Deadlift Amatör Sporcular İçin Ne Derece Önemli

profesyonel düşünmeyen amatör sporcular için deadlift ne derece önemli bi spor hocama sordum sırt programım için deadlift için tek bi gün ayır çok zor bi hareket dedi başka bi hocamda profesyonel düşünmüyosan yarışmalar falan sırtı çirkinleştirir yapmana gerek yok dedi

sizce ne derece önemli

Bu sporda izole hareketler dışındaki hareketlere profesyonel demek biraz abes olur bence.Hele ki deadlift gibi compound bir hareket ise.Formu oturttuktan sonra her seviyede yapılabilir.Alt sırt çok güşsüzse hyperextension la güçlendirip öyle deadlift yapılabilir.Bunlar benim görüşlerim.

Profesyonel olmayi amaçlıyor olsan bile Deadlift yapmazsan hiçbir şey kaybetmezsin. Lakin doğru formla ve düzenli olarak Orta ağırlıkta denebilecek kilolarla çalışılırsa ileride meydana gelebilecek bel sakatlıklarının önüne geçilebilir

amerikadaki lüks spor salonlarında görüyorum videolarda artık prolar hep makinelerde çalışıyor barla deadlift yavaş yavaş rafa kalkıyor fakat tabi bizde bu kadar imkan yok dolayısıyla yapılmalı sırt bel ve bir çok kas grubu için muazzam bir hareket fakat deadlift hareketine geçmeden beli güçlendirmek lazım yavaş yavaş ağırlığı artırarak egoya yenik düşmeden devam edilmeli

Profesyonel olmayi amaçlıyor olsan bile Deadlift yapmazsan hiçbir şey kaybetmezsin. Lakin doğru formla ve düzenli olarak Orta ağırlıkta denebilecek kilolarla çalışılırsa ileride meydana gelebilecek bel sakatlıklarının önüne geçilebilir
deadlift bel bölgesine mi yoğunlukla etki ediyo[DOUBLEPOST=1409906350][/DOUBLEPOST]
amerikadaki lüks spor salonlarında görüyorum videolarda artık prolar hep makinelerde çalışıyor barla deadlift yavaş yavaş rafa kalkıyor fakat tabi bizde bu kadar imkan yok dolayısıyla yapılmalı sırt bel ve bir çok kas grubu için muazzam bir hareket fakat deadlift hareketine geçmeden beli güçlendirmek lazım yavaş yavaş ağırlığı artırarak egoya yenik düşmeden devam edilmeli
deadliftten önce belir güçlendirmekten kastın boş barla yapmak mı yoksa superman hareketi v.b şeylerle mi

evet superman hareketi vs bel egzersizleri yapıp sonra deadlift hareketine geçmek gerekir ayrıca deadlift bel sırt kalçayı çalıştırır daha çok ama kimi sırtta daha verim sağlar kimisi belde

Son düzenleme:
Ben yapmıyorum (Daha doğrusu 20 kilo ile yapıyorum) açıkçası korkuyorum fıtık vb bir sakatlık çıkmasından.Amacım sağlık ve fit bir vücud olduğu için çokta gerekli olduğunu düşünmüyorum

Bide şöyle düşün:
Ayakta yaptığın tüm geliştirici hareketlerde (barbell curl vs.) ister istemez beline yük biner.Şimdi sen deadlift yapmazsan bu hareketleri yaparken sakatlanma riskini göze almış olursun.Bir de hareketi düzgün yaparsan fıtık filan olmazsın.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sırtı çirkinleştirir lafını ilk defa duyuyorum o nasil saçma bir terimdir nasıl hocadır bu. Düzgün formda yapabileceksen yap bir sıkıntı olmaz pro olmasan bile ne kaybedeceksin? Ama kazancı çok olur

Back
Yukarı