canan karatay protein tozları

Sonuçta ne kadar doğal denilirse denilsin işlemden geçtiği için şahsi fikrim sağlıklı olmadığı yönünde. Gelelim yediğimiz tavuk, yumurta vb. doğal! protein kaynaklarına bu ürünlerinde nasıl işlemlerden geçtiğini az-çok biliyoruz...

Tüm bu şartlarda neyi, nasıl ve ne kadar kullanacağımızı en sağlıklı şekilde doktor gözetimi ve önerisi ile kullanmak en uygun seçenek ancak bu şartlara da uymadığımızı düşünürsek ancak tecrübe ile öğreneceğiz. x kişisinin fizyolojik ve biyolojik yapısından ötürü etkilemez y kişisini etkiler. Uygulanacak en altın kural her şeyin fazlası zararlıdır.

ülkemizde meyan kökü diye bir otumuz var. suyun içine atarsın, süzersin, içine başka hiçbirşey katmadan, dünyanın en lezzetli içeceğine ulaşmış olursun. 1 tane bile katkı maddesi olmadığı için, sağlıklı da... 10 litre yapsan, maliyeti 1-2 lira falan...
amerikalılar alıyor bu meyan kökünü, içine şeker, asit, tatlandırıcı , reklendirici böcek kanı vs atıp, litresini 2 liraya "kola" diye satıyor.
kafaları bir tek üçkağıta, sömürüye çalışıyor bunların..

Öncelikle Protein tozuna yüklediğiniz anlam çook çook abartılı yani bunca besin desteiği içinde tutupta protein tozu kalp büyütür demek düpe düz cahilliktir isterse imparator desin yanlış olan yanlıştır.

PT nedir: Whey için peynir sanayisinin bir yan ürünüdür bitti nokta yani dolaptaki besinden bir farkı yok.Normal besin kadar faydalı değil bunu iddia edecek insanlara araştırma sorun bilimsel bir açıklama sorun.Yumurtanın beyazı gibi et gibi ürünlerden farklı bir durum yok yani bunda sadece tatlandırıp kullanımı kolaylaştırılmış bir üründen ibaret gerçek beslenme daha önemli

He besin desteklerini tartışın ama bir taraf zehir bir taraf mucize diyor.Kalp büyütür diyor.Doğru kalp büyütür ama et yumurta ne kadar büyütüyorsa o kadar onlardan daha iyi değil daha anlamlı bir ürün değil.Tartışacaksanız pre-workout lardaki kafein miktarını tartışın yağ yakıcı ürünleri tartışın tartıştığınız şeydeki etken maddeyi bilin soruyorum size protein tozunun etken madddesi ne ;)

Mucizeyi ve zehri steroidlerden bekleyin besin destek ürünleri olsa da olur olmasada.

PT süperdir PT zehirdir
Şuna bir göz atın:
PT aslında hiçbiri

Aklıma
Öncelikle Protein tozuna yüklediğiniz anlam çook çook abartılı yani bunca besin desteiği içinde tutupta protein tozu kalp büyütür demek düpe düz cahilliktir isterse imparator desin yanlış olan yanlıştır.

PT nedir: Whey için peynir sanayisinin bir yan ürünüdür bitti nokta yani dolaptaki besinden bir farkı yok.Normal besin kadar faydalı değil bunu iddia edecek insanlara araştırma sorun bilimsel bir açıklama sorun.Yumurtanın beyazı gibi et gibi ürünlerden farklı bir durum yok yani bunda sadece tatlandırıp kullanımı kolaylaştırılmış bir üründen ibaret gerçek beslenme daha önemli

He besin desteklerini tartışın ama bir taraf zehir bir taraf mucize diyor.Kalp büyütür diyor.Doğru kalp büyütür ama et yumurta ne kadar büyütüyorsa o kadar onlardan daha iyi değil daha anlamlı bir ürün değil.Tartışacaksanız pre-workout lardaki kafein miktarını tartışın yağ yakıcı ürünleri tartışın tartıştığınız şeydeki etken maddeyi bilin soruyorum size protein tozunun etken madddesi ne ;)

Mucizeyi ve zehri steroidlerden bekleyin besin destek ürünleri olsa da olur olmasada.

PT süperdir PT zehirdir
Şuna bir göz atın:
PT aslında hiçbiri
İşin garibi ülkenin en çok üyeli bb forumunda hala protein tozlarının tartışılması. Supplementler, size gerçek besinler kadar fayda sağlamazlar. Steroidlerde. Evet steroidlerde doğru beslenme olmadan size etki vermezler.

Ayrıca rich piananın samimiyetine güvenmiyorum bir aralar günde bir kaç öğün et yiyip diğer öğünlerde supp ile besleniyordu.

Rich değişik adam bi ara Mutant diye protein tozu tanıttı sonra yollarını ayırınca gerçekleri itiraf etti.Bu iş böyle PT çok pahalıdır üstelik alacaksanız bir kutu alın evin köşesinde dursun çok sıkışık zamanlarınızda acil işiniz çıktığında karıştırıp için benim fikrim yılda bir kutuyu geçmemeli geçiyorsa beslenmede çatlaklar vardır.

Ya antremandan sonra 10-15 dakika içinde protein tozu içmezsem rahatlayamam ben açıkçası. Senelerdir tek değişmeyen rutinim bu. Toz kullanın ama çokta anlam yüklemeyin sanırım adamın açıkladığı da budur zaten. 3 öğün toz 3 öğün yemek yapmayın anlamsız diyor.

kardiyoloji derneği önce web sitesindeki margarin reklamını açıklasın :)[DOUBLEPOST=1415019985][/DOUBLEPOST]gözümle görmedim ama, ingilteredeki kolesterolle mücadele derneğinin kurucusu profların, ilaç firmalarından milyonlar aldığı mahkeme kararı ile belgelenmiş. türkiyedekilerin de böyle bir halt yemeleri mümkündür.
buna karşın, canan hoca da diyor ki ilaç kullanmayın, lahmacun yiyin. burdan hareketle, canan hocanın da lahmacuncular ve pideciler odasından milyon alması olaslıklar arasındadır.
bu durumda,kalbimizin sesini dinleyeceğiz. tık,tık,tık diye atıyorsa, problem yok. tıktıktık diye atıyorsa problem var. kriz kapıda.tıkk.... tı.... t.... diye atıyorsa, zaten şehadet getirin.

Son düzenleme:
abartmayın arkadaşlar canan hoca oturun da her öğün 3er tane yeyin demiyor , arada bir tane yiyebilirsiniz diyor , çünkü incecik hamur var içinde baharat soğan ve kıyma var[DOUBLEPOST=1415022132][/DOUBLEPOST]İşinize gelen tavsiyesini almayın , hiç ekmek yemeyin diyor kahvaltıda yeyin o da bir avuç kadar bi dilim diyor , sen hiç ekmek yemez şekerden uzak durur ,unlu gıdalar tüketmezsen lahmacun yesen de bir şey olmaz.Bunun dışında aldığın kilo lahmacundan değil unlu ve şekerli gıdalardandır.

Günde 35 yumurtayı öneren birine ne kadar güvenilir ? Acaba o sarısındaki kolesterol miktarı hiç mi önemli değil ? Ama durun canan hocanın vardır bir bildiği.

2 yumurta yiyin dediğini duydum, 5 yumurta yiyin dediğini de duydum. çin de hamile kadınlara 10 yumurta yediriyorlar dediğini de duydum. 35 yumurtayı duymadım. kaynak verir misiniz ben de bi bakayım[DOUBLEPOST=1415025196][/DOUBLEPOST]herkes canan karatayı eleştiriyor ama, protein tozu haricinde hemen hemen herkes onun dediği gibi besleniyor. bir de bulka girenler karbonhidrat konusunda hocayla anlaşamıyor. :)
canan karatayın 35 yumurta yiyin dediğini hiç duymadım. muhtemeln uydurulmuş bir bilgi yahut çok sinirlenip karşısındakini fırçalama amacıyla söylemiştir ama yine de ihtimal vermiyorum. 30 yumurta yiyin dese bile, dünya şampiyonlarının diyet listesine bakmanızı tavsiye ederim. 30 yumruta beyazı var. sarısını bilmem.
sarısındaki kolesterole gelirsek;
bahçemizdeki tavuklar sayesinde, ilkokula başladığım günden beri her gün 5 yumurta yemişimdir. bu bazen 7 olur bazen 3. ortalama 5.
32 yaşındayım, 25 yıl*365=9125 gün
9125 gün*5 yumurta= 45625 yumurta. hepsi sarısı ile birlikte.
ben de kolesterol diye bir problem yok. sizde çıkarsa bilemem.[DOUBLEPOST=1415025641][/DOUBLEPOST]bir de benim arkadaş fevzi bey geldi bak şimdi aklıma :)
bizim fevzi vey doktora gidiyor, kolestreol 1 milyon. doktor diyor ki sen kendini mi öldüremeye niyetlisin! bundan böyle et, yumurta yasak.
fevzi bey diyor ki, "yaw doktor, yumurtayı oldum olası sevmem, yemem. et desen onu da sevmem, kurbandan kurbana bir iki şiş yerim.
doktor diyor ki, olsun, sen yememeye devam et . tamam yememeye devam etsin de, bu kolesterol nerden geldi :)

Son düzenleme:
sallama bol keseden 35 yumurta falan demedi , her gün yumurta yeyin diyor mutlaka kahvaltıda[DOUBLEPOST=1415026176][/DOUBLEPOST]http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/18932459.asp
alın size kaynak günde 2 yumurta yeyin diyor , her haltı da çok biliyorsunuz ya kadın 70 yaşında 50 yıldır bu işle meşgul amerikada yaşamış uzun süre , ingilizce makale okuyup çeviriyor devamlı o bilmiyor siz biliyorsunuz he yavrum he[DOUBLEPOST=1415026302][/DOUBLEPOST]ayrıca bir sürü amerikada yayınlanan kitapları okuyor , Türkiyede kimsenin haberi yok o kitaplardan neden çünkü ilaç sektörü büyük bi sektör , doktorların çoğunu bir kaç hediye ile kandırıp sürekli kendi ilacını yazdırtan ilaç mümessilleri var ,dar düşünüyorsunuz çok

sallama bol keseden 35 yumurta falan demedi , her gün yumurta yeyin diyor mutlaka kahvaltıda[DOUBLEPOST=1415026176][/DOUBLEPOST]http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/18932459.asp
alın size kaynak günde 2 yumurta yeyin diyor , her haltı da çok biliyorsunuz ya kadın 70 yaşında 50 yıldır bu işle meşgul amerikada yaşamış uzun süre , ingilizce makale okuyup çeviriyor devamlı o bilmiyor siz biliyorsunuz he yavrum he[DOUBLEPOST=1415026302][/DOUBLEPOST]ayrıca bir sürü amerikada yayınlanan kitapları okuyor , Türkiyede kimsenin haberi yok o kitaplardan neden çünkü ilaç sektörü büyük bi sektör , doktorların çoğunu bir kaç hediye ile kandırıp sürekli kendi ilacını yazdırtan ilaç mümessilleri var ,dar düşünüyorsunuz çok
http://www.doktorsitesi.com/soru/protein-tozu-zararlimi/901098

canan karatayın doktorlar sitesinde yazdığına emin misiniz ? Ben 35 yumurta yeyin diye bir cevap vereceğine inanmıyorum.Birisi hürriyette yayınlanan röportaj diğeri ise doktorlar sitesi diye bir site karatay olduğuna dair bir kanıt yok , eğer varsa da kendisi ile çelişmiş olur

aradım aradım ama,protein tozları üzerine, denekleri alıp da 10 yıl 15 yıl gözlemledikleri, bilimsel ortak bir noktaya vardıkları bir araştırma bulamadım. türkiyenin önde gelen profları kullanmayın diyor. bir kısım proflar ise kullanabilirsiniz, ama "doktor kontrolünde" diyor. neticesi belli olmayan bir sürece girmemek gerekir diye düşünüyorum. boş bulunup ben de 1 kutu aldım, 2.5 aydır bitiremedim. çöpe atmaya gönlüm razı değil,israf olmasın diye bitirmeye çalışıyorum. zararından emin olamasak bile, içinde koruyucu tatlandırıcı gibi şeyler olduğunu biliyoruz, üzerinde yazıyor. onlar kendi başına zarar. bazı arkadaşlarımız diyor ki, efendim tavuk da zararlı, yumurta da zararlı. e işte o zararı asgariye indirmek lazım. alternatif, daha az zararlı şeyler bulunabilir. tavuk da zararlı deyip illa eroine mi başlamak gerekiyor, bonzaiye mi başlayalım..
cevabını hep merak ettiğim bir soru var, samimiyetle cevap bekliyorum.
misal gün içinde 200 gram lor, 6 yumurta, 400 gram tavuk, 200 gram sığır eti, yarım litre süt. aldım diyelim. yaklaşık 200 gram protein yapar.bu durumda, bana hala protein tozu tavsiye edecek kimse var mı?
Benim görüşümde ihtiyaç yok ama bunları alacak para+ hazırlamak +yemek ayrı bir olay :)

Manavdan aldigimiz yesil elmanin bile saglikli olup olmadigi tartisilirken protein tozuna zararsiz denmesi pekte inandirici degil.sonucta peynir alti suyu tozu olsada kimyasal islemlerden geciyor ve icinde bir cok tatlandirici mevcut.

Fakat protein tozlarina öcü gozuylede bakmamak lazim. Kesesine uyan alsin kullansin. Yedigimiz cogu seyde peynir alti suyu tozu ve tatlandirici mevcut. Marketten aldiginiz seylerin iceriklerine bakin. Ben kullaniyorum ve bir sure daha kullanmayi dusunuyorum.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

kırmızı et hariç, bütün protein kaynakları protein tozundan daha ucuza geliyor :) hazırlamak konusunda bişey diyemem, okuyan, çalışan arkadaşlar var. onlara hak veririm.
Vakit olmasa bile haşlanır gider, nolacak. İlla oturup saatlerce yemek pişirmek gerekmiyor ki. Bence alışmamışlık vakitsizlikten daha etkili.

35 yumurta muhabbeti televizyonda geçmiyor burda arkadaşın biri yazdı protein tozlarıyla ilgili soru sormuş o da içme onlar zehir 35 yumurta ye demiş.Kadının zaten dediği reklamı yapılan hiçbir ürünü kullanmayın.Bakkaldaki çikolatayıda zehir olarak görüyor protein tozlarınıda hepsine bakış açısı aynı kadının.Doğal olmayan herşey doğal olanlarında büyük bir kısmı kadın için zehir kategorisinde.Bunlar tamamda kolestrol iyidir,yiyecekler kolestrol yükseltmez,kolestrol hapları zehirdir falan diye iddalı açıklamaları var.Kardiyoloji derneği başkanı da insanların ilaçlarını bıraktığını felakete dönebileceğini söylemiş bu durumun bi göz attım videoya kısaca canan karatay hiçbir *** bilmiyor demiş :D

Back
Yukarı