Doğal Vücut Geliştirme ile Kas Geliştirme

https://www.bodyforumtr.com/threads/1-yillik-degisim-u-mad-brah.125295/

bu konuda arkadaş 1 yılda soğuk hali 39cm kol yaptım diyor 175 boyuyla muhtemelende 80 altı kilosuyla. Sizin gösterdiğiniz oranlarla çelişiyor hanginize inanalım ?
Diğer kaynaktaki veri yağsız ölçü ona dikkat etmek gerekiyor ki henüz steroidlerin kullanılmadığı dönemlerde yapılmış bir çalışma diye hatırlıyorum. O tarz bir tabloya Stronglift sitesinde de denk gelmiştim. Hatta Excel dosyası var potansiyel maksimum doğal ölçülerini hesaplıyor. Yanına Reg Park ın ölçülerini de koymuş steroidsiz en iri adamlardan biri kendisi ve muhteşem bir genetiği olduğu söyleniyor. Onun ölçüleri ile kıyaslayıp o daha fazla büyüyemediyse büyük olasılıkla sende büyüyemezsin diyordu :)

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Progressive overload'u yanlış anlamışsınız zaman geçtikçe kasa daha çok stres uygulama prensibidir ağırlığı sürekli arttırmadan da progressive overload gerçekleştirilebilir.İkinci olarak bir bölgeyi en iyi seviyede geliştirmenin yolu o bölgeyi izole etmektir.Curllerin compound hareketlerden daha hafif kiloyla yapılması curllerin etkili olmadığını göstermez.Vücut geliştirme sporcusunun maksimum kas gelişimi elde edebilmesi için izole hareketler şarttır.Örneğin yan omuz bölgesi hiçbir compound egzersizde neredeyse hiç çalışmaz.Maksimum kas gelişimi elde edilmek isteniyorsa Lateral raise,calf raises biceps izolasyon,triceps izolasyon vb hareketler vücut geliştirmede olmazsa olmazlardır.

Back
Yukarı