1990 lı yıllarda, abilerimiz yatmadan önce 2 tane yumurta yerdi, 3-4saat sonra tekrar uyanıp 2-3 yumurta yiyip tekrar uyurlardı. Bu adamlar, kolları 49-50cm olan adamlar. O zamanlar böyle kolay bulunan Casein proteini yoktu piyasada malesef. Ancak bu yokluk bizim hocaların mantelitesini değiştirmemiş gördüğümüz üzere..
Bakın ben size bir hesap yapıcam, gece 1 de yatağına giren bir arkadaşımız için düşünürsek, bu arkadaş maksimum akşam 9da yemeğini yiyecek. Çünkü aksi takdirde ''gece mide boş kalmalı'' felsefesini çürütmüş olur.Akşam 9da yemeğini yiyen bir sporcu en erken ve en iyi ihtimalle sabah 7de uyansa(ki bu günümüz gençlerinde imkansıza yakın), 10 saattir vücuduna besin girmemiş halde uyanacak. Eğer İzole bir protein tozu içmiyorsa kalkar kalkmaz, 7de yiyeceği kahvaltının da kana karışma süreci 2-3 saati bulacağından, sen bir önceki gün paramparça ettiğin vücudu geceden beri 12 saat bomboş vücutla onarmayı bekliyorsan yanlış yapıyorsundur kardeşim. Senin 9da alacağın proteinin sindirilmesinden sonra emilim süresi komple gece 2-3 gibi sonlanmış olacak. Gece bomboş vücut ise geceki büyüme hormonunu destekleyemeyecek. Bunlar varasıya konuşmalar değil, bizzat benim ve bu sporda senelerini eskitmiş insanların tecrübesiyle sabittir. 1.90 lık Crossfit atletlerinden birkaç tanıdığım, gece yatmadan önce organik kefir içerler keten tohumuyla beraber. Anlayacağınız gece beslenmeyi es geçmeyin, ben gece yatmadan hemen önce mideye besin girmesine karşıyım, o da kandaki ani insülin fırlamasının, geceki hormonlara olan kötü etkisidir. Ancak gece uyumadan 1-1.5 saat önceye kadar ''karbonhidratsız'' protein tüketilebilir..Definasyon dönemlerinde ise gece alacağınız proteinin ''karbonhidratsız'' özelliğinin de yanında, ''yağsız'' olmasına da özen gösterin.. İyi forumlar..