arkadaşlar yağ yakımı konusunda bilinçsizim..bilgilenmek için foruma giriyorum insanlar sürekli tartışıyor o değil aslında budur diyor..ben 2bucuk aydır spor salonuna gidiyorum..
başlangıçta;
kilom:77.650
bel çevrem:96 cm idi..
netten kabataslak yağ oranı hesaplattım %27 yağ oranım çıkmıştı.yani 77.650 kilomun 20.80 kilosu yağ;56.20 civarıda kas+kemik ağırlığım oluyor
şimdiyse;
kilom:74.000
bel çevrem:92 cm
yağ oranım:%24
yani 74.000 kilomun 17.80 kilosu yağ;56.25 civarıysa kas+kemik ağırlığım..
burdan hesapla 2bucuk ayda kas kütlemi kaybetmeden aşağı yukarı 3 kilo yağ yakmışım.sizce bu durum normal mi yoksa daha fazla mı yağ yakmam gerekiyordu?birde aerobik yapmak yağları yakar mı?
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:23 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:59 ----------
bir sorum daha var arkadaşlar..aerobik yaparak yağ yakımı sanırım oluyor.yağ yakımı oldugu gibi kaslardada kayıplar oluyormuş.yağları yakıp kas kütlesini arttırmak için protein alımını arttırmam mı gerekir?birde yağ yakmak için kaloriyi az almak gerekiyo anladım yağı da öyle...fakat karbonhidrat miktarı ne kadar olmalıdır?bu sorularmı cevaplarsanız çok çok sevinicem arkadaşlar çok araştırıyorum inanın
Evet, yağ yakımı ile ilgili pek çok yöntem var. Ben bu başlıkta bilimsel açıdan Ketojenik diyetin detaylarına inmeye çalışıyorum. Bu diyeti kullanarak kas kütlemi korurken yağ yakımını hedefliyorum.
Yağ yakımı için genel mantık şu :
Giren enerji < Çıkan enerji
Yani sen ihtiyacın olandan daha az yersen kilo verirsin. İster düşük karbonhidratlı diyet olsun, ister düşük yağlı diyet, bu formül değişmez. Ama ben düşük karbonhidratlı diyetlerin (ketojenik ya da ketojenik olmayan) yağ yakımında daha etkili olduğu kanısındayım. Bu başlık altındaki yazılarımı incelersen vücudun karbonhidrat bolluğunda yağı yakıt kaynağı olarak kullanmayacağını görürsün.
2 buçuk ayda 3 kilo kaybetmek de bir başarıdır. Bunun ne kadarı yağ ne kadarı kas tam bilememekle birlikte vücut ölçülerini düzenli olarak aldırırsan detaylı fikir sahibi olursun. Daha fazla yağ yakman gerekir mi sorusuna sen cevap vermelisin. Aynaya baktığında istediğin ölçülere geldiğine inanıyor musun?
Aerobik yağ yakımını sağlar. Kas kaybı fazla kardiyo, yetersiz beslenme gibi sebeplerden ötürü olur. Normal şartlarda uygun yapılan kardiyo çalışmaları kas kaybına sebep olmaz aksine korur ve tavsiye edilir. Ben sana HIIT (High Intensity Interval Training) çalışması öneriyorum. Salonda daha az vakit geçirir ve daha fazla yağ yakarsın.
Kas kaybı yaşamaktan korkuyorsan tavsiyem her gün vücut ağırlığının yaklaşık olarak 2 katı kadar kaliteli protein (yumurta, et, peynir, balık, yoğurt) tüket.
Kalori hesabı için aşağıdaki yolu izleyebilirsin. Rakamlar üç alağı beş yukarı oynayabilir.
Kilo almak için gerekli olan cal miktarı :
Ağırlık(kg)x2,132x18
Kilonun korunması için gerekli olan cal miktarı :
Ağırlık(kg)x2,132x16
Yağ yakımını tetiklemek için gerekli olan cal miktarı :
Ağırlık(kg)x2,132x12
Günde en az vücut ağırlığının iki katı kadar protein alman gerekiyor diyelim.
Protein cal = (Ağırlık(kg)x2)x4
Karbonhidrat ve yağ dağılımını ise genel rakamdan bu sayıyı çıkartarak yapabilirsin.
Karbonhidrat cal + Yağ cal = (Ağırlık(kg)x2,132x1) - ((Ağırlık(kg)x2)x4)
Ayrıca yağları azaltmanı değil arttırmanı öneririm. Yağ kaynakların kuruyemişler, et ve balıktaki yağ, zeytin yağı olsun. Kızartma ve tatlılardan uzak durmanı öneririm.
Karbonhidrat miktarını soruyorsun.
Mesela kişinin yağ yakım kalorisi 2100 cal diyelim. Bunun (120 gr) 480 kalorisi protein olacak. 50 gr da yani 50x9 kalori de yağlardan gelsin. Karbonhidrat hesabı gram cinsinden şu şekilde olur.
2100 - (480 + 450) = 1170 cal
1170/4 = 290 gr karbonhidrat
Başlıktaki paylaştığım yazıları okumanı tavsiye ederim. Başarılar.
---------- Post added at 09:44 ---------- Previous post was at 09:33 ----------
62.5
Carb-Up'a bu hafta da cumartesi öğlen başlayacağım.