Carb Back Loading Yağ Yakımı Günlüğü

Takipteyim kardeşim merak ettiğim kahve iyi geldiğini biliyorum antreman öncesi fakat ne ise yarıyor açıklar misin?

Yazmayalı bayağı olmuş, beslenme konusunda disiplinsizliğim nedeniyle hala kilo veremedik.
Bugün yaptığım Low-Carb Pizza (Pizza hamuru için un yerine karnıbahar kullanıldı)
88gr yağ
55gr karb
104 gr prot
21 gr lif
1428 kcal
Un yerine karnıbahar mı? Karnıbahara bayılırım, pizza ise mükemmel bir mutluluk öğünümdür,ama yiyemem yedikten sonra ise azap artçıları yaşarım. Karnıbahar ile artçı azap çekmeden gönül rahatlığıyla pizza yiyebilirim. Bu ikiliyi tuttum. Teşekkürler,sebzenin mutluluğa katkısı gözardı edilemez.

Takipteyim kardeşim merak ettiğim kahve iyi geldiğini biliyorum antreman öncesi fakat ne ise yarıyor açıklar misin?
Kahvede kafein var, metabolizmayı hızlandırır, uyku açar enerji verir. Ama öyle aman aman bir etkisi yok. Zaten çok sık içtiğim için yatmadan önce içsem bile uyuyabiliyorum.

Un yerine karnıbahar mı? Karnıbahara bayılırım, pizza ise mükemmel bir mutluluk öğünümdür,ama yiyemem yedikten sonra ise azap artçıları yaşarım. Karnıbahar ile artçı azap çekmeden gönül rahatlığıyla pizza yiyebilirim. Bu ikiliyi tuttum. Teşekkürler,sebzenin mutluluğa katkısı gözardı edilemez.
Un yerine karnıbahar ayrıca pilav gibi de pişirilebiliyor. Tat olarak tabii çok birşey beklemeyin.

4 gün önce Ketojenik Diyete başladım tekrar amacım ramazan sonuna kadar sürdürmek hem oruç tutarken açlık krizlerine karşı etkili olacaktır diye düşündüm. Bu diyeti yapmak isteyenler için yenilebilecek yemekleri göstermek ve tarifler vermek istiyorum. Temel olarak makro saymıyorum ama hedefim 130gr yağ, 160 gr protein

Yenilenler
Öğlen - 4 Yumurta + Salam
Akşam- 1 bütün tavuk + 1 pirzola + Keten Tohumu Ekmeği+ Kıymalı Karnıbahar
Ara öğün - 50gr Fıstık, Bulyon Çorba, Hindistan cevizli nescafeler

Keten Tohumu Ekmeği
5 Tatlı kaşığı Keten Tohumu
1 Ad. Yumurta
2 Tatlı kaşığı su
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
Susam, ceviz tarzı süsleme araçları

Bunları plastik bir kapta çırpıp (ekmeğin şekli olacağı için dikdörtgen tavsiye ederim) mikrodalgada iyice kabarana ve kuruyana kadar ısıtın.
Ben bu ekmeği zeytin yağına banıp yiyorum, biraz da zeytin ezmesi sürüyorum güzel oluyor hem de lif kaynağı

Bulyon Çorba
1 ad. tavuk bulyon
50 gr Krema

Sıcak suda bulyonu eritip, kremayı döküp karışıtırıp için. Özellikle Ketoflu için yararlı olacaktır. (ketojenik diyette tuz alımı biraz artmalı)

Dünün Logu (4.Gün)

Öğlen
5 Yumurta

Ara Öğün Bulyon Çorba

Akşam
500 gr Tavuk Tava
Keten Tohumu Krep
Keto Dondurma 1
Mantar-Zeytinyağlı

Keten Tohumu Krep : Ekmekle aynı tarif, mikrodalga yerine yağlı tavada 2 tarafı pişiriyorum.

Keto Dondurma 1
Ana Malzeme
200gr Krem Peynir
50ml Krema
1 Ölçek Çilekli Prot.Toz
Stevia-Su

Bunları çırpıp buzluğa atıyorum. 1 saat çıkarım üstüne Tahin, Ceviz ekleyerek yiyorum.
1.png

Dünün Logu (5.Gün)
Öğlen
250gr Tavuk Göğüsü , 2 yk zeytinyağı

Ara Öğün
Fıstık

Akşam
Keto Pizza (no carb)

Taban Malzemesi -Yapımı
Kaşar Peyniri (rende)
Yumurta (3)
Krem Peyniri

Bu 3ü karıştırılıp yağlı kağıda serilir, sertleşinceye kadar fırınlanır.

Üst Malzeme
sosis, salam, sucuk, domates sosu (çok az), mozerella

üst malzeme tabana konulup 15-20dk daha fırınlanır.
pizza.png

Dünün Logu (5.Gün)
Öğlen
250gr Tavuk Göğüsü , 2 yk zeytinyağı

Ara Öğün
Fıstık

Akşam
Keto Pizza (no carb)

Taban Malzemesi -Yapımı
Kaşar Peyniri (rende)
Yumurta (3)
Krem Peyniri

Bu 3ü karıştırılıp yağlı kağıda serilir, sertleşinceye kadar fırınlanır.

Üst Malzeme
sosis, salam, sucuk, domates sosu (çok az), mozerella

üst malzeme tabana konulup 15-20dk daha fırınlanır.
pizza.png
eski bir pizza ustası olarak 10 aydır filan hiç yemiyorum. canımı çektirdin hocam çok leziz görünüyor :)

Dünün Logu (6.Gün)
Kahvaltı
Pizza için aldığı malzemelerle beraber yumurta (4ad)
1 ad. Keten Tohumu+Kabartma Tozu+Yumurta+Tarçın+Stevia ile tavada yaptığım pancake'e protein fıstık ezmesi

Öğlen
Krema+Protein Tozu+Ceviz dondurma

Akşam
Mezgit+Kalamar+Karnıbahar ve Salata
Tarator sosu yerine => Mayonez+Sirke+Sarımsak rendesi
Eşim kalamarı una yatırdığı için piştikten sonra tek tek soydum kalamarın dışındaki kıtırları

Dünün logu 8.gun
Öğle ; tavuk zeytinyağı fıstık
Akşam mozerella, yumurtali ıspanak,
Kuruyemis

Bugünün logu 9.gun
Öğlen ; tavuksis fıstık
Akşam ; tavuk göğsü kaşar, zeytin ezmeli keten tohumlu yumurta , kaşar cipsi.

Kaşar cipsi
Dilim kaşar inceliğinde kasar kesilir, yağlı kağıt üzerine konulur. Kıtır kıtır olana kadar mikrodalgada döndürülür .
IMG_20170517_200656.jpg

Son düzenleme:
Pazar ile 13. günü de bitirmiş oluyorum.
Bu süreçte verilen kilo 3kg, çoğu su olduğu için kalıcı bir kilo verme değil bu. Ama diyete alıştım diyebilirim, önceden yaptığım hataları düzelttim. Özellikle Reddit'de ketogains diye bir grup var orada bayağı yazan şeyler vardı. Tuz - Potasyum alımını arttırmak önemli. Başlarda bulyon ve Sodyumu azaltılmış Tuz bayağı yardımcı oldu. 3-4 günde 1 multivitamin de alıyorum. Şu an çok iyiyim. 3 sene önceye göre.

Back
Yukarı