Deadlift hareketi yasaklanmış

Birpol

Üye
Arkadaşlar dün deadlift çalışırken hoca yanıma geldi ve işinize karışmak gibi olmasın ama deadlift hareketi dünyada yasaklandı dedi şaşırdım.Bel kısmındaki disklere zarar verdiğini söyledi.
Bilgisi olan varmı konuyla alakalı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arkadaşlar dün deadlift çalışırken hoca yanıma geldi ve işinize karışmak gibi olmasın ama deadlift hareketi dünyada yasaklandı dedi şaşırdım.Bel kısmındaki disklere zarar verdiğini söyledi.
Bilgisi olan varmı konuyla alakalı.

:D :D :D :D :D deseydiniz ya " hocam sen açıkça ağırlığı yere vurma desene " diye :D

Bi bomba daha söyliyeyim barbell shrug hareketide boyun altına kadar çekiş yasaklanmış göğüs altına kadar çekilecekmiş bundan sonra[emoji1][emoji1][emoji1]
Salonu terk ettim..

gerçekten çok güldüm. :D:D:D:D[DOUBLEPOST=1442489132][/DOUBLEPOST]biraz garip gelebilir ama ben spor salonuna yorgan ve yastık götürüyorum 235 kilogramı yavaş bırakmaya çalışıp sakatlanmayayım diye. bu sefer de görüntü güzel olmadı diyor sanki güzellik salonu. :D

allahtan bizim salonda belediyenin parklara döşediği o sünger-plastik-parke arası yumuşak bir madde var ya hani NORMAL insanların salonlarının yerlerine kaplattığı malzemeden,o maddeden belediyenin parkından sökülmüş halde 2 parça var,bildiğiniz sökmüşler bir yerden ya da çöpten vs alınmış.onları koyuyorum deadlift yaparken,sagolsun salon sahibi de kafa adam pek ses etme vs. demiyor artık,en başlarda diyordu.

Ben de hoca olmadığı zaman gidiyorum. Sorun bence parke iki sene sonra ben de yastık götürmeye başlarım heralde ya da o malzemeden salona hediye ederim. Aslında para biriktirip squat rack, barfiks barı, ağırlıklar, olimpik bar, ayarlanabilir dambıl döşemek lazım bodruma veya kendine ait küçük bir yere. Kafan rahatlar. Üç yıllık kalkınma planlarım arasında bu fikir. Yalnız üniversiteye başka şehre gidince bir daha onlara yer bulması dert :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:D ilk defa forumu okurken kahkaha attım. :D

Üniversitenin salonunda rahat rahat yapıyorum hoca olmadigi için ama belediyenin salonunda üyeliğim yanmasın diye yapmıyorum malum hem çok ucuz hemde servisli salondan atılmak istemem, ayrıca 2 3 kere yaptım belediyeninkinde ama sağolsun 30 cm kollu hoca geldi -hareketi yanlış yapıyorsun diyip stiff leg deadlifti gösterdi Touch and go tarzında yapiyorum felan diye açıklama yapacaktimda ne spor konusunda nede normalde cahillerle sohbet etmiyorum He He tmm diyip gecistirdim

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Saçmalamış kendisi, ama ne olursa olsun Deadlift yanlış yapıldığı zaman en çok bel fıtığı yapma riski olan harekettir, o da bir gerçek sonuçta.

hocası olmayan bir salon en güzel salon. Ben de salon ararken racki var mı yok mu diye bakıyorum hoca geldi nabıcan racki dedi. Göğsün gelişmemiş kolun gelişmemiş bacağı ne yapacaksın diyor sen şimdi deadlifte de izin vermezsin dedim evet vermem sakatlanırsın reklamım kötü olur dedi. Allah a şükür hareketin formunu kendi başıma oturttum. O salona da gitmedim zaten squatı profesyoneller yaparmış deadliftte insan sakatlanırmış yanlış yaparsan yanlış öğretirsen sakatlanır tabi

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocan seni kandırmış. Kaç yaşındasın sen?

Salon hocalarının bir çoğu işi bilmiyor bilmedikleri gibi birde ukalalık yapıyorlar
Salon değiştirdim hoca program yazacak baştan dedim hocaya başka salondaydım üç senedir yapıyorum bu sporu dedim bi baktım acemi programı yazıyor dedim hoca sen bu programı niye böyle yazdın ne dese beğenirsiniz bu salona yeni geldiniz...[emoji1][emoji1]

Bizim salonda tek squat deadlift yapan benim millet ufo görmüş gibi bakıyor. Hocamız (!) bacak çalışanlara 15 kiloluk dambıl veriyor goblet squat için.
Özet: squat racka adımı yazıcam özel mülktür diye :)

Back
Yukarı