DEADLIFT

Beatboxer dedi:
burakula01 dedi:
güzel çalısma beatboxer eline sağlık .Bende deadlifti body ye başladıgım ilk 1 sene hiç yapmadım en azından bi 6 ay kadar yapılmamalı yapılsada hafif kilolarda yapılmalı. ama 1. yılımda sonra deadlift yapmaya başladıgımda gerçekten etkisini çıok iyi gördüm sırtta daha önce nizami olarak yapamadıgım close girp pulldown yada geniş tutuş pulldown(enseye) gibi hareketleri ileri aylarda çok rahat cıkarmamı da sağladı

Deadlift hareketi genel güç artışı sağladığından bunları tecrübe etmen normaldir...Eğer gerçekten "lat pull" ları rahat çıkarabiliosan , barfiksin de zamanı da gelmiştir dimi... ;)

Beatboxer,off topic oluyo ama biraz,ben latı nerdeyse body e geldiğim günki ağırlıkla ancak çalışabiliyorum yani BB de en yapamadığım hareket lat.Ama barfixte her geçen gün gelişiyorum,latta yerimde sayıyorum,bence latla barfix çok farklı şeyler.
 
zfrskr dedi:
Beatboxer dedi:
burakula01 dedi:
güzel çalısma beatboxer eline sağlık .Bende deadlifti body ye başladıgım ilk 1 sene hiç yapmadım en azından bi 6 ay kadar yapılmamalı yapılsada hafif kilolarda yapılmalı. ama 1. yılımda sonra deadlift yapmaya başladıgımda gerçekten etkisini çıok iyi gördüm sırtta daha önce nizami olarak yapamadıgım close girp pulldown yada geniş tutuş pulldown(enseye) gibi hareketleri ileri aylarda çok rahat cıkarmamı da sağladı

Deadlift hareketi genel güç artışı sağladığından bunları tecrübe etmen normaldir...Eğer gerçekten "lat pull" ları rahat çıkarabiliosan , barfiksin de zamanı da gelmiştir dimi... ;)

Beatboxer,off topic oluyo ama biraz,ben latı nerdeyse body e geldiğim günki ağırlıkla ancak çalışabiliyorum yani BB de en yapamadığım hareket lat.Ama barfixte her geçen gün gelişiyorum,latta yerimde sayıyorum,bence latla barfix çok farklı şeyler.

Evet...Baya bi offtopic olcak...Bu yüzden burda noktalayalım...Sana iki link vercem...Kararını sen ver artık...
https://www.bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=8780&highlight=barfiks
https://www.bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=8616&highlight=barfiks
 
Bir buçuk seneden fazla oldu başlayalı, spor salonunda çalıştığım hiçbir egzersizden dolayı sakatlık yaşamadım çok şükür, ara sıra yazları dirsek ekleminde ufak tefek ağrılar dışında, birde arada bir bilek güreşi meydan okumalarına karşı gaza gelmemin sonucu sakatlanmalar dışında.

Salona yeni kayıt olmuştum, benim belim sık sık sakatlanırdı

Yeni başladığım hafta 30 çual kömürü tek başıma kömürlüğe atınca fena madara olmuştum, şimdiki gibi değilim tabi kuvvette yok fazla, sinir sıkışmasıydı sadece disk kayması falan değil, doktor öyle demişti. Toparlandıktan sonra idmanlara başladım tekrar.

Daha önceki sakatlanmalar daha beterdi,(3 gün felçli gibi yatmalar falan) her neyse, belimde ve omurgamda böyle bir potansiyel sakatlık olmasına ramen, bol bol ters mekik yaparak, daha sonra ilerleyen zamanlarda, arka bacak ve bel için yapılan, daha çok arka bacak için yapılan versiyonuna başladım deadliftin, yani diğer tabiri dizleri kırmadan yerden kesme, hafif kilo çok tekrar yapıyordum ilk başlarda, daha sonra ağırlığıda artırmadan setleri artırarak devam ettim, hiç sorun yaşamadım, sonra ağır kiloyla normal deatlifte geçtim.

Diyebilirimki belim şu an sakanlanmıyorsa ters mekik ve deathliftin bu iki versiyonu sayesindedir bide bunları çalışırken kemer takmayı unutmamam, bilgisayarın başında 2 saatten fazla oturunca bazen belimde biraz sızlama oluyor sadece nadir olarak.

Şimdi 70-80 le de deatlift yapıyorum, arada bir 90-100 lede yaptığım oluyor, dizleri kırmadan merdiven basamağında veya platformda yapılanı ise 30-40 ile, 50 yi geçmez.

Eğer ciddi problem yoksa takın kemeri, inceden hafif kilo çok tekrar (20-30 tekrarda da olur başlangıç için) dozajı kademeli olarak artırmak lazım. daha sonra yavaş yavaş yüklenirsiniz.

Ani hareketlerdende kaçınmak lazım, squat içinde, deadlift içinde geçerli, 150 kiloyu taşıyabilen bir kalasa 100 kiloluk bir darbe vurursanız kırılır, mesela squatta çökerken yavaşlayarak çökmek, kalkarkende yavaştan hızlanarak kalkmak lazım, deadlifttede böyle bu çok önemli

İyi çalışmalar.
 
Biraz off-topic olcak; ancak yeri gelmişken yazmak geldi içimden...

Benim de bu aralar belimin arka sol tarafına özellikle eğilrken hafif bir sızılanma giriyor...Doktora görünmedim henüz; bildiğim kadarıyla da bel fıtığı, bacakta çekmelere ve hatta öksürürken sızılanlmalara sebep oluyormuş; ancak bende bu belirtiler yok...Bazen hızlı ve çok uzun mesafe yürüdüğümde bacağımın üst iç kısmı hafif bir sızılanıyor ancak bunun da fıtık belirtisi olacağını düşünmüyorum...

Kaldı ki; mekik çekerken vs...bele bir nebze olsun yük bindiren hareketlerde ve sonrasında sorun yaşamıyorum...

Sanırım bir sinir sıkışması söz konusu; bunun da kötüsü disk kayması veya bel fıtığı varsa çok ama çok üzülürüm...İnşallah bir şey yoktur...:(

Tabii ki son kararı doktor verir...Bir doktora görünmem lazım...

Lütfen bu konuda tecrübeleriniz varsa paylaşınız...

Saygılarımla...Bol sağlıklı ve mutlu günler...;)
 
birde arkadaşımızın birisi yukarda back ve bel için başka hareketler warken riske girmeyelim demiş. ama squat deadlift gibi hareketler , hatta daha ileri seviyede koparma silkme yani vucudun genelini çalıştıran bu tip hareketler patlayıcı kuvveti diğer hareketlere göre aşırı derecede aretırıyor. mesela 100 metre koşucularına yada dövüşcülere bakarsak , bu hareketlerin yerini hiç birşey tutmuyor, güç artışı için çok gerekli olduğuna inanıyorum.
benimde belim çok güçsüz şimdilik ters mekikle idare edicem ama biraz daha güçlenirse inş. en kısa zamanda deadlifte başlamak istiyorum
 
bazıları deadlift hareketinde barı kaldırdığımız aşamada arkaya doğru esneyip alt sırt için baskıyı arttırmamız gerektiğini söylüyor.yukarıdaki videoda böyle bişey yok.internette bulduğum bikaç videoda ise arkaya esneme şeklinde yapanlar da var.bu şekilde yapmak bel için zararlı değilmi
 
bence eğik durumda kalmak daha zararlı..ronnie coleman genelde arkaya iyice esner ayakta..sonuçta dik yapılan hareketlerden olan shrugta bu mantıkla bele biner..
ayrıca esnetmek hareketi hızlı ve kontrolsüz yapmayı önlüyor şahsen esneterek yapıyorum..
 
Geriye doğru esneyince özellikle kalçalar açısından etkili oluyor, bel veya alt sırtta hala gergin kalıyor zaten standartı da böyle esneterek yapılanıdır.
 
arkadaşlar insan gibi , vücudunuzun kaldıracağı kadar ağırlığı kaldırırsanıs 1şey olmaz, şişmiş elemanlara özenip zorlarsanız tabi fıtık olursunuz, herkes kendi kapasitesinin el verdiği kadar ağırlık kullanmalı, bizim milletin en çok yaptığı hata bu, KENDİNİZİ BAŞKASIYLA KIYASLAMAYIN!! herkesin genetik yapısı FARKLIDIR!
 
bu hareket için zararlı olabilir diyenler haklı,henüz spora tam alışmamış kişiler için çok zararlı olabilir
kişi kendini tanımalı herşeyden önce..
eskiden ttnet in çevirmeli bağlantısı 145 ile bağlanırdım nete,o yüzden burayı pek takip edemiyordum tel faturası kabarmasın diye.
ve o zamanlar bodybuilding.com dan sürekli makale indirirdim offline ken okumak için
ve biçok makalede okuduuğm kadarıyla deadlift bu sporun olmazsa olmazlarından.
vücudun genel gelişim ve güçlenmesi açısından bu hareketi programlarınıza ekleyin arkadaşlar.ben bu aralar belimden rahatsızım,tam da bu sene deadlift in hakkını vererek çalışmayı kafaya koymuşken kötü oldu benim için.
orda yazılanlara göre bu sporun olmazsa olmaz 3 hareketi
bench press,deadlift,squat
bunları kesinlikle programlarınızda bulundurun
ama deadlift e dikkat,adı bile korkutucu :)
dikkatli ve kontrollü olmak lazım..
 
emegıne saglık daha deadlıft yapmak kısmet olmadı sadece yarımını yaptım :):)
 
bence de deadlift kesinlikle bu sporun olmazsa olmazlarından biri.kesinlikle kemer kullanmak gerekiyor yanlız kan dolaşımı açısından da setler arasında kemer gevşetilmelidir.çok anormal ağırlıklarla girip risk almak yerine en az 4 ila 6 tekrar çıkarılabilecek ağırlıklarla ben çalışıyorum.özellikle deadlift ve squat vucudu zorlaması açısından en etkili 2 hareket bence.
 
Selam arkadaşlar...gerçi başlık açılalı 1 yıl olmuş ama ben mecburiyetten ve de deadlifti düşünenler için geçen hafta başıma gelen bi olaydan sonra tekrardan deadlifte bi değineyim dedim.1 buçuk hafta önce squat ın son setinden sonra ağırlığı yerine koyarken ince belimde hafif bir sızlama oldu...bölge soğuduktan sonra ise aman allahım çekilir gibi değil...allahtan ciddi bir şey değilmiş 4 gün içinde kendini biraz toparladı...aslında 1 aydır deadlift yapmıyordum ve belimde iyice tembelleşmişti.geçen hafta yediğim tokattan sonra deadlifte tekrar başladım.stiffed leg olanı(arka bacak öncelikli olan).riski göze alıp girdim ve şu an şükürler olsun belim daha sağlam ne ağrı ne sızı kaldı...demek istediğim ciddi bi omurga sorunu olamayanlar ve gerçekten güçlü olmak isteyenler bence iyice ısındıktan sonra deadlift yapmalı.çünkü bildiğiniz gibi bizim sporda sağlamlık+dayanıklılık ve güç için 3 temel hareket var:bench+squat+deadlift...diğerleri biraz ayrıntı ağırlıklı...''deadliftle gücün ne alaksı var''diye düşünenlere canlı bir örnek göstereyim.UFC izleyenler varsa eski bir güreşçi olan MATT HUGHES i tanırlar.bu adam genellikle beliyle alır maçları...buyrun örnek burda...

www.youtube.com/watch?v=X5tluj1oUuM

özellikle 00.55 te dikkatle izlerseniz ne dediğimi daha iyi anlarsınız...saygılarımla...kolay gelsin
 
hasjay videoyu izledim..kanaatine katılıyorum..adam tuttuğunun ayaklarını yerden kesiyor...ondan sonrada zaten gerisi geliyor..
yerden bu kadar kolay kaldırmak için deadlift ve good morning hareketlerinin önemi büyük..
belimin sağlam olduğu zamanlarda çok sevdiğim bir hareketti kanatta önce girdiğim deadlift..tüm vücudum yanar gibi ısınıyordu..
 
dead lift benim yapmaktan en çok zevk aldığım ve en çok etkli gördüğüm hareketlerden bir tanesi.gerçekten doğru yapılırsa mucize etkiler gösterebilen birden fazla kas grubunu çalıştıran mükemmel bir harekettir.fakat kesinlikle şakaya gelmez.HIRS YAPILMASI GEREKEN EN SON HAREKETTİR.yazacaklarım benim doğrularımdır,bu yüzden doğruluğunu yanlışlığını tartışmayınız.

ben deadliftte dizlerin çok hafif kırılması taraftarıyım ki bütün yük bele binmesin.halen daha salon hocamla tartışırız.o mesela kesinlikle dizlerini kırmayacaksın diyor.bense çok hafif kırılması taraftarıyım.dizler fazla kırılırsa hareketin bir manası kalmaz bu sefer hedeflenenden farklı kas grupları çalışır.zaten videodada göstermişler sumo deadlift olarak.ama klasik deadliftte dizlerin hafif kırılması taraftarıyım.

ikincisi deadliftte hiçbir zaman maxsimumu aramayın.bazı hareketlerde her zaman daha fazlasını yapmak isteyebilirsiniz fakat deadliftte belinizden yaşayabileceğiniz ters bir sakatlık spor hayatınızı bitirebilirki bir arkadaşımın başına geldi.adam yaylı yatakta yatamıyor 1 senedir tahtada yatıyor.öyle rahat ediyormuş. :) bu yüzden deadliftte maximum gücünüzün 20 kg. altıyla çalışın daima.

üçüncüsü deadliftte hareketi tamamlamayı ihmal etmeyin.tamamlamaktan kastım şu ağırlığı yerden kesmekle deadlift tamamlanmış olmaz.tam şekil belinizi geriye doğru gererek hareketi tamamlamanız gerekir.yoksa fayda göremezsiniz.

dördüncüsüde deadliftte sakatlıklar genellikle ağırlığın yerden kesildiği aşamada meydana gelir.ağırlık yerden kesilirken sert ve aceleci (hırstan) hareketlerden kaçınmak gerekir.

bunlara dikkat ederseniz arkadaşlar,sakatlık riski yaşamadan deadliftle mükemmel bir gelişme elde edersiniz.

saygılar.
 
bir şey soracağım,
salon hocam ısrarla dizlerini mümkün olduğunca kırmayacaksın diyor.halbuki bütün dünya benim söylediğim stilde dizlerini biraz kırarak çalışıyor deadlifti.zaten faydasını da acaip görüyorum bu şekilde fakat salon hocamın böyle ısrarcı olmasının sebebi ne olabilir sizce?

size 1 video vereyim mesela.

ronnie coleman/deadlift
https://www.youtube.com/watch?v=W1KD7cGRDDc

ronnie de benim söylediğim stilde dizleri biraz kırarak çalışıyor.nedir bu salon hocasının derdi bilen varmı?
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı