilen yemekten sonra da hem midenizin aşırı dolu olmasının verdiği rahatsızlık, hem de kan şekerinizdeki ani yükselme, performansınızda düşüşe sebep olacağı gibi, fazla kilo olarak size geri dönecektir.
    Aynı şey diğer öğünler için de geçerlidir. Öğle yemeğinden sonra akşam yemeğine kadar bir şey yemezseniz akşam yemeği vaktine doğru açlık hissetmeye başlayacaksınız ve bu da motivasyonunuzu olumsuz etkileyecek, aç oturduğunuz akşam yemeğinde de yine gerektiğinden daha fazla yiyeceksiniz.
    Akşam Yemeğinden Sonra Bir Şey Yememek Doğru Değildir

    Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yememek de bilinenin aksine kesinlikle yanlış bir davranıştır. Örneğin, saat 7-8 gibi yediğiniz bir akşam yemeği sonrası sabaha kadar aç kalmak, kan şekerinizde aşırı düşüşlere neden olur. Bu da güne mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı, yorgunluk gibi birçok sorunla başlamanıza neden olabilir. Üstüne üstlük bir de kahvaltı yapmadan evden çıkarsanız yaşayacağınız sorunları ve gün içindeki açlık atakları riskini daha da artırmanız kaçınılmazdır.
    Az ve Sık Yemeniz Metabolizmanızı Hızlı Tutar

    Bu beslenme şeklinin bir diğer amacı da metabolizmanın yavaşlamasına engel olmaktır. Dizüstü bilgisayarınızı veya cep telefonunuzu düşünün. Şarjı bitmek üzereyken enerji kullanımlarını azaltırlar değil mi? Işıklarını kısarlar, performanslarını düşürürler. İşte metabolizmamız da aynen böyledir; biz ona enerji vermezsek elindeki enerjiyle kendini idare etmek için otomatik olarak çalışma düzeyini düşürür ve yavaşlar. Yani normal performansta çalışması için metabolizmamıza yeterli enerjiyi vermemiz gerekiyor.
    Bunların yanı sıra, az ve sık beslenme şeklinde, aç kalmaya izin verilmediğinden dolayı mide ve bağırsaklarda her zaman sindirilmesi için bir miktar yiyecek olur ve bunlar sindirilirken vücut bir yandan da enerji harcar. Bu da sizin hiç çaba harcamadan yaptığınız bir egzersiz gibi düşünülebilir; dolayısıyla kilo kontrolüne bir miktar yardımcı olur.
    Sonuç olarak; ana öğünleri kesinlikle atlamayıp bu öğünlerin arasına da 1 porsiyon meyve veya 1 bardak süt veya 1 kâse yoğurt veya birkaç kepekli gıda gibi kan şekerini dengede tutacak küçük ara öğünler eklemek, izlenecek en doğru beslenme planıdır.
     
    Azi bunu beğendi.
  5. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Bu calısmada da gösterdigi gibi kalori azalttıkca kilo verirsiniz ister low carb ister low fat yapın O tartısılmaz fakat daha cok yag ve terazi kaybına low carb diyetleri sebeb oluyorsa kan sekeri stabil gittigi icin aclık krizleri olmuyorsa kan degerleri düzeliyorsa neden low fat uygulayıp kendimize iskence edelim.

    Diger sorunuz

    Onuda acıklayayım Kanda insülin değerleri vardır bu 5 in altında olmalıdır normal saglıklı bireylerde Ama obez kisilerde 20 ve üzerine kadar cıkmaktadır. insülin yükseldikce vucud yag yakmaya degil depolamak ister insülin yakma degil depolama hormonu.

    Biz insülini düsürdükce vucudumuz daha cok enerji yakar insüline etki etmeyen ise yaglardır yani yag yedikce yag yakarsınız cunku insülin düzeyiniz düser Buda kalori saymanın ne kadar hatalı oldugunu gösteriyor

    Kolestrol yaslandırmaz genclestirir Bu konuda da bilimsel calısma eklemelisiniz Ben savundugum hersey icin bilimsel calısma ekliyorum. Eklemdiginiz sürece havada kalacaktır yazdıklarınız.


    Cidade de Deus

    Kan sekeriniz ani olarak düsüp acıkmazsınız. Ani olarak düsüp acıkıyorsanız sabah kahvaltısında bir sorununuz vardır Sabah kahvaltısında kan sekerini hızlı yükselten yiyecekler yerseniz eger İnsülin salgılanır ve kan sekeriniz cabuk düser ve acıkırsınız. Ama sabah kahvaltısını 3 tam yumurta kasar peyniri yesillik sekersiz cay tereyagı zeytin badem ceviz ile yaparsanız bu sizi aksama kadar tok tutacaktır.

    Aclık cekmenin diger sebebide kan insülin seviyesinin yüksek olması yani insülin direnci obez kisilerin insulinleri zaten yüksek o yüzden cabuk aclık cekerler Besinlerin sindirim süreleri var sabah yag protein sebze agırlıklı bir beslenme uzun süre de sindirilir ve aclık cekilmez.

    Cidade de Deus

    Benim gibi bilimsel calısmalar cıkarmalısın benim cıkardıgım Pubmed sayfalarındaki calısmalar sizin tam aksinizi iddaa etmekte . Bazı diyetisyenlerin dediklerini degil bilimsel calısmalar gösterinki yazdıklarınıza inanalım ve havada kalmasın.



    ercan gürgöze

    Düsük karbonhidrat fakat yüksek kalori alan grupun yüksek karbonhidrat düsük kalori alan gruba göre daha cok kilo vermesini neye baglıyorsunuz ? Düsük karbonhidrat alan grup daha cok kalori almasına ragmen daha cok kilo vermis ? Nerde bu kalori hesabı ?


    **"zayıflama kapsamlı diyetler , türü ne olursa olsun, zayıflama amaçlı diyetler, kilo verdirici dietler uzun süreli yapılmamalı "...zararlıdır , yıpratıcıdır !...

    **organizmada protein yakımı neticesinde oluşacak asit külleri !..."asit külleri ,dönüşümleri " vücut için her zaman zararlıdır...ph- mümkün olduğunca "bazik "ortama yakın olmalıdır...)

    Haklısınız da bizim uyguladıgımız diyetler zayıflama kapsamlı degil yasam felsefesi Vucudun ph derecesini neler ayarlar yedigimiz sebzeler sular mı ?

    Gösterdigim calısmaların kaynagı Amerika Birlesik Devletlerinin Ulusal Tıp Kütüphanesi

    MEDLINE® ve diğer bilimsel dergilerin 1950'lere kadar uzanan 16 milyonun üzerinde biyomedikal makalesini içeren PubMed®, Birleşik Devletler Ulusal Tıp Kütüphanesi (U.S. National Library of Medicine® - NLM) 'nin bir servisidir. Geniş bir arama olanağı da sunan PubMed, makale özetlerinin yanı sıra tam metinlere bağlantılar ve diğer bağlantılı kaynaklara da erişim imkanı verir.



    Baska Bir Bilimsel Calısma Daha Yapılmıs. S. Daniel Abraham Center for Health and Nutrition, Ben-Gurion University of the Negev, Beer-Sheva, Israil de

    322 obez kisi almıslar bunları 3 grupa ayırmıslar 3 grupun birine kısıtlı kalorili düsük yag diyeti verilmis. Kısıtlı kalorilik Akdeniz Diyeti Verilmis 3. grupa ise serbest kalorili yani kısıtlama olmayan Düsük karbonhidrat Yüksek Yag diyeti verilmis

    Bu kisiler 2 sene boyunca takip edilmisler . 1 sene sonunda diyete uyum yüzde 95.41 olmus 2. sene sonunda yüzde 84.6

    Diyet Sonuclarına bakalım
    Düsük yag alan ve kalori sınırlaması olan grup 2.9 kilo vermis
    Akdeniz Diyeti yapan ve kalori sınırlaması olan grup 4.6 kilo vermis
    Düsük karbonhidrat yüksek yag tüketen ve kalori sınırlaması olmayan grup 5.5 kilo vermis


    Sonuc

    Akdeniz ve düşük karbonhidratlı diyetler, düşük yağlı diyetlere etkili alternatifler olabilir. Düsük karbonhidratlı Diyet grubu kalori saymamasına ragmen düsük yag ve akdeniz diyetine karsı daha cok kilo kaybına yol acmıstır.






    Baska Bir Calısma Kuzey Carolina Duke Universitesi Medikal Center da yapılmıs

    Center for Health Services Research in Primary Care, Department of Veterans Affairs Medical Center, and Duke University Medical Center, Durham, North Carolina 27705, USA.

    120 kilolu kisi alınmıs

    Düsük Yaglı Düsük Kolestrollu Beslenme icin bir grup
    Yüksek yag yüksek kolestrollu beslenme icin bir grup ayrılmıslar

    Düsük karbonhidrat tüketeten grupa günlük 20 gram karbonhidrattan az verilmis. Düsük yag ile beslenen grupa ise <% 30 enerji yağdan, <300 günlük kolesterol mg verilmis

    2 grupa da egzersiz önerilmis.

    24 hafta bu 2 grupu incelemeye almıslar.

    Düsük karbonhidrat alan grup düsük yag alan grupa göre daha fazla tartı ve yag kaybı yasamıs.



    serum trigliserid düzeylerinde düsük karbonhidrat yapan grupta daha büyük düşüşler yasanmıs (değişikliği, vs -0.31 mmol / L [-74,2 mg / dL vs -27,9 mg -0.84 mmol / L. / dL, p = 0.004)


    Buna ek olarak, katılımcıların sağlıklı olduğu ve sadece 24 hafta boyunca takip edildi. 2 grupta da saglıksız bir gözlemlenme olmamıs.



    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15148063
     
    Son düzenleme: 15 Aralık 2011
  6. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    ))))))))) )

    tabi ki " düşük karbonhidrat "alan grup ,diğer yağlı ,proteinli gruba göre daha az kilo verir ...

    bunun için deneye mi ihtiyaç duymuşlar?!...(

    "yağ ve proteinlerden " enerji tüketmekte vücut "sindirim "için ,ayrıca "karbonhidrat "yani hafif tipte ,hemen konverte olan maddelere göre sindirim için daha fazla ekses enerji kullanır !...

    kısaca :

    ------------------------------------

    günlük kalori ihtiyacınız = bazal metabolizma + sindirim süreçleri çin gerekli enerji (ki bu yenilen besinlerin tipine göre değişir!...protein, yağların sindirimi için ı için daha fazla enerji gerekir !:::) + günlük aktivizasyon için gerekli enerji (yaşam türü, spor vb)

    -------------------------------------

    karbonhidratlardan aldığınız enerjinin sindirim için gereken enerji kaybı x ise , protein ve yağların sindirimi için gerekecek sindirim enerji kaybu" 5 x 'tir!...zira, karbonhidratlar çok kolay ve kısa ,zahmetsiz sindirilirler !...adama, sindirim için fazla enerji harcatmazlar!..

    kısaca , ağır yemek yendiği zaman , bunun sindirimi için daha fazla " sindirim süreç enerjisi "gerekir !...
     
    Son düzenleme: 15 Aralık 2011
    Azi bunu beğendi.
  7. Fitness&Model
    Offline

    Fitness&Model Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2011
    Mesajlar:
    258
    Beğenileri:
    1.110
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Ha
    Yer:
    İstanbul
    Selam;

    Sevgili Arkadaşlar,

    Merkezde koordinat belirleyerek, herkesin bu odakta toplanmasını, kati bir ferman niteliğinde sunmak, tartışmacı konumundaki her bireyin düşünebilen dimağına yapılmış bir saygısızlıkmış gibi algılıyorum. İsmen hedef belirtip, kimseyi tesir altına almak, üzerinde otorite oluşturmak gibi niyetim de açıkçası yok ve hiç olmadı bugüne kadar. Ben sadece kendimce bildiklerimi doğru bir şekilde aktarmakla mükellef oldum vesselam. Herkese karşı eşit mesafede ve eşit saygı çerçevesinde bir tutum izleyerek bu yazımı kaleme alıyorum öncelikle bunu bilmenizi isterim.

    Mümkün mertebe insanlarımız, kendi perspektifleri vesileleri ile hayata karşı algı kanallarını koordine ederler. Bu sayede gelişi güzel bir süreçten çok, planlı ve programlı yaşantı hikâyeleri karşımıza çıkar. Farklı uygulamalarını da görürüz farklı insan ilişkilerimizde. Mühim olan, insanların belli bir disiplini kendi ailevi mirasından gelen kodlara göre uygun bir dizilimle oturtmuş olmasıdır spor hayatına.

    “Bu kısma kadar yazdıklarım kendi şahsi fikirlerime aracılık etmektedir. Aşağıda bulacağız kısa bir bölüm ise, vaktiyle Sevgili jimraynor’a sözünü ettiğim (Beslenme Kitabından alıntıdır)

    -Karbonhidrat şişmanlatıcı mıdır?


    Sporcuların bazıları çok az karbonhidratla beslenir. Çünkü kilo alacaklarını düşünür. Özellikle kilonun kısıtlayıcı olduğu sporlarda (cimnastik, güreş, kürek… siklet sporları) sporcular enerji için karbonhidrat(bisküvi, ekmek ve mısır gevreği) yemek ister, karbonhidratı şişmanlatıcı diye düşündükleri için kısıtlar. Önceden, diyetisyenler bile karbonhidratın şişmanlatıcı olduğuna inanırlardı. Halbuki, karbonhidratlar kilo aldırmaz! Aşırı yağ kilo yapar, ekmek üstüne sürülen tereyağı, yağlı makarna veya sandviçlerde bulunan mayonez gibi. Bir çay kaşığı yağda yaklaşık 36kkal, bir çay kaşığı karbonhidratta ise 16 kkal vardır. Fakat vücuda alınan fazla karbonhidratlar, egzersizde yağdan önce yandığı için yağın yanmasını sınırlandırır, yağlar depo edilir.

    Vücudumuzda karbonhidrat depoları dolu iken de yakılmayan karbonhidratlar yağ olarak depo edilir, bu metabolik dönüşüm %23 oranındadır. Diğer taraftan fazla alınan yağlar da vücut yağı olarak kolayca depo edilir. Diyette alınan fazla yağın vücut yağına dönüşümü alınan kalorinin %3’ü oranındadır.(Sims ve Danforth 1987). Aşırı yeme durumlarında karbonhidratları yağlara tercih etmekte yarar vardır. Hem ertesi gün kaslar yakıtla dolu olacaktır hem de bu, daha iyi performans demektir. Ama şunu da unutmamalı ki karbonhidratların sürekli fazla tüketilmesi kilo almaya yol açar. Gilkojen depoları dolduğunda, fazla kaloriler yağ olarak depolanır( Hill ve ark.1992).

    Kendi izlenimlerim:

    Sağlık ile arasındaki bağlantıyı, bu zamana kadar her 6 ayda bir yaptırdığım kapsamlı Check-up tarzı sağlık taramalarıma dayanarak söylemek gerekirse, karbonhidratların ve vaktiyle aldığım yüksek oranda kullandığım protein oranının, karaciğer ve böbrek üzerinde çok ciddi bir hakimiyet kurduğuna rastlamadım. SGOT, SGPT değerleri Sınırdan 10-11 sayı aşağıdaydı. Örnek Maksimal sınır 40 ise, 29-30 arasında idi değerlerim.

    Daha sonra Protein miktarını düşürmeye çalıştım. Çok fazlasının böbreği aşırı yorduğu gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalmıştım. Son olarak kademeli karbonhidrat azaltımı metoduyla, kg başına “1, 1.5 arasında” bir diyet gerçekleştirdim. Konumu takip edenler görecektir. Geldiğim noktayı ilk baştan, şu anda içerisinde bulunduğumuz ve bitirmek üzere olduğumuz Ocak ayına kadar olan fotoğraflarımı gözlemleyerek görebileceklerdir. Maksimal verim elde ettim. Neredeyse 0’a yakın kas kaybı ile bu süreci atlattım. Ergojenik yardım almadan.(Sadece Supplementler)

    Benim genel izlenimlerim böyleydi. Her zaman bende yağları savunurum, yağların, hele ki sağlıklı yağlar diye tabir ettiğimiz yağların hayatımızda olması çok önem arz etmektedir. Farklı diyet metotları mevcuttur. Kontrol edilebilirliği, içeriğinin hesaplanması bakımından, kademeli karbonhidrat azaltımı başarıya ulaşma konusunda daha bir yardımcıdır. “Şahsi görüşüm”

    Herkese kucak dolusu sevgiler, iyi çalışmalar dilerim. Sağlıcakla kalınız.

    Saygılarımla,
     
    Son düzenleme: 29 Ocak 2012
    deathlifter, ZeusS_ ve Karakaş bunu beğendi.
  8. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Sevgili Fitness Model değişik ve hoş bir yazı olmuş ;)

    Örnekler ve alıntılar verdiğin kitap da yağlar yerilirken, kendi izlenimlerinde yağlara düşman olmadığını söylemişsin...

    Dikkati çeken bir nokta da: kaynak verdiğin kitabı kötülemek amaçlı değil ama, araştırma tarihleri hep 80-90lı yıllar...
    2002 yılında beslenme piramidi değişti, insülin direncinin metabolik bir bozukluk olduğu kabul edildi ve alzheimer hastalığı tip2 diyabet olarak adlandırılmaya başladı, hastalığı ismi değişti!!!
    İnsülinin mitojen özelliği bütün dünyaca kabul edildi...

    Bu gelişme ve değişimleri dikkate almamak çok yanlış olur diye düşünüyorum ;)
     
  9. kerimagil
    Offline

    kerimagil Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2011
    Mesajlar:
    134
    Beğenileri:
    135
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    uzman hekim...
    Miktar... "Bir bayan avucu kadar..." :D

    Daha kolay ölçüler olabilir di...
     
  10. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    Harcanan kalorinin alınan kaloriden fazla olması hesabı geçerli olmakla birlikte, tek başına çok sığ bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum. Çünkü tek başına bu hesabı yaparsanız yağ yakmak yerine sadece kilo kaybedersiniz. Önemli olan vücudu yağ yakmaya zorlamaktır, özellikle kaslara dokunmadan. Bilhassa biz sporcular için.

    Vücut akşama kadar aldığınız ve harcadığınız kalorilerin çetelesini tutup ona göre akşam yağ yakmalıyım veya kas yapmalıyım diye davranmaz. Bu metabolik süreçler gün içinde devamlılık arz edecek şekilde her ana yayılmıştır. Bu yüzden anlık olarak yağ yakımına etki eden şeyler çok önemlidir. Bunların içinde en önemlisi ise tartışmasız insülin hormonunun işlevidir. Bu da bizi doğrudan tükettiğimiz karbonhidratların çeşidine ve miktarına götürmektedir.

    Bütün ömrü boyunca birincil enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanan birisinin aniden karbonhidratları sıfırlaması çok zor olacağı için bu işi aşama aşama yapması ve doğru zamanda doğru karbonhidratı tüketmesi vücut yağ ve kas yapımı açısından çok önemlidir. Karbonhidratların azaltılması insülin direnci gibi yağ yakımının önündeki kimi engelleri de zamanla giderecektir.
     
    ZeusS_ bunu beğendi.
  11. alibaba123
    Offline

    alibaba123 Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2016
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Bende fitness yaparken uyguladığım bir diyet protein ağırlıklı bir diyet programı dukan diyeti herkese rahatlıkta önerebilirim.
    Kas yapıyor ve vücuttaki yağları düzenli bir şekilde yakıyor. İsterseniz uzman bir diyetisyen dukan diyetini anlatıyor aşağıdaki video izleyebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş